Autonieuws

Lancia-nieuws 2: de nieuwe Thema

14 februari 2011  |  09:53  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Een belangrijke naam uit het Lancia-verleden keert terug op de Autosalon van Genève: de Thema. Ditmaal geen samenwerking met Saab, maar een flinke portie Amerikaanse genen.

Onderhuids is de nieuwe Lancia Thema namelijk niets meer of minder dan een nieuwe Chrysler 300C. De Thema is 5,08 meter lang, 1,89 meter breed en 1,51 meter hoog. De wielbasis is 3,05 meter.
Er komen drie motoriseringen beschikbaar. De eerste is een 3,6-liter V6 Pentastar benzinemotor, gekoppeld aan een achttraps automaat. Het blok is goed voor een vermogen van 292 pk. Het maximumkoppel is 353 Nm en de CO2-uitstoot is 199 g/km. De sprint naar 100 km/h kost 6,4 seconden en de topsnelheid is 230 km/h.
Dan is er ook nog een 3,0-liter V6 turbodiesel, die met vermogens van 190 en 224 pk komt. Schakelen gaat in beide gevallen met een vijftrapsautomaat. De CO2-uitstoot is 184 g/km. De sprint naar 100 km/h kost 7,4 seconden en de topsnelheid is eveneens 230 km/h.
De Thema komt in twee uitrustingsvarianten, die de zeer Italiaanse namen Gold en Platinum meekrijgen. De standaarduitrusting omvat bizone airconditioning, een 8,4-inch touchscreen en Garmin navigatie. Ook qua veiligheidssystemen scoort de Thema. We noteren Ready Alert Braking, Rain Brake Support, Adaptive Speed Control, Forward Collision Warning en Blind Sport Detection.
De Lancia Thema debuteert op de Autosalon van Genève. Naast deze auto toont Lancia ook de Ypsilon, de Grand Voyager en de Flavia Concepts.
 
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

AutoWeek Classics editie 9 ligt nu in de winkel! (Advertorial)

In dit nummer onder andere een dubbeltest met een Ford Escort en een Opel Kadett.   Lees verder
AutoWeek Classics editie 9 ligt nu in de winkel!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Lancia Thema

Peilstok

Ik vind de Renault Mégane Scénic uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Dubbeltest

Cadillac CTS 3.6 - Lancia Thema 3.6 V6

Volg AutoWeek