Autonieuws  |  Toyota Yaris maakt debuut als hybride concept

4 februari 2011  |  09:00  |  Tekst:

Met een concept-car op de Autosalon van Genève slaat Toyota twee vliegen in één klap. De concept laat niet alleen zien hoe de Yaris eruit komt te zien, het is ook meteen de voorbode van een hybride versie. We moeten het nog wel even met een teaser doen.

Met de Yaris Hybrid wil Toyota een full hybrid introduceren in het B-segment. Daarmee is het merk niet de eerste, want in de loop van het voorjaar verschijnt de Honda Jazz Hybrid al bij de Nederlandse dealers. De concept-car heeft designelementen die specifiek voor de Yaris Hybrid zijn. Details over de aandrijflijn geeft Toyota in de summiere persinformatie niet vrij.
Uiteraard komt de Yaris niet alleen als hybride. De gewone versie debuteerde onlangs als Toyota Vitz (foto 3) in Japan. De Vitz is ten opzichte van de vorige generatie 10 centimeter gegroeid. Ook de Yaris zal die weg bewandelen. 50 millimeter van die extra lengte komt ten goede aan de wielbasis. De breedte blijft gelijk (1.695 mm), maar de Toyota is wel 20 millimeter lager (1,50 meter) dan voorheen. Ondanks de toegenomen lengte hebben de ingenieurs 30 kilogram van het gewicht af weten te schaven.
De vorige generaties Yaris/Vitz trokken vooral vrouwelijke kopers, maar met het sportievere uiterlijk wil Toyota het percentage mannen in de kopersgroep vergroten. Dat vertelde ingenieur Hirofumi Yamamoto aan Autocar. Uiteraard rust Toyota de auto uit met de laatste veiligheidssystemen. Het interieur biedt betere geluidsisolatie en een verhoogd rijcomfort.
Onder de kap biedt de volgende Yaris de keuze uit een 1,0-liter benzinemotor met 69 pk en een 1,3-liter benzinemotor met 94 pk. De Yaris 1.3 heeft ook een start-/stopsysteem. Op 1 maart kunnen we de Yaris Hybrid Concept bewonderen op de Autosalon van Genève. Behalve deze auto toont het Japanse merk ook de Prius+ (een MPV) en de FT-86 II Concept.
 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Toyota Yaris Hybrid Concept Toyota Yaris Hybrid Concept Toyota Vitz/Yaris

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Multitest

Skoda Fabia - Hyundai i20 - Toyota Yaris - Opel Corsa - VW Polo - Peugeot 208

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep