Autonieuws

‘Porsche neemt 918 Coupé mee naar Detroit’

5 januari 2011  |  10:31  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Vuurwerk uit Zuffenhausen op de NAIAS in Detroit: Porsche neemt een raceversie van de 918 mee naar Amerika.

Porsche kondigde in december aan dat het in Detroit een wereldprimeur zou tonen. De speculatie barstte los over de identiteit van de auto: een concept-car voor de Cajun, een Boxster Concept? Niets van dat alles, het is een coupéversie van de 918 Spyder Concept voor de racerij. Dat hebben twee Porsche-medewerkers althans tegen Automotive News gezegd.
De raceauto krijgt een V8 onder de kap, goed voor een vermogen van ongeveer 600 pk. De sprint naar 100 kilometer per uur kost 3,2 seconden en de auto kost ongeveer 500.000 euro in Duitsland, melden de anonieme bronnen.
De coupé is strikt voor circuitgebruik en niet straatlegaal, maar niet getreurd. Porsche heeft al aangekondigd dat het ook met een productieversie van de 918 Spyder komt, de hybride die in maart 2009 op de vooravond van de Autosalon van Genève als een duveltje uit een doosje op het Volkswagen-feest verscheen. Die auto wordt in gelimiteerde oplage gebouwd. Porsche meldt dat de hybride een rondetijd van 7:30 minuten op de Nordschleife heeft neergezet.
Porsche wil in 2014 de verkopen verdubbeld hebben, maar daar zal de 918 weinig aan bijdragen. Het merk heeft z’n hoop gevestigd op de Cajun. Die SUV deelt z’n platform met de Audi Q5 en moet sportievere, jongere kopers dan de huidige Porsches trekken. Een introductiedatum voor de auto is nog niet bekend.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Porsche 918 Spyder Concept Porsche 918 Spyder Porsche 918 Spyder
Rij-impressie Porsche 918 Spyder

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

Volg AutoWeek