Autonieuws

Designstudie nieuwe Honda Civic Si

15 december 2010  |  08:55  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De Honda Civic is in zijn huidige gedaante toch alweer ruim vijf jaar oud. Voor een Honda Civic is dat een bijzonder hoge leeftijd. Welke richting het met het design van de nieuwe generatie uitgaat toont Honda in januari met een studie. Dat is een hint naar de Amerikaanse versie, de Europese geeft officieel nog geen teken van leven.

Op de NAIAS in Detroit, de belangrijkste autoshow in Amerika, zet Honda een designstudie neer voor de nieuwe Civic Si, de tweedeurs versie. Er is alleen nog maar een schets van deze voor Amerika bestemde Civic-variant.
Als de studie in januari 2011 op de show wordt gezet, duurt het nog een jaar tot de productieversie in de showrooms staat. Er komt ook weer een voor de Amerikaanse markt belangrijke sedan.
Van de Europese versie van de nieuwe generatie hebben we diverse malen een zwaar ingepakte Civic voorbij zien komen. Dergelijke zware camouflage vraagt om een röntgenbril om te zien wat eronder schuilgaat maar we verwachten een iets minder futuristische vormgeving dan de huidige Civic heeft.
Naar verluidt gaat Honda de hybridetechniek bij de nieuwe generatie ook in de hatchback leveren. Dan kan Honda de hybridestrijd met Toyota verder doen oplaaien en een regelrechte concurrent van de Auris Hybrid en de Lexus CT 200h brengen. De huidige Civic Hybrid is er alleen als sedan.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Honda Civic designstudie Honda Civic Honda Civic
Honda Civic Honda Civic
Rij-impressie - Honda Civic Type R

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Dubbeltest

Honda Civic 1.8 - Mazda 3 Sky Activ 2.0

Volg AutoWeek