Autonieuws

Ai: de Marangoni Giulietta Quadrifoglio Verde

2 december 2010  |  12:02  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Zin om een fraaie auto als de Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde eens flink te ‘verlelijken’? Breng ‘m naar de jongens van Marangoni, en alles komt op z’n pootjes terecht.

Bandenfabrikant Marangoni zag de Alfa Romeo Giulietta QV als ideaal uithangbord voor de nieuwe bandenlijn, en heeft daarom de handen ineengeslagen met tuner TRC Italia voor een eigen interpretatie van de ‘ultieme’ QV. De 235/35 R19 banden hebben een fluorescerende, groene kleur. Als kers op de slagroom licht het pigment van de banden in het donker. De banden omringen 19-inch Karizzma wielen, die in het zwart zijn uitgevoerd.
De voorbumper is geïnspireerd op die van de Ferrari F430. De enorme luchtinlaten dienen voor de luchttoevoer naar de remmen. Achter monteert TRC Italia een forse diffusor. Een achterspoiler en sideskirts completeren de bodykit.
Ook qua rijprestaties gebeurt er het nodige. Allereerst onder de kap. Standaard is de 1,75-liter turbomotor uit de QV goed voor 235 pk, maar TRC Italia weet het blok op te fokken tot 286 pk. De ingenieurs hebben de auto bovendien 40 millimeter verlaagd en grotere remmen gemonteerd.
Voor het binnenste heeft Marangoni de hulp ingeroepen van Conte of Florence, fabrikant van golfkleding. De stoelen en deurpanelen hebben deurbekleding die verwijst naar de Schotse golftraditie. Verder strooit het bedrijf rijkelijk met alcantara en koolstofvezel. Wees gewaarschuwd: TRC Italia meldt dat het volgend jaar alle verfraaiingen van deze showauto in de catalogus opneemt!
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Peilstok

AutoWeek Top 50: de belangrijkste innovatie van de afgelopen is in mijn ogen ...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Occasion Dubbeltest

Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo - Audi A3 Sportback

Volg AutoWeek