Autonieuws

De Mercedes CLS Shooting Brake!

8 november 2010  |  17:19  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Dit zijn de eerste beelden van de Shooting Brake-versie van de nieuwe Mercedes CLS. We moeten nog een dik jaar wachten voordat die in productie gaat.

Mercedes laat vandaag de eerste afbeeldingen zien van de CLS Shooting Brake. De tweede generatie vierdeurs coupé is nog maar nauwelijks op de markt, of de nieuwe carrosserievariant wordt al gepresenteerd. Normaliter is een Shooting Brake een tweedeurs stationwagen, maar sinds de komst van de vierdeurs coupés zijn dit soort aanduidingen niet heilig meer. Dus betreedt Mercedes met deze vierdeurs Shooting Brake maar mooi een nieuwe niche.
Mercedes meldt meteen dat de auto wordt gebouwd in de fabriek in Sindelfingen. Dat is de grootste productievestiging van het merk. Op het moment worden daar de C-klasse, E-klasse sedan en estate, de S-klasse, CL-klasse de nieuwe CLS, de Maybach, de gepantserde Guard-modellen en sinds kort de SLS AMG en de B-klasse met brandstofcel gebouwd. Lekker druk dus. Vanaf 2012 wordt de Shooting Brake er bij gezet op de band van de E- en CLS-klasse. Vanaf 2014 komt ook de SL uit deze fabriek.
“De beslissing om de CLS Shooting Brake te gaan bouwen, onderstreept de leidende rol van Mercedes op het gebied van innovatieve personenautoconcepten en design. En dat is precies wat de klanten van ons verwachten,” aldus Dieter Zetsche.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake Mercedes-Benz CLS Shooting Brake Mercedes-Benz CLS
Dubbeltest Mercedes CLS - Audi A7

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

Volg AutoWeek