Autonieuws  |  De Mercedes CLS Shooting Brake!

8 november 2010  |  17:19  |  Tekst:

Dit zijn de eerste beelden van de Shooting Brake-versie van de nieuwe Mercedes CLS. We moeten nog een dik jaar wachten voordat die in productie gaat.

Mercedes laat vandaag de eerste afbeeldingen zien van de CLS Shooting Brake. De tweede generatie vierdeurs coupé is nog maar nauwelijks op de markt, of de nieuwe carrosserievariant wordt al gepresenteerd. Normaliter is een Shooting Brake een tweedeurs stationwagen, maar sinds de komst van de vierdeurs coupés zijn dit soort aanduidingen niet heilig meer. Dus betreedt Mercedes met deze vierdeurs Shooting Brake maar mooi een nieuwe niche.
Mercedes meldt meteen dat de auto wordt gebouwd in de fabriek in Sindelfingen. Dat is de grootste productievestiging van het merk. Op het moment worden daar de C-klasse, E-klasse sedan en estate, de S-klasse, CL-klasse de nieuwe CLS, de Maybach, de gepantserde Guard-modellen en sinds kort de SLS AMG en de B-klasse met brandstofcel gebouwd. Lekker druk dus. Vanaf 2012 wordt de Shooting Brake er bij gezet op de band van de E- en CLS-klasse. Vanaf 2014 komt ook de SL uit deze fabriek.
“De beslissing om de CLS Shooting Brake te gaan bouwen, onderstreept de leidende rol van Mercedes op het gebied van innovatieve personenautoconcepten en design. En dat is precies wat de klanten van ons verwachten,” aldus Dieter Zetsche.
 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Rij jij binnenkort overal naartoe in de auto van je dromen? (Advertorial)

Plak de Feel Like A Race autosticker op je auto en win mooie prijzen!   Lees verder
  advertorial VKV
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake Mercedes-Benz CLS Shooting Brake Mercedes-Benz CLS

Peilstok

Ford heeft in Brazilië de nieuwe Ka gepresenteerd, die als voordelige 'wereldauto' in de markt wordt gezet. Het is nog niet helemaal duidelijk of deze ook naar (West) Europa komt. Wat vind jij?

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep