Autonieuws

Draadloze oplader voor EV op komst

22 oktober 2010  |  08:41  |  Tekst:
    Print     Mail

In Amerika wordt gewerkt aan een systeem waarmee het mogelijk moet worden een elektrische auto draadloos op te laden.

De Amerikaanse toeleverancier van de autoindustrie Delphi is samen met WiTricity, een specialist op het gebied van draadloze technologie, bezig een systeem te ontwikkelen waarmee het mogelijk wordt een elektrische auto op te laden zonder het gebruik van snoeren, stekkers en stopcontacten.
Met het systeem wordt een EV geparkeerd boven een draadloze energiebron die is geplaatst in de garagevloer of onder een parkeerplaats. De energie wordt daarna automatisch overgebracht aan de lader in de auto. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een hoogfrequente magnetische koppeling. Het draadloze systeem kan volgens WiTricity nu al 3.300 watt overbrengen – genoeg om een EV in de zelfde tijd op te laden als de systemen die we vandaag de dag kennen.
De vondst betekent niet dat de snoeren en stekkers zullen verdwijnen. “Beide systemen moeten naast elkaar blijven bestaan want EV-bezitters moeten hun auto ook kunnen opladen als er geen draadloos systeem in de buurt is,” aldus de makers.
Wanneer het systeem is uitontwikkeld, is nog niet bekend. Ook wordt nog niet verteld wie mogelijke afnemers van het systeem worden.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Draadloos oplaadsysteem Delphi Draadloos oplaadsysteem Delphi Draadloos oplaadsysteem Delphi
Dubbeltest - Audi Q7 3.0 TDI vs Lexus RX450h

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Winterbandentest

185/60R15T Test

Volg AutoWeek