Autonieuws

Daimler dichter op schoot bij Renault voor EVs

15 september 2010  |  09:28  |  Tekst:
    Print     Mail

Daimler wil nog nader gaan samenwerken met Renault-Nissan voor de ontwikkeling van elektrische auto’s. Dat is voor de Duitsers broodnodig om het de uitstoot van het programma te verlagen.

Daimler wil in de toekomst gaan nauw gaan samenwerken met Renault-Nissan voor de ontwikkeling van motoren, aandrijflijnen en accu’s voor elektrische auto’s. Dat meldt ontwikkelingschef Thomas Weber bij persbureau Reuters. In april werd al een samenwerking aangekondigd op het gebied van kleine auto’s. In de toekomst worden de Smart Fortwo en de Twingo directe familie van elkaar – inclusief de elektrische versies.
Brussel schrijft voor dat in 2020 de CO2-uitstoot van de gemiddelde in Europa verkochte auto 95 gr/km is. “Die norm gaan we niet halen zonder elektrische voertuigen en brandstofcel-auto’s,” vertelt Weber. “Maar de nieuwe technologie staat nog in de kinderschoenen en het zal moeilijk zijn er geld mee te verdienen.”
De drie- en viercilinders die Daimler aan het ontwikkelen is, zullen ook hun weg gaan vinden naar producten van Renault-Nissan. “Zelf kunnen we aan een productie komen van zo’n 500.000 stuks. Samen met Renault-Nissan maken we miljoenen van die krachtbronnen.” Daimler moet in 2012 de emissie naar een niveau brengen dat lager is dan 120 gr/km; anders worden boetes uitgedeeld. Vorig jaar kwam Daimler tot een gemiddelde uitstoot van 160 gr/km.
Op het gebied van elektrische auto’s is er ook al samenwerking met het Chinese BYD om in dat land voet aan de grond te krijgen met EV’s. In Europa hoopt Daimler in 2020 150.000 tot 200.000 elektrische auto’s per jaar te slijten. Vorig jaar verkocht Daimler in z’n geheel iets meer dan een miljoen auto’s.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Smart Fortwo Planning Electric Drive Smart Fortwo Planning Electric Drive e-mobility project Berlijn
Rij-impressie Mercedes E-klasse

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Inruil- en voorraadvoordeel tot wel € 6.000,- Inruil- en voorraadvoordeel tot wel € 6.000,- Mercedes-Benz begint het nieuwe jaar met zeer ...

AutoWeek Dubbeltest

Land Rover Discovery Sport SD4 Mercedes GLC 220d

Volg AutoWeek