Autonieuws

Land Rover peinst over nieuwe Defender

3 september 2010  |  08:43  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

In 2014 moet het dan eindelijk zo ver zijn: de opvolger van de Land Rover Defender, die oorspronkelijk stamt uit 1948, is dan klaar. Maar de grote vraag in Solihull is: hoe vervang je zo’n icoon?

Bij het hoofdkantoor van Land Rover is in maart gestart met ‘Project Icon’. Daaruit moet de auto voorvloeien die in 2014 de Defender opvolgt. Volgens het Engelse Autocar gaat dat voorlopig nog met de nodige vijven en zessen.
Om te beginnen vindt Land Rover het huidige aanbod bij de Defender te verwarrend voor de klanten. Vandaar dat het plan is om voor het volgende model flink te schrappen in het aantal carrosserievormen en ook de defensietaak van de Defender krijgt bij het nieuwe model minder aandacht.
De nieuwe Defender wordt geplaatst op het T5 chassis waar op het moment de Discovery en de Range Rover Sport worden gebouwd. Daarover zijn echter nog wat onzekerheden omdat het platform als te zwaar wordt beschouwd om de Defender ook voor de toekomst geschikt te maken. Het uiterlijk van ‘Project Icon’ lijkt sterk op dat van de huidige Defender – maar de typenaam zal niet meer terugkeren.
Verder overweegt Land Rover de bij de achteras geplaatste elektromotoren die zorgen voor de aandrijving van de achterwielen, die een paar jaar geleden als concept in de Freelander is getoond, geschikt te maken voor het nieuwe model. Dat moet het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot flink gaan drukken.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Land Rover Defender SVX
Rij-impressie Land Rover Defender

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

AutoWeek Dubbeltest

Iveco Massif-Land Rover Defender

Volg AutoWeek