Autonieuws  |  Officieel: Porsche 918 Spyder in productie

28 juli 2010  |  16:45  |  Tekst:

Bij Porsche is het hoge woord er uit: de 918 Spyder gaat in productie.

Over enige jaren staat er weer een supersportauto in de catalogus bij Porsche. De Raad van Toezicht heeft vandaag besloten dat de 918 Spyder wordt klaar gestoomd voor productie. We zagen de concept car van de 918 voor het eerst in maart van dit jaar op de Autosalon van Genève. Toen werd aangekondigd dat de auto in productie zou gaan, als er zich duizend gegadigden zouden melden. Naar verluidt heeft Porsche inmiddels een dubbel aantal potentiële kopers gevonden.
De 918 Spyder wordt gezien als opvolger van de Carrera GT en staat dus bovenaan in het programma. Bijzonder aan het nieuwe model is de plug in-hybride techniek. Bij de verbruiksmeting haalt de 918 daarmee een gemiddelde benzineconsumptie van drie liter op 100 km. Dat staat gelijk aan een CO2-uitstoot van 70 gr/km. In de praktijk kan er op lage snelheden een beperkte afstand volledig elektrisch worden gereden. Als er gesport mag worden, springt er een 500 pk sterke V8 bij.
Porsche weet al te melden dat de 918 in Weissach wordt ontwikkeld en in Zuffenhausen zal worden gebouwd. Verder details over de productie, zoals de oplage waarin de auto wordt gebouwd en wanneer het project klaar moet zijn, meldt Porsche in een later stadium.
 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Porsche 918 Spyder Concept Porsche 918 Spyder Concept Porsche 918 Spyder Concept

Peilstok

Ik vind de Honda S2000:

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep