Autonieuws

Zoe Renault protesteert tegen Renault Zoe

25 mei 2010  |  09:53  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De Parijse Zoe Renault wil niet dat de elektrische auto van Renault, die in 2012 komt, Zoe als typenaam krijgt.

De 23-jarige Parijse Zoe Renault protesteert tegen het feit dat Renault van plan is het nieuwe elektrische model haar voornaam te geven. “Ik kan sarcastische grappen als ‘we hebben pech met Zoe’, of ‘Zoe heeft een grote beurt nodig’ niet aanhoren. Zoe Renault geeft aan niet voor de rest van haar leven met een auto te willen worden geassocieerd.
Renault heeft geen familiebanden met de oprichters van het automerk. Zoe betekent ‘leven’ in het Grieks en die naam is gekozen voor de concept die voorafgaat aan het productiemodel van de elektrische auto. “De naam is dus nog niet definitief,” aldus een woordvoerder van het merk.
Zoe Renault heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen die zich heeft gespecialiseerd in het beschermen van voornamen. Als Renault de naam kiest voor het productiemodel, wordt er een zaak van gemaakt. Zoe is een populaire naam in Frankrijk: het staat op de zesde plek van meestgekozen meisjesnamen in 2009.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Renault Zoe Concept Z.E.
Afscheid duurtester - Renault Zoe

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

AutoWeek Triotest

BMW i3 - Renault Zoe - Volkswagen e-Up

Volg AutoWeek