Autonieuws  |  Zoe Renault protesteert tegen Renault Zoe

25 mei 2010  |  09:53  |  Tekst:

De Parijse Zoe Renault wil niet dat de elektrische auto van Renault, die in 2012 komt, Zoe als typenaam krijgt.

De 23-jarige Parijse Zoe Renault protesteert tegen het feit dat Renault van plan is het nieuwe elektrische model haar voornaam te geven. “Ik kan sarcastische grappen als ‘we hebben pech met Zoe’, of ‘Zoe heeft een grote beurt nodig’ niet aanhoren. Zoe Renault geeft aan niet voor de rest van haar leven met een auto te willen worden geassocieerd.
Renault heeft geen familiebanden met de oprichters van het automerk. Zoe betekent ‘leven’ in het Grieks en die naam is gekozen voor de concept die voorafgaat aan het productiemodel van de elektrische auto. “De naam is dus nog niet definitief,” aldus een woordvoerder van het merk.
Zoe Renault heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen die zich heeft gespecialiseerd in het beschermen van voornamen. Als Renault de naam kiest voor het productiemodel, wordt er een zaak van gemaakt. Zoe is een populaire naam in Frankrijk: het staat op de zesde plek van meestgekozen meisjesnamen in 2009.
 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Renault Zoe Concept Z.E.

Peilstok

Ik vind de Honda S2000:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Laadpunt met installatie Renault maakt elektrisch rijden extra bereikbaar door de Renault ZOE en Kangoo ...

AutoWeek Triotest

BMW i3 - Renault Zoe - Volkswagen e-Up

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep