Autonieuws  |  Hybride Ferrari in ít voorjaar

29 december 2009  |  09:14  |  Tekst:

Ferrari zet op de Autosalon van Genève, komende maart, een hybride 599 Fiorano neer.

De Italiaanse media heeft er lucht van gekregen dat er op de Ferrari-stand in Genève een hybride 599 Fiorano staat. Het is al enige tijd publiek geheim dat Ferrari werkt aan deze groene techniek.
Op de achteras is aan de ene kant een elektromotor geplaatst en aan de andere kant een lithium ion-batterij. Verder kan de groene Ferrari de remenergie hergebruiken. Daarvoor wordt een techniek gebruikt die rechtstreeks is afgeleid van het Kers-systeem uit de Formule 1. Ook is er een start/stop-systeem en kan de elektromotor zorgen voor een tijdelijke boost voor extra pk’s.
Met zijn nieuwe groene genen moet de 599 Fiorano 35 procent brandstof kunnen besparen. Op het moment is 1:4,7 het gemiddelde verbruik dat Ferrari opgeeft voor de 620 pk sterke V12.
 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Ferrari 599 GTB Fiorano HGTE

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep