Autonieuws

Volkswagen Golf Bluemotion geprijsd

2 oktober 2009  |  08:15  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De Volkswagen Golf Bluemotion hathback heeft nu ook een prijskaartje. Deze 1.6 TDI met een CO2-uitstoot van slechts 99 gram per kilometer staat voor 26.050 euro in de prijslijst. Hij heeft een A-label en komt in aanmerking voor 20 procent bijtelling.

De VW Golf Bluemotion is er als hatchback en Variant. Van de stationwagon werd vorige week de prijs bekend, nu weten we wat de hatchback kost.
Voor 26.050 euro staat er een Bluemotion klaar die voorzien is van R-line voor- en achterbumpers en dorpelverbreders. Daarbij zit ook nog de achterspoiler van de Golf GTI.
De achterlichtunits zijn gelijk aan die van de Highline. ESP, Climatic airco en elektrische ramen voor zitten er standaard op, voor elektrische ramen achter moet echter bijbetaald worden
 
Start-/stoptechniek
De 1.6 TDI levert 105 pk en mede dankzij het start-/stopsysteem haalt de diesel volgens de fabriek een gemiddeld verbruik van 1 op 26,3. Dat komt neer op een CO2-uitstoot van 99 gram per kilometer. Net drie gram te veel voor 14% bijtelling op diesels, maar in elk geval voldoende voor 20% bijtelling. Verder beschikt de Golf Bluemotion over techniek die zorgt voor regeneratie van remenergie.
Volkswagen geeft een acceleratietijd van 11,3 seconden op.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen Golf Bluemotion Volkswagen Golf Bluemotion Volkswagen Golf Bluemotion

Peilstok

AutoWeek Top 50: de belangrijkste innovatie van de afgelopen is in mijn ogen ...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Golf Business Edition Connected De Golf met de Mijn Volkswagen app. Easy. De nieuwe Volkswagen Golf Business Edition Connected overtreft ...

AutoWeek Multitest

SUV versus MPV

Volg AutoWeek