Autonieuws

Leaserijders doen zuinig aan

1 september 2009  |  08:34  |  Tekst:  |  Foto's: ANP
    Print     Mail

Het aantal deelnemers aan een programma waarbij zuinig rijden wordt gestimuleerd is bij autoleasemaatschappij Athlon in een jaar tijd met tachtig procent gegroeid. Ook kiezen leaserijders massaal voor auto’s met lage bijtelling en een A- en B-labels.

Het programma Save Lease van de Almeerse autoleasemaatschappij Athlon, heeft in een jaar tijd tachtig procent meer deelnemers gekregen. Bij het programma kunnen leaserijders door een zuinige rijstijl en goedkoper tanken punten sparen.
Volgens Athlon kan zuinig rijden werkgevers zo’n zeven tot tien procent besparen op de totale brandstofkosten. “Wanneer dat door ons hele wagenpark van 128.000 stuks wordt doorgevoerd, bespaart dat 33 miljoen euro per jaar”, aldus Athlon. De CO2-uitstoot wordt met 350 kilo per auto verminderd en dat zou over het gehele wagenpark een besparing kunnen opleveren van 44 miljoen kilo CO2.
Voorts meldt Athlon dat 22,4 procent van de nieuw bestelde leaseauto’s valt in een lagere bijtellingsklasse. Tot slot bestelt 63,8 procent van de Athlon-klanten een auto met een A- of B-label. “Het is vooral de financiële prikkel die werkgevers en werknemers over de streep trekken om te kiezen voor duurzame alternatieven,” verklaart de leasemaatschappij.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel (Advertorial)

Een goede start van het schooljaar maak je samen met het AutoWeek Schoolpakket!   Lees verder
Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Benzine tanken | Foto: ANP

Peilstok

Ik vind de Toyota Prius uit de AutoWeek Top 50:

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Triotest

Mazda CX-3 - Nissan Juke - SsangYong Tivoli

Volg AutoWeek