Autonieuws

Leaserijders doen zuinig aan

1 september 2009  |  08:34  |  Tekst:  |  Foto's: ANP
    Print     Mail

Het aantal deelnemers aan een programma waarbij zuinig rijden wordt gestimuleerd is bij autoleasemaatschappij Athlon in een jaar tijd met tachtig procent gegroeid. Ook kiezen leaserijders massaal voor auto’s met lage bijtelling en een A- en B-labels.

Het programma Save Lease van de Almeerse autoleasemaatschappij Athlon, heeft in een jaar tijd tachtig procent meer deelnemers gekregen. Bij het programma kunnen leaserijders door een zuinige rijstijl en goedkoper tanken punten sparen.
Volgens Athlon kan zuinig rijden werkgevers zo’n zeven tot tien procent besparen op de totale brandstofkosten. “Wanneer dat door ons hele wagenpark van 128.000 stuks wordt doorgevoerd, bespaart dat 33 miljoen euro per jaar”, aldus Athlon. De CO2-uitstoot wordt met 350 kilo per auto verminderd en dat zou over het gehele wagenpark een besparing kunnen opleveren van 44 miljoen kilo CO2.
Voorts meldt Athlon dat 22,4 procent van de nieuw bestelde leaseauto’s valt in een lagere bijtellingsklasse. Tot slot bestelt 63,8 procent van de Athlon-klanten een auto met een A- of B-label. “Het is vooral de financiële prikkel die werkgevers en werknemers over de streep trekken om te kiezen voor duurzame alternatieven,” verklaart de leasemaatschappij.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Benzine tanken | Foto: ANP
Rij-impressie Smart Fortwo Cabrio

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Dubbeltest

Ford Grand C-Max - Volkswagen Touran

Volg AutoWeek