Autonieuws

Dacia Duster valt open

3 juli 2009  |  10:25  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Met diverse concept-cars probeerde Dacia het publiek op te warmen voor een avontuurlijke auto. Enthousiaste fabrieksmedewerkers laten ons zien hoe de productieauto eruit komt te zien.

De drie foto’s zijn genomen in de fabriekshallen in het Roemeense Pitesti en verschenen op een Roemeense site. Details van de auto zijn nog niet officieel bekend. De Duster Concept, die Dacia in Genève toonde, had echter een 1,5-liter turbodiesel met 109 pk onder de kap. Reken ook op de komst van een grotere benzinemotor, bijvoorbeeld de 2,0-liter viercilinder die we in Renaults aantreffen.
De Duster Concept, die als blitse voorbode van de productieauto kan worden gezien, was 1,49 meter hoog, 1,64 meter breed en 4,25 meter lang. De wielbasis is 2,80 meter en het showmodel stond op 21-inch lichtmetaal. Reken bij de productieauto op een stuk bescheidener maatvoering.
De nog naamloze Dacia SUV komt in 2010 op de markt. Met de auto wil Dacia de goedkoopste SUV op de markt in z’n gamma hebben, een goede zet in deze crisistijden. De enige auto die enigszins als concurrent kan worden gezien is de Skoda Yeti.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Dacia Duster Dacia Duster Dacia Duster

Peilstok

AutoWeek Top 50: de mooiste auto van de afgelopen 25 jaar is de ...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Dacia Duidelijke Deal! Dacia Duidelijke Deal! Met de Duidelijke Deal betaalt u vijf jaar een vast bedrag per maand, zonder ...

AutoWeek Triotest

Suzuki Vitara - Dacia Duster - Renault Captur

Volg AutoWeek