Autonieuws  |  SsangYong mag nog blijven bestaan

24 mei 2009  |  10:36  |  Tekst:  |  Foto's: ANP/EPA

SsangYong is sinds februari bezig met een herstructurering van het bedrijf. Dat gaat de goede kant op want het kleine Zuid-Koreaanse merk heeft toestemming gekregen om daarmee door te gaan tot september.

SsangYong krijgt tot en met september om het bedrijf te herstructureren. Daaraan wordt al sinds februari gewerkt. Volgens een woordvoerder betekent het besluit dat SsangYong een nieuwe levenslijn heeft gekregen en dat er nog belangrijke wijzigingen worden doorgevoerd. Inmiddels is al eenderde van de werknemers ontslagen en voor later dit jaar staat de nieuwe C200 klaar. Dat is een SUV in de klasse van bijvoorbeeld de Volkswagen Tiguan die ook leverbaar is met hybride-techniek.
SsangYong was in februari een van de eerste slachtoffers van de kredietcrisis. Daarop kreeg het van het Koreaanse gerechtshof bescherming tegen schuldeisers. SsangYong is onderdeel van het Chinese SAIC-concern. “De toekomst zal moeilijk blijven,” verklaart de woordvoerder van het merk. “We komen straks tevoorschijn met een veel compacter en efficiënter merk met een breder modellenpalet.”
 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Werknemers bij SsangYong-fabriek

Peilstok

De leukste auto met V10 uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Triotest

Hyundai ix35 - Kia Sportage - SsangYong Korando

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep