Autonieuws

Volkswagen heeft snelste Scirocco bijna klaar

5 mei 2009  |  09:52  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Momenteel komen de fabrieks-Scirocco’s niet boven de 200 pk uit. Eind dit jaar komt daar verandering in, want dan zet VW het sportieve topmodel van de coupé in de markt.

De Scirocco R20T, zoals de auto waarschijnlijk gaat heten, krijgt de beschikking over een 2,0-liter turbomotor met 270 pk. De vorig jaar getoonde Scirocco Studie R had dat al. Dit blok kennen we al uit de Audi S3. Een begrensde topsnelheid van 250 kilometer per uur haalt de snelste Scirocco dan ook zonder meer. De kracht gaat naar alle vier de wielen via een handgeschakelde zesbak of een DSG-transmissie.
De naam is nog niet honderd procent zeker. In de eerste instantie had de geruchtenmolen het over de typeaanduiding R20T, maar de laatste tijd gonst het rond dat de auto gewoon Scirocco R gaat heten. Volkswagen onthult de snelste Scirocco op de IAA in Frankfurt. Daar staat ook de Golf R(20T), die de beschikking heeft over dezelfde motor.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special!

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen Scirocco R20T (foto: Wilco Blok) Volkswagen Scirocco R20T (foto: Wilco Blok) Volkswagen Scirocco R20T (foto: Wilco Blok)
Volkswagen Scirocco R20T (foto: Wilco Blok)
Scirocco R vs Mégane RS

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Triotest

Peugeot RCZ - Volkswagen Scirocco - Audi TT

Volg AutoWeek