Autonieuws  |  Volkswagen heeft snelste Scirocco bijna klaar

5 mei 2009  |  09:52  |  Tekst:

Momenteel komen de fabrieks-Scirocco’s niet boven de 200 pk uit. Eind dit jaar komt daar verandering in, want dan zet VW het sportieve topmodel van de coupé in de markt.

De Scirocco R20T, zoals de auto waarschijnlijk gaat heten, krijgt de beschikking over een 2,0-liter turbomotor met 270 pk. De vorig jaar getoonde Scirocco Studie R had dat al. Dit blok kennen we al uit de Audi S3. Een begrensde topsnelheid van 250 kilometer per uur haalt de snelste Scirocco dan ook zonder meer. De kracht gaat naar alle vier de wielen via een handgeschakelde zesbak of een DSG-transmissie.
De naam is nog niet honderd procent zeker. In de eerste instantie had de geruchtenmolen het over de typeaanduiding R20T, maar de laatste tijd gonst het rond dat de auto gewoon Scirocco R gaat heten. Volkswagen onthult de snelste Scirocco op de IAA in Frankfurt. Daar staat ook de Golf R(20T), die de beschikking heeft over dezelfde motor.
 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

In 6 stappen een gebruikte auto zonder gebreken (Advertorial)

Hoe vind je een betrouwbare occasion? En wat doe je als je na aankoop toch een gebrek ontdekt?   Lees verder
  DAS Rechtsbijstand
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen Scirocco R20T (foto: Wilco Blok) Volkswagen Scirocco R20T (foto: Wilco Blok) Volkswagen Scirocco R20T (foto: Wilco Blok)
Volkswagen Scirocco R20T (foto: Wilco Blok)

Peilstok

Audi wil met de A9 Concept een spannender design introduceren. Is dat nodig?

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Triotest

Peugeot RCZ - Volkswagen Scirocco - Audi TT

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep