Autonieuws  |  Volkswagen heeft snelste Scirocco bijna klaar

5 mei 2009  |  09:52  |  Tekst:

Momenteel komen de fabrieks-Scirocco’s niet boven de 200 pk uit. Eind dit jaar komt daar verandering in, want dan zet VW het sportieve topmodel van de coupé in de markt.

De Scirocco R20T, zoals de auto waarschijnlijk gaat heten, krijgt de beschikking over een 2,0-liter turbomotor met 270 pk. De vorig jaar getoonde Scirocco Studie R had dat al. Dit blok kennen we al uit de Audi S3. Een begrensde topsnelheid van 250 kilometer per uur haalt de snelste Scirocco dan ook zonder meer. De kracht gaat naar alle vier de wielen via een handgeschakelde zesbak of een DSG-transmissie.
De naam is nog niet honderd procent zeker. In de eerste instantie had de geruchtenmolen het over de typeaanduiding R20T, maar de laatste tijd gonst het rond dat de auto gewoon Scirocco R gaat heten. Volkswagen onthult de snelste Scirocco op de IAA in Frankfurt. Daar staat ook de Golf R(20T), die de beschikking heeft over dezelfde motor.
 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen Scirocco R20T (foto: Wilco Blok) Volkswagen Scirocco R20T (foto: Wilco Blok) Volkswagen Scirocco R20T (foto: Wilco Blok)
Volkswagen Scirocco R20T (foto: Wilco Blok)

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Triotest

Peugeot RCZ - Volkswagen Scirocco - Audi TT

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep