Autonieuws

Infiniti Essence komt definitief niet

30 maart 2009  |  17:28  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

We hoopten natuurlijk anders, maar het lag al voor de hand: van de Infiniti Essence conceptcar verschijnt geen productiemodel.

Tijdens een bijeenkomst van het merk benadrukte een medewerker van Infiniti Europe dat de Infiniti Essence nooit het productiestadium zal halen. “Dit is een studiemodel waar onze designafdeling redelijk de vrije hand had, maar het was nooit de bedoeling dat deze auto in productie zou gaan.” Verschillende designkenmerken van de auto gaan we daarentegen wél terugzien op nieuwe Infiniti-modellen, onder meer de opvallende C-stijl wordt een typisch Infiniti-kenmerk.
Ook de aanwezige techniek geeft aan waar de Japanners mee bezig zijn: De sportauto is een parallel-hybride en heeft zowel de beschikking over een 440 pk sterke twinturbo 3,7-liter V6 als een elektromotor met 160 pk. De kracht van beide motoren gaat naar de achterwielen via twee koppelingen: de auto heeft dus geen koppelomvormer. Volgens Infiniti komt dat de rijeigenschappen ten goede vanwege een directere respons. Eerder meldden we al dat de nieuwe M van Infiniti (een BMW 5-serie concurrent) die in 2010 verschijnt als hybride geleverd gaat worden, de techniek van de Essence is een goede voorbode van de hybride techniek die Infiniti en Nissan gaan toepassen.
 
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Infiniti kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Infiniti Essence Infiniti Essence Infiniti Essence

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

Volg AutoWeek