Autonieuws  |  Infiniti Essence komt definitief niet

30 maart 2009  |  17:28  |  Tekst:

We hoopten natuurlijk anders, maar het lag al voor de hand: van de Infiniti Essence conceptcar verschijnt geen productiemodel.

Tijdens een bijeenkomst van het merk benadrukte een medewerker van Infiniti Europe dat de Infiniti Essence nooit het productiestadium zal halen. “Dit is een studiemodel waar onze designafdeling redelijk de vrije hand had, maar het was nooit de bedoeling dat deze auto in productie zou gaan.” Verschillende designkenmerken van de auto gaan we daarentegen wél terugzien op nieuwe Infiniti-modellen, onder meer de opvallende C-stijl wordt een typisch Infiniti-kenmerk.
Ook de aanwezige techniek geeft aan waar de Japanners mee bezig zijn: De sportauto is een parallel-hybride en heeft zowel de beschikking over een 440 pk sterke twinturbo 3,7-liter V6 als een elektromotor met 160 pk. De kracht van beide motoren gaat naar de achterwielen via twee koppelingen: de auto heeft dus geen koppelomvormer. Volgens Infiniti komt dat de rijeigenschappen ten goede vanwege een directere respons. Eerder meldden we al dat de nieuwe M van Infiniti (een BMW 5-serie concurrent) die in 2010 verschijnt als hybride geleverd gaat worden, de techniek van de Essence is een goede voorbode van de hybride techniek die Infiniti en Nissan gaan toepassen.
 
 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Infiniti Essence Infiniti Essence Infiniti Essence

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep