Autonieuws

“Lamborghini komt met Reventón Roadster”

26 maart 2009  |  11:44  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Na de twintig exemplaren van de Lamborghini Reventón is het nu de beurt aan de open variant daarvan. Van die auto worden nóg minder exemplaren gebouwd.

De Engelse pers heeft er lucht van gekregen dat Lamborghini bezig is met een Roadster-versie van de Reventón. Die dichte Reventón werd in 2007 gepresenteerd en was een Murciélago met een buitenaards vormgegeven koetswerk. De twintig exemplaren, met een prijs van een miljoen euro zonder belastingen, waren binnen een mum van tijd uitverkocht.
De Roadster wordt nog schaarser en duurder dan zijn dichte broer. Er worden volgens de bronnen maar negen exemplaren gebouwd en de kale prijs bedraagt dit keer 1,2 miljoen euro. Da’s voor de rijkaards geen belemmering: de eerste aanbetalingen zijn al binnen. Ter vergelijk: de Murciélago Roadster staat bij ons voor 454.920 in de prijslijst – dat is dus inclusief BTW en BPM.
De Reventón Roadster gebruikt de motor van de onlangs in Genève gepresenteerde LP670-4 SV. Dat betekent dat hij twintig pk krachtiger is dan de coupé-versie. Verder is de auto direct afgeleid van de Murciélago Roadster. Diens primitieve tentdakje wordt ook gewoon voor deze versie gebruikt.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Lamborghini Reventón Lamborghini Reventón Lamborghini Reventón

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

Volg AutoWeek