Autonieuws

Ferrari test hybride 599

5 maart 2009  |  13:48  |  Tekst:
    Print     Mail

Ferrari-baas Luca di Montezemolo heeft bevestigd dat er wordt getest met een hybride-systeem in een prototype op basis van de 599.

Op de Autosalon van Genève heeft Luca di Montezemolo gezegd dat Ferrari aan het testen is met een hybride-systeem in een 599. Specifieke details geeft hij nog niet vrij. We weten dus niet of het gaat om een parallel- of seriehybride met wellicht een plugin-functie.
Ferrari heeft zich ten doel gesteld de CO2-uitstoot van hun auto’s in 2012 met veertig procent omlaag te brengen. Er zijn geruchten dat er wordt gewerkt aan een zescilinder turbomotor als één van de maatregelen om dat te kunnen bereiken.
Voorlopig vertelt Ferrari alleen dat ze voor de ontwikkeling van groene systemen technologie lenen uit de Formule 1. Daaruit kunnen we concluderen dat het KERS-systeem (Kenetic Energy Recovery System), waarmee bij de raceauto’s remenergie wordt teruggewonnen, zijn opwachting maakt in de productiemodellen.
De Montezemolo belooft dat een hybride auto van zijn merk een Ferrari in de ware zien van het woord wordt. De rijervaring en prestaties zullen er niet onder lijden. Ook meldt hij dat het nog wel even duurt voordat de techniek productierijp is. Reken niet vóór 2015 op een hybride Ferrari.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Ferrari kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Ferrari 599 GTB Fiorano
Rij-impressie - Ferrari California T Handling Speciale

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Posterstory

Ferrari F12 Berlinetta

Volg AutoWeek