Autonieuws

Drie potentiŽle kopers Viper

4 februari 2009  |  12:02  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Chrysler wordt misschien wel het hardst getroffen door de recessie. Eén van de manieren om te overleven is het verkopen van bedrijfsonderdelen. In het geval van de Viper-fabriek lijkt dat ook daadwerkelijk te lukken.

Chrysler bevestigt namelijk dat er drie gegadigden zijn voor de sportwagenfabriek. Wie dat zijn, wil de Amerikaanse autofabrikant niet zeggen. De verkoop is hard nodig, want op 17 februari moet Chrysler een plan presenteren dat de levensvatbaarheid van het bedrijf toont. Een grote schuld is wel het laatste wat het Amerikaanse merk dan kan gebruiken. Op 31 maart kijkt de regering of Chrysler de lening van 4 miljard al dan niet moet terugbetalen.
In de Viper-fabriek werken 110 mensen. Vorig jaar verkocht Dodge in de Verenigde Staten 1.172 Vipers. Inmiddels is de auto doorgeëvolueerd tot een brute sportwagen met 600 pk. Met de ACR-versie, speciaal ontwikkeld voor circuitgebruik, zette Tom Coronel een rondetijd van 7.22.1 neer op de Nordschleife.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis Ďm niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Dodge Viper SRT-10 ACR

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

Volg AutoWeek