Autonieuws

Formule 1-titel leidt tot Scuderia Spider 16M

10 november 2008  |  08:08  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Natuurlijk hadden ze ’m bij Ferrari al klaar, maar dat onlangs de zestiende F1-titel bij de constructeurs gehaald werd, is een mooie bijkomstigheid. En dus heeft de gloednieuwe Scuderia Spider de toevoeging 16M.

Zoals de Scuderia lichter is dan de F430, is de Scuderia Spider afgeslankt ten opzichte van de F430 Spider. Het scheelt 80 kilo en dankzij de tot 510 pk getunede motor hoeft elke pk maar 2,6 kilo voort te stuwen. Nog nooit was een open Ferrari zo snel op Fiorano, beweert het merk. En ook de prestaties in rechte lijn mogen er zijn. Zo knalt de Scuderia Spider 16M in 3,7 seconden van 0 naar 100 en de top bedraagt 315. Slechts 499 mensen komen in aanmerking voor de speciale Spider waarmee de 16e mondiale titel wordt gevierd. Zij kunnen ’m in het zwart bestellen met grijze bekleding, of als een in drie kleuren uitgevoerd, en door het Carrozzeria Scaglietti Personalisation Programme aangekleed exemplaar. Natuurlijk zit er een plaatje in de auto met het productienummer en het audiosysteem kan gecombineerd worden met een Ferrari iPod Touch met een opslagcapaciteit van 16GB. De auto is gisteren tijdens de World Finals in Mugello gepresenteerd. Massa, Raikkonen en Luca di Montezemolo vierden er de constructeurstitel.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Ferrari 430 Scuderia

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Posterstory

Ferrari 430 Scuderia

Volg AutoWeek