Autonieuws

Alfa stelt Amerikaanse plannen uit

24 oktober 2008  |  09:11  |  Tekst:
    Print     Mail

Aanvankelijk was het de bedoeling Alfa Romeo in 2009 opnieuw in Amerika op de markt te brengen. Nu is dat uitgesteld tot 2011.

Tijdens de presentatie van de derde kwartaal-cijfers van Fiat is gemeld dat de komst van Alfa Romeo naar Amerika is uitgesteld van 2009 tot 2011. Ook het plan om in 2010 300.000 auto’s in China te verkopen, is naar beneden bijgesteld: nu moeten dat er 50.000 worden.
Alfa Romeo wilde vanaf 2009 in de VS aanwezig zijn en vanaf 2011 of 2012 daar ook auto’s gaan bouwen. Daarvoor wordt actief naar een productielocatie gezocht. Omdat de Amerikaanse fabrikanten veel autofabrieken afstoten, zal dat in de toekomst alleen maar minder moeilijk worden.
Moederbedrijf Fiat geeft ‘organisatorische en operationele problemen’ de schuld van het uitstel. Ook de afnemende vraag naar auto’s in het algemeen is een reden voor Alfa om het rustiger aan te doen.
Alfa wil eerst de 8C naar de overkant brengen als imagomaker. Daarna is het de beurt aan de 159 of de opvolger daarvan en wellicht maakt ook de Mito de oversteek. Uiteindelijk wil Alfa in Amerika 20.000 auto’s gaan bouwen.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Alfa Romeo kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Alfa Romeo Brera
Rij-impressie - Alfa Romeo Giulietta facelift

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

AutoWeek Youngtimer Dubbeltest

Alfa Romeo 75 3.0 V6 - BMW 320i

Volg AutoWeek