AutoWeek magazine

AutoWeek cover 10/2013
 
24e jaargang, nummer 10 - 6 t/m 13 maart 2013
 
In dit nummer onder andere:
Suzuki Swift Sport - Volkswagen Polo Blue GT
Renault Grand Scénic - Mercedes-Benz B-klasse
BMW 320d (2002)
Patrick Suselbeek en zijn Opels GT
 
Met onder andere deze auto's:
BMW 3-serie, Fiat Ducato, Ford Probe, Ford Fiesta, Mercedes-Benz Vaneo, Mercedes-Benz B-klasse, Opel GT, Renault Scénic, Renault Clio, Renault Clio, Suzuki Swift, Volkswagen Polo, Volkswagen Golf, Volkswagen Golf

AutoWeek 10 2013

DUBBELTEST | Suzuki Swift Sport - Volkswagen Polo Blue GT

Sportief rijden, dat wil een beetje jonge hond wel. Maar zelfs kleine autootjes worden al snel heel duur als er een sportief label op staat. Kan het niet wat goedkoper? Zeker wel! Neem deze twee stadsrakkers met sportieve imborst. Echte sportievelingen worden het nooit, maar dat compenseren ze met een overdosis enthousiasme.
Suzuki Swift Sport - Volkswagen Polo Blue GT
 

DUBBELTEST | Renault Grand Scénic - Mercedes-Benz B-klasse

Stel, je bent gewend aan een zeker luxe-niveau dat je doorgaans alleen bij de duurdere merken vindt, maar je hebt wel de ruimte nodig. Dan biedt Mercedes-Benz als enige luxefabrikant een MPV. Maar daarvoor breng je wel offers ten opzichte van een modale Renault Scénic.
Renault Grand Scénic - Mercedes-Benz B-klasse
 

KLOKJE ROND | BMW 320d (2002)

  Eigenlijk had Remco Koedam willen wachten met zijn Klokje Rond aanmelding tot zijn BMW het half miljoen zou hebben bereikt. Maar inmiddels mag zijn 320d het rustiger aan doen, dus komen de kilometers er niet zo snel meer op. Geeft niks. Voor een stand van 465.000 doen we het ook. 
BMW 320d (2002)
 

DE VERZAMELAAR | Patrick Suselbeek en zijn Opels GT

Wie onderdelen voor de Opel GT zoekt, kan niet om Patrick Suselbeek heen. Maar hij levert niet alleen alles voor de sportieve Opel - hij bouwde in 25 jaar tijd ook een privéverzameling op die zijn weerga niet kent. “Welke verzamelaar droomt er niet van om alle postzegels in dat album te hebben?”
Patrick Suselbeek en zijn Opels GT
 

ACHTERGROND | Volkswagen Golf en XL1 plug-in hybrides

Bij auto’s met een stekker denken we niet als eerste aan Volkswagen. Als het aan de Wolfsburgers ligt komt daar echter snel verandering in. Puur elektrische VW’s staan klaar om hun opwachting te maken en voor dagelijkse inzet veel interessanter: er komen plug-in hybrides.
Volkswagen Golf en XL1 plug-in hybrides
 

VAKANTIEKAR | Mercedes-Benz Vaneo

In tweehonderd dagen ruim dertigduizend kilometer afleggen, dwars door meer dan dertig landen. Snelwegen, bergweggetjes en zandpaden. Met z’n tweeën ingeblikt in een Mercedez-Benz Vaneo die bijna zijn tiende verjaardag mag vieren. Remco Reuver en Sofie Wagenaar storten zich juist vol overgave op het aanstaande avontuur met de door AutoWeek en Bovag weg gegeven vakantiekar.  
Mercedes-Benz Vaneo
 

EERSTE RIJTEST | Toyota RAV4

Daar is-ie dan: de kersverse Toyota RAV4. Weet hij zijn voorganger, die toch al een alleskunner was, uit ons geheugen te wissen of verlagen we terug naar de vorige? Wij gingen voor een eerste ronde!
Toyota RAV4
 

EERSTE RIJTEST | Renault Clio RS

De Renault Clio RS is altijd een fantastisch gooi-en-smijtijzertje geweest. De nieuwe moet het doen zonder ongeblazen 2.0-literblok onder de kap. Is dat erg? Wij gingen op pad met de schreeuwerige Clio RS!
Renault Clio RS
 

EERSTE RIJTEST | Ford Fiesta ST

Na vijf jaar stilte is er weer een Fiesta ST. Hij krijgt het flink druk, want hij moet het opnemen tegen een hele horde soortgenoten. Maar hij is er prima tegen opgewassen, zo luidt de conclusie na een test op Fords enorme testcomplex in het Belgische Lommel.
Ford Fiesta ST
 

EERSTE RIJTEST | Renault Clio Estate

Zoveel stationwagens zijn er niet in het B-segment. Steeds meer merken kiezen voor een verhoogde auto in plaats van een ouderswetse break. Seat, Skoda, Mini: dan heb je het wel gehad. Maar ook Renault zet door en presenteert voor de tweede keer een station-versie van de Renault Clio.
Renault Clio Estate
 

BACK TO THE FUTURE | Ford Probe III (1981)

Toen Ford op de IAA van 1981 hun kersverse concept car Probe III toonde, kon de autowereld nauwelijks vermoeden dat dit aalgladde model al een jaar later de bedaagde Taunus zou opvolgen. Zelfs de enorme dubbeldeks achterspoiler van de Probe - Duits voor proef - haalde het productiestadium. Toe maar! 
Ford Probe III (1981)
 

AUTOPECH | Spectaculaire autopech met Fiat Ducato

Stel: je droomt jarenlang van je eigen camper. Wat voel je dan als die droom na jaren van sparen, zoeken en overwegen werkelijkheid wordt? Blijdschap! Een beetje euforie zelfs. Kun je nagaan wat je voelt als die droom na één korte vakantie al bedrog blijkt… 
Spectaculaire autopech met Fiat Ducato
 

OP DE ROLLENBANK | Ford Mustang V6 Convertible (2006)

In elke zichzelf respecterende serie rollenbankverhalen hoort een Amerikaan. Dit is er eentje die niet voldoet aan het standaardbeeld van zo’n auto, want met een V6 heeft –ie toch maar mooi twee cilinders te weinig. Of dat werkelijk een probleem is? En zo zijn er nog wel een paar vooroordelen waar René Slootweg korte metten mee wil maken. 
Ford Mustang V6 Convertible (2006)
 

DE WERKPLEK | Mini John Cooper Works Paceman

We nemen een kijkje in de stuurhut van de Mini John Cooper Works Paceman
Mini John Cooper Works Paceman
 

Volg AutoWeek

Peilstok

Van al deze Citroëns is mijn favoriet...