AutoWeek magazine

AutoWeek 6 2012
 
23e jaargang, nummer 6 - 8 t/m 15 februari 2012
 
In dit nummer onder andere:
Opel Zafira Tourer - Peugeot 5008 - Ford Grand C-Max
Infiniti M35h Ė Jaguar XF 5.0 V8
Cadillac CTS-V Coupť
Met Jeroen Bleekemolen in Abu Dhabi
 
Met onder andere deze auto's:
BMW 5-serie, Cadillac CTS-V, Citroen CX, Daihatsu Sirion, Ford C-Max, Ford Granada, Infiniti M, Jaguar XF, Maserati 250S, Maserati 200SI, Mini Roadster, Opel Zafira, Peugeot 5008, Skoda Superb

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 6 2012

TRIOTEST | Opel Zafira Tourer - Peugeot 5008 - Ford Grand C-Max

Bij de presentatie van de Ampera gaf Opel al hoog op over het nieuwe design, dat nu ook z’n weg naar de Zafira vindt. Door z’n lijnvoering moet de nieuwe Zafira er uitzien als een hogesnelheidstrein, en zo de MPV dynamisch maken. Maar is ‘ie ook nog praktisch?
 

DUBBELTEST | Infiniti M35h Ė Jaguar XF 5.0 V8

Alle luxe van de wereld, maar evengoed een hoog prestatieniveau. Zie hier twee sportsedans die dat waarmaken. Alleen…. ze pakken het beduidend anders aan. Infiniti laat hybride-techniek opdraven, Jaguar lepelt gewoon een beer van een V8 met veel inhoud voorin. Het resultaat loopt verrassend uiteen.
 

TEST | Cadillac CTS-V Coupť

Met een imposant vermogen van 564 pk, dat via twee keer 285/35/19 wordt omgezet in weergaloze prestaties, is de Cadillac CTS-V Coupé ronduit sensationeel. Zwaaien met een vriendelijk prijskaartje kan het merk echter niet meer, dankzij de slurptaks. Daardoor kóst deze brute Amerikaan ook een vermogen. Da’s meteen zijn grootste handicap.
 

AUTOSPORT | Met Jeroen Bleekemolen in Abu Dhabi

  De autosport lijkt zich steeds meer van de traditionele locaties te vervreemden. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Formule 1-kalender van 2012; de helft van de races vindt plaats op relatief nieuwe circuits in ‘nieuwe’ landen. Komt dit de sport ten goede of niet? We praten er onder meer over met globetrotter Jeroen Bleekemolen.
 

EERSTE RIJTEST | Mini Roadster

Het dak van de Mini Coupé lijkt volgens z’n makers op een achterstevoren gedragen baseballpet. Dat zal wel, maar wat als je dat hoofddeksel achterwege laat? Dan krijg je deze – tweezits – Mini Roadster. De puurste Mini ooit?
 

PROEFRIT | Daihatsu Sirion 1.3 Sport

Dat Daihatsu onder de vlag van Toyota valt is genoegzaam bekend. Wellicht verklaart dat de aha-erlebnis bij het instappen in de Sirion. Het dashboard doet sterk denken aan dat van (de later verschenen) Toyota Aygo. En de 1.0 driecilinder in het instapmodel wijst ook op de nauwe verwantschap. Wij rijden de iets sterkere 1.3, met sportpakket. Scheuren maar!
 

AUTOLIEFDE ROEST NIET | Maserati 200 SI en 250S

Na jarenlang een schaduwbestaan te hebben geleid, wordt de 200S-familie van Maserati’s raceafdeling eindelijk beschouwd als waardige concurrentie voor de befaamde racers uit Maranello. We gaan op stap met twee van deze raspaardjes.
 

DE AUTO VAN MIJN LEVEN... | Ford Granada 2.8 GL

  Er zijn momenten uit je jeugd die je altijd bijblijven. Zo staat 4 juli 1978 in mijn geheugen gegrift. Mijn vaders nieuwe auto, een Ford Granada 2.8 GL, werd afgeleverd. Mijn schoolvriend René Geurtz en ik mochten mee en ontsnapten daardoor meteen aan het feestje van mijn jarige zus, dat een huis vol tienjarige kippen had opgeleverd.  
 

MY REVIEW | CitroŽn CX 25 TRI Break

Volgens puristen is de CX de laatste echte Citroën. Niet zo gek, want vlak nadat dit model op de markt kwam, nam Peugeot de boel over en zwaaide de scepter bij het eigenzinnige merk. Jeroen Koldewijn rijdt in een waanzinnig ruime CX Break uit 1984 die hem, zelfs naar moderne maatstaven, goed bevalt.
 

OP DE ROLLENBANK | BMW 540i

  Elke week zetten we een auto op de rollenbank om te kijken of het aantal pk’s en newtonmeters na zoveel jaar en zoveel duizend kilometer nog overeenkomt met de fabrieksopgave. Is de paardenstal nog vol of zijn er al bewoners met vervroegd pensioen?
 

DE WERKPLEK | Suzuki Swift Sport

Lekker scheuren, daar heb je niet veel vermogen voor nodig. Dat laat een hot hatch’je zoals deze Suzuki Swift Sport wel zien. Om te zien is het ook nog eens een geinig, licht opgedirkt karretje. Tenminste, van buiten. Hoe is dat aan de binnenkant?
 

BLITS BEZIT | Plymouth Prowler

Tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten viel Rob Mollien als een blok voor de charmes van één van de meest bijzondere Amerikaanse auto’s ooit, de Plymouth Prowler. En nu heeft hij daadwerkelijk zo’n opmerkelijke roadster in zijn bezit. Een verhaal over ontluikende liefde. “En als het aan mij ligt, eeuwige trouw.”
 

KLOKJE ROND | Skoda Superb 1.8 T - 2003

De huidige Skoda Superb is vrij populair bij leaserijdend Nederland en is als Combi heel goed te pruimen. Je zou bijna vergeten dat er ook nog een eerste generatie is. Die was dan ook lang niet zo succesvol. Nick Koekenbier is verguld met zijn opgerekte Passat. Niet alleen vanwege de ruimte, maar ook omdat hij maar € 500 hoefde toe te leggen op zijn Fabia.
 
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...
© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep