AutoWeek magazine

AutoWeek 15 2012
 
23e jaargang, nummer 15 - 11 t/m 18 april 2012
 
In dit nummer onder andere:
BMW X5 xDrive30d - Infiniti FX 30d - Mercedes ML350 Bluetec - Porsche Cayenne Diesel
Kia Optima 1.7 CRDi - Volkswagen Passat 2.0 TDI 140pk BlueMotion Technology
OekraÔne wordt Oranje - deel 1
Renault Zoe
 
Met onder andere deze auto's:
Alfa Romeo 75, Audi A6, BMW X5, BMW 5-serie, Hyundai i30, Infiniti FX, Kia Optima, Mercedes-Benz M-klasse, Porsche Cayenne, Renault Zoe, Skoda Fabia , Volkswagen Passat

AutoWeek op Blendle

AutoWeek 15 2012

MULTITEST | BMW X5 xDrive30d - Infiniti FX 30d - Mercedes ML350 Bluetec - Porsche Cayenne Diesel

Wat moet je eigenlijk met een SUV? Is dat in Nederland een compleet overbodig soort auto of voegt het segment daadwerkelijk iets toe? De vraag wordt al langer gesteld, maar het antwoord is niet eenduidig. De komst van de derde generatie Mercedes M-klasse geeft ons een goed excuus om te kijken of het antwoord op deze vraag in de loop ter tijden is veranderd.
 

DUBBELTEST | Kia Optima 1.7 CRDi - Volkswagen Passat 2.0 TDI 140pk BlueMotion Technology

In de compacte klasse weet Kia inmiddels al behoorlijk te scoren. Succes in het de zo begeerde zakelijke middenklasse, dat is waar het aan schort bij het Koreaanse merk. Bij Volkswagen weten ze als geen ander hoe dit segment te domineren met de Passat, waarvoor de belangstelling niet lijkt af te laten. Kia doet nu serieus een gooi naar een hoge notering in de middenklasse met de Optima. Kan-ie zich meten met evergreen-Passat? 
 

AUTOWEEK EXPEDITIE | OekraÔne wordt Oranje - deel 1

Het Nederlands Elftal speelt de groepswedstrijden van het EK voetbal in Charkov, ruim 2.600 kilometer verderop. De organisatie raadt supporters daarom af met de auto erheen te reizen. Juist daarom wij het wel! Met de nieuwe Hyundai i30. Deze week deel 1 van 'n drieluik.
 

EERSTE RIJTEST | Renault Zoe

De Renault Zoe moet zorgen voor 'n elektrische doorbraak in het B-segment.
 

EERSTE RIJTEST | Audi A6 Allroad Quattro

Audi dirkt voor de derde maal z´n A6 Avant op volgens bekend Allroad-recept. De Duitsers nemen de gelegenheid te baat om een viertal V6´en te introduceren in het model die niet alleen krachtiger, maar ook zuiniger zijn dan hun voorgangers.
 

EERSTE RIJTEST | Renault Zoe

Met de Zoe introduceert Renault eind dit jaar haar belangrijkste EV tot nu toe, bedoeld voor het grote publiek. Om te kijken hoe de innovatieve nieuweling zich houdt in extreme kou vergezellen we Renaults ontwikkelingsteam bij het testwerk in Lapland.
 

NIEUWS ťN ACTIE IN AMSTERDAM | BedrijfsautoRAI 2012

Van dinsdag 17 tot zaterdag 21 april wordt de BedrijfsautoRAI 2012 gehouden in Amsterdam en de organisatie pakt uit. Het is namelijk voor het eerst sinds 2007 dat de beurs wordt gehouden, dus men is er op gebrand veel bezoekers te trekken. En dat betekent spektakel!
 

KLOKJE ROND | Alfa Romeo 75 3.0 V6

… achtervolgen u lange tijd. Zet de eerste letters van de woorden uit de vorige zin achter elkaar en je krijgt… geen Alfa Romeo. Toch zal Mark Vianen moeten toegeven dat zijn Alfa 75 na 21 jaar behoorlijk krokant begint te worden en dat andere narigheid ook niet ver weg is. Keurmeester Henny tegen Mark: “Ben je hier altijd mee door de apk gekomen?” 
 

DE AUTO VAN MIJN LEVEN ... | BMW 525i - 2000

Hij weet niet precies wanneer het was dat hij voor het eerst in een BMW reed, Marc weet alleen nog wel dat het een 318i van de generatie E30 was. De rijeigenschappen en de bouwkwaliteit spraken meteen aan. Zijn eerste BMW liet nog even op zich wachten, maar inmiddels rijdt Marc twaalf jaar 5 Serie en dat verveelt nog steeds niet.
 

DE WERKPLEK | Volvo V40

We verwelkomen een geheel nieuwe auto in het C-segment, de Volvo V40! Zal deze Zweed zich staande weten te houden in de drukke premium afdeling, tegenover onder andere de BMW 1-serie en de Audi A3? We kijken alvast hoe het interieur erbij staat.
 

DE REKENING | Mercedes-Benz SLK

Autobedrijf Van Elst in het gelijknamige plaatsje in de provincie Utrecht is een echte dorpsgarage. Maar professionaliteit en kennis van zaken worden er als belangrijke pijlers genoemd, en daarom kan iedere autobezitter, ongeacht welk merk hij of zij rijdt, er terecht. Chef werkplaats Danny Kieviet geeft ons uitleg over de rekening van de Mercedes SLK, waarbij onder meer de startmotor moest worden vervangen.
 

MY REVIEW | Skoda Fabia Combi 1.9 SDI

Een Skoda Fabia is nu niet bepaald een auto die je koopt om ermee te patsen. Rik de Haan uit Sappemeer in het hoge noorden kocht de ruime Tsjech dan ook vooral vanwege de lage gebruikskosten. Naar volle tevredenheid tokkelt hij jaarlijks 35.000 kilometer met zijn zes jaar oude exemplaar door het Groningse 'ommeland.' De SDI is een turboloze diesel, dus niet ... de allersnelste.
 
 

Volg AutoWeek

Poll: Kopen of slopen?

Ik vind de Range Rover Evoque:
© 2015 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep