Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want autoweek.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor autoweek.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

 

co2 uitstoot te hoog voor apk

Gepost door Bubba1 
Weet er iemand hier misschien een manier hoe je de co2 waarde van een auto kan verlagen voor de apk? Het gaat hier om een citroen zx 1.4. Ik hoorde al iets van het luchtfilter vernieuwen..
Je bedoelt CO-waarde neem ik aan? Hoe is het onderhoud aan de ZX? Eerst maar eens beginnen met nieuwe bougies en luchfilter bijvoorbeeld, daarna kun je eventueel aan de katalysator gaan denken.
Misschien dat in dit topic nog wat tips staan
Voor dat je aan de katalysator gaat denken, zou ik eerst nog de lambdasonde in overweging nemen.
Je hebt meer gegevens nodig om hier iets zinnigs over te kunnen zeggen. Als het goed is moet je onder andere ook CO2 en HC waarden hebben.

Globaal kun je stellen dat:

Slechte katalysator -> Hoog CO, laag CO2
Vies luchtfilter -> Hoog CO, Hoog CO2, laag HC
Slechte ontsteking -> Hoog HC
Slechte lambda sensor -> Lambda waarde niet gelijk aan 1. Lambda sensor moet "pingelen" tussen de 0,1 en 0,9 V.

Ook nuttig om te weten; is de CO zowel stationair als onder toeren te hoog?1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 09-03-2010 21:52 door Toetsje.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.