Mitsubishi Lancer facelift

Gepost door D-C 
Mitsubishi wil de komende jaren een inhaalslag maken op de Chinese markt. Twee jaar geleden sloot het daarom een JV met GAC, dat inmiddels eigenaar was geworden van Changfeng. Changfeng produceert al jarenlang Pajero's van Mitsubishi (jaren '90 model). Het eerste wapenfeit van GAC Mitsubishi is inmiddels een feit: de ASX is in productie. In de eerste helft van 2013 volgt de Pajero Sport/Challenger en in de tweede helft de Mirage.
Ondertussen heeft Mitsubishi nog een joint venture lopen: Soueast Mitsubishi. Soueast Mitsubishi produceert een aantal Taiwanese Mitsubishi modellen. Anders dan in Taiwan heeft Mitsubishi in China een zeer zwakke marktpositie. Het enige model dat tot nu toe in redelijke aantallen wordt verkocht is de Lancer EX, ofwel de huidige Lancer.
De Lancer EX heeft op Auto Guangzhou een facelift gekregen en is er nu net als in Taiwan met twee verschillende front- en achterkantontwerpen, ook de interieurs wijken af.

Lancer EX met design gelijk aan de recent vernieuwde Taiwanese Lancer Fortis:Lancer EX met design gelijk aan de Taiwanese Lancer iO

Prototype voor een facelift van de jet-fighter Lancer EX:

218 foto's: [photo.bitauto.com]3 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16-10-2015 10:54 door D-C.
Die Jetfighter heeft een stuk meer karakter en eigen identiteit. Vond de Sportback een leuk ding! Alleen dat interieur: keihard jaren 80 plastic. Niet te doen.
Met betrekking tot die blauwe: hoe maak je van een herkenbare auto in een handomdraai een grijze muis? Hier is de transformatie erg geslaagd!spinning smiley sticking its tongue out
Dus dan zijn er binnenkort drie versies van de Lancer EX die er allemaal verschillend uitzien - maar dezelfde typenaam dragen? nut smiley
De nieuwe Lancer-serie is nu leverbaar in China:

Lancer Fortis

Fotogalerij: [photo.bitauto.com]

Lancer EX in twee versies:Fotogalerij: [photo.bitauto.com]

Bizar, die 'geamputeerde' Jet Fighter-grille. Het is nu, na zes jaar tijd, wel dringend tijd voor een opvolger. Hopelijk probeert Mitsubishi er voor de verandering iets moois en inspirerends van te maken, want daar schort het de laatste tijd nogal aan bij Mitsubishi...
Is het nou echt altijd bewolkt in China?
Inderdaad best een gedateerd uiterlijk, maar van binnen valt het me zeker mee. Sterker, ik vind het nog best fraai zo.
Lancer EX Future @ Auto China Beijing:Meer foto's: [auto.163.com]

Oogt een stuk frisser zo!
Frisser? Ik vind 'm er juist gedateerder uitzien.
Mitsubishi gaat voor het wereldrecord aantal verschillende neuzen op hetzelfde model, vandaar dat de Lancer Fortis en Lancer iO in Taiwan zijn vernieuwd:

Bron: [terranismo.wordpress.com]
Als je heel vluchtig kijkt, heeft die Lancer Fortis wel weer wat van de Galant gekregen. winking smiley In elk geval goed om te zien dat ze voorzichtig afscheid nemen van de Jetfightergrille.
Mitsubishi heeft de vernieuwde Lancer gepresenteerd en heeft nu een verchroomde rand rond de grille. Er zijn nog geen beelden van de vernieuwde Sportback, de enige in Nederland verkrijgbare carrosserievariant. Een opvolger van de Lancer komt er wel, echter zou Mitsubishi in eerste instantie die auto baseren op de volgende Renault Fluence, maar de deal met Renault is stukgelopen. Dat betekent dat de Lancer een eigen ontwikkeling wordt, dus zijn opvolger hoeven we niet binnen drie jaar te verwachten... Voor modeljaar 2016 zijn de Ralliart en Evo geschrapt.gedateerd, net als asx. aan de andere kant is het wel veel auto voor €18k en met 5 jaar garantie.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.