APK verlopen en boete

Gepost door Granada 2,8i Ghia 
Hoi,

mijn auto is maandag bij de garage/specialist gebracht voor APK.

Ondanks dat ik dacht dat hij in een hele goede technsiche staat was bleek er toch (mede door de aangescherpte APK regels per dit jaar) het een en ander aan te mankeren.

Geschatte kosten waren zodanig dat ik er enigzins van schrok, ging dik door de 1000 euro heen. Een aantal dingen (vervangen van ophangbussen, achterdemper (ik wil wel een originele Saabdemper) en zwetende stuurbekrachtigingsslang) laat ik nu door de garage doen en de rest probeer ik via een bekende te regelen. Of dit op zeer korte termijn kan is echter de vraag.

De APK is inmiddels verlopen op 3 juli. Ik hoop dat de auto halverwege volgende week, of desnoods 1 week later, goedgekeurd kan worden.

Hoe groot is de kans dat ik een boete krijg als ik, bv. 2 of 3 weken, te laat ben met de keuring?

Krijg ik automatisch een boete? En hoe hoog zou die dan zijn?

Alvast bedankt!
Boete is 90,-

kan al na 1 dag, of na 6 maanden komen wordt met de computer gewoon overlopen...
Lijkt wel Russisch Roulette dan...
Re: APK verlopen en boete
06-07-2010 16:25
Daarom laat ik de APK dus een paar weken van tevoren doen. grinning smiley
Valt er niet iets te regelen met de dealer? Dat hij staat te wachten op keurig ofzo?
Ik dacht dat het gewoon een gok zou zijn, zou je het een paar weken uitstellen, dan heb je pech als je bij een controle door de politie door de mand valt. Zoals dus hierboven al staat, het kan dadelijk zijn, maar ook over een paar maanden, of niet!
Ik weet verder niet hoe de situatie is bij een aanrijding door jouw toedoen en hoe jouw verzekering daar dan mee omgaat.

Ik zou in ieder geval even contact opnemen met de garage, misschien hebben ze een voordelige leenauto. Of kun je niet een weekje zonder auto?
Daarom krijg je dus 2 maand VAN TE VOREN de tijd om de auto te laten keuren, daarom blijft de oorspronkelijke afloopdatum APK + 1 jaar (of 2 jaar, ligt eraan hoe oud de auto is) van toepassing als de auto binnen 2 maand voor afloop APK goedgekeurd wordt. Een serieuze dealer die "iets kan regelen" is er niet, het blijft je eigen verantwoordelijkheid.
Als je aangehouden wordt met een verlopen APK, al is het 1 dag, kun je dus al een bekeuring krijgen. De RDW controleert steeksproefgewijs de bestanden op APK-afloopdatum. De kans dat je een bekeuring krijgt op die manier is niet zo heel groot, tenzij je maanden over de datum heen bent.
Aanvullend zijn er echter verzekeringsmaatschappijen die in de "kleine lettertjes" hebben staan dat de auto een geldige APK dient te hebben.....

v.d.Heyden
Quote
Granada 2,8i Ghia
(mede door de aangescherpte APK regels per dit jaar)
Wat is er strikter geworden dan?
Volgens mij is de enige wijziging dat je je kenteken niet meer mee hoeft te nemen.
Quote
Geelhoed
Quote
Granada 2,8i Ghia
(mede door de aangescherpte APK regels per dit jaar)
Wat is er strikter geworden dan?
Volgens mij is de enige wijziging dat je je kenteken niet meer mee hoeft te nemen.

Mag je ze van de bumper afschroeven en thuislaten??!..................grappig, wist ik niet
Het zal net afhangen van het humeur van oom agent als je wordt aangehouden. Ik zou in ieder geval willen aanraden de auto zo snel mogelijk te laten maken. Ik sluit ook niet uit of je een boete krijgt via het CJIB op aangeven van het RDW.

Mijn vader was afgelopen winter door de strenge kou ook twee weken later met de APK van de Opel. We hebben desondanks geen bekeuring gehad.
Quote
v.d.Heyden
Een serieuze dealer die "iets kan regelen" is er niet, het blijft je eigen verantwoordelijkheid.

De dealer kan we zeggen dat hij het te druk heeft en de auto dus tijdenlijk in de wacht staat (mag je tijdelijk doorrijden). Niks mis mee en veel garages zullen dit wel voor je willen doen1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07-07-2010 09:35 door opel-omega.
@Geelhoed:

Aangescherpt is dat er geen oliesporen op de leidingen van de stuurbekrachtiging meer aanwezig mogen zijn.
Bij mij zweette een leiding door sinds de aanschaf 2 jaar geleden al. Is nu inmiddels vervangen door de garage(was 1 van de 4 punten)

@ Opel: Wanneer zou de dealer dat moeten zeggen dan? Op het moment dat ik een boete krijg ofzo? De auto zal uiteindelijk wel door dezelfde garage worden gekeurd.2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07-07-2010 11:34 door Granada 2,8i Ghia.
Dat zijn regels van 1 mei 2009.
OK,

vorig jaar was het in ieder geval (bij dezelfde garage!) nog geen probleem dat de leiding doorzweette...
Iemand anders wist mij te vertellen dat het een nieuwe regel betrof.
Zeker een andere keurmeester gehad in juli 2009...

Dat ik mijn kentekenbewijs niet meer hoefde te overhandigen was trouwens een verrassing voor mij.
Ik deed een APK op 30 juni en dat was de laatste dag dat het nog moest! winking smiley

Bracht de Ka op 17 juni weg voor een beurt, en leverde ook het kentekenbewijs erbij af. Die hadden ze dan weer niet nodig, de eerste APK is pas over 3 jaar meneer....
Quote
Granada 2,8i Ghia

@ Opel: Wanneer zou de dealer dat moeten zeggen dan? Op het moment dat ik een boete krijg ofzo? De auto zal uiteindelijk wel door dezelfde garage worden gekeurd.

Je garage zou dat nu gewoon kunnen zeggen bij de RDW. Jij gaat alleen naar een echte garage toch? Dat zou misschien wel wat lastig zijn. (gaan zelf naar een dorpsgarage)1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07-07-2010 11:49 door opel-omega.
Quote
opel-omega
Je garage zou dat nu gewoon kunnen zeggen bij de RDW. Jij gaat alleen naar een echte garage toch? Dat zou misschien wel wat lastig zijn. (gaan zelf naar een dorpsgarage)

Ah handig als de Quote functie niks doet..... Zal het even aanpassen
Wat die zwetende slang betreft - het is inderdaad zo dat keurmeesters dit jaar dat als extra aandachtspunt hebben gekregen (vorig jaar was dat bv rafels aan je veiligheidsgordel).

Ik zou, in overleg met je garage, een nieuwe keuringsdatum vast leggen. In de praktijk kom je bij politiecontrole of rdw-controle daar wel mee weg.

Blijft wel dat het je eigen verantwoordelijkheid is en dat je, zoals je al bij andere reacties kunt lezen, ook ruim van te voren je APK kunt laten uitvoeren ipv op het laatste moment.

Groetjes,
Jan
Ik had ca 3 weken voor het verstrijken van de APK datum (3 juli) een afspraak gemaakt, maar men had pas 5 juli tijd. Veel mensen laten nog een check uitvoeren voordat ze op vakantie gaan, daardoor is het wat drukker.

Ik had gedacht dat mijn auto zonder problemen door de apk zou rollen, zeker gezien de investeringen afgelopen tijd, dan had die 2 dagen niet zo'n probleem geweest.

Volgend jaar ga ik in ieder geval wel een week of 6 voor de apk datum bellen voor een afspraak! Deze stress is ook niets...

En, goede tip Janneman, ik zal nu vast een definitieve keuringsdatum afspreken met de garage!
Ben je van plan te gaan rijden met de ongekeurde auto?

Dan kun je inderdaad ieder moemnt tegen de lamp lopen, hoewel het waarschijnlijk wel goed zal gaan.
Na 2 maanden precies, komt de eerste automatisch gegenereerde bekeuring op registercontrole.
Hmm, ik rijd nu al een paar dagen ongekeurd rond, en nog niet aangehouden.

Mijn auto ziet er zeker niet uit als een sloopauto, dus ik ga er van uit dat er weinig kans bestaat dat ik aangehouden worden.
Dat risico op 90 euro boete neem ik maar voor lief.

Vanavond worden de nieuwe schrijven, remschoenen en remblokken geplaatst.

Volgende week gaat de auto voor de keuring. Juiste uitlaat was niet op voorraad bij de garage, staat nu in backorder, maar voor de keuring wordt er tijdelijk even een imitatie-exemplaar geplaatst (ipv de originele Saab-turbo uitlaat)

Garage had het ook over dat pas na 2 maanden een bekeuring op de mat valt.
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.