Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want autoweek.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor autoweek.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

 

Mercedes W124 | "Mercedes-Benz, Die Sacco Jahren"

Gepost door W124STER 
Quote
500 E
Het rijdt briljant, zo'n E 50 AMG. Ik heb er zelf eentje gehad, de 19-PT-KL. Perfecte auto, qua rijden. De W210 is, evenals de W220, een wanproduct uit de Schrempp-tijd. Ze brokkelen af onder je handen en alles wat je er aan krijgt is peperduur. Een goed exemplaar blijft goed, een slecht exemplaar blijft slecht. Het is dus zaak de goeie er tussenuit te pikken, dan heb je een hele fijne reiswagen aan een W210 of W220.

Los van de Schrempp-erfenis, ik vind hem ook gewoon heel lelijk. Tuurlijk, ik ben na al die jaren wel gewend aan dat 4-Augen-Gesicht, maar ik blijf het gewoon lelijke auto's vinden. En het oog wil ook wat. En daarin schuilt de kracht van de Schrempp W220. Die vinnik dus mooi.

Nog lelijker en daarom eigenlijk heel aantrekkelijk, de W210 T. "Ik ben groooot en doe niets om dat te verbergen." En dan als 430... Zwart metallic met mokka-leren interieur... 't Is net een G-Klasse. Je hebt er dan daadwerkelijk poep aan. En voor zo'n attitude ben ik dan wel weer gevoelig.

Vraagje:Mooi?
Quote
500 E
Quote
michel1975
Quote
500 E
Ik weet niet hoe het op fora en bij clubs zit. Daar zit in principe mijn publiek ook niet, algemeen gesproken.
Als ik om me heen kijk bij de liefhebbers voor de W126 dan is de 8 cylinder toch echt favoriet boven de 6 cylinder. En ik kan je vertellen dat daar wel degelijk ook (potentiele) klanten van jou bijzitten cool smiley. Zie ook niet in waarom de 6 boven de cylinder te prefereren is. Het verbruik scheelt bijna niets en de betrouwbaarheid van de 8 cylinders doet zeker niet onder voor de 6 cylinder.

Maar goed te horen dat de W220 de velgen heeft gekregen die die verdient.

Welke achtcilinders spreken wij dan over? De 420, 500 en 560 neem ik aan? De zescilinders doen hetzelfde als een achtcilinder, namelijk souverein rijden. Alleen zijn de zescilinders minder dorstig en minder gecompliceerd. Daar tegenover staat een relatief gunstiger prijskaartje. Een hoog 'value for money' gehalte dus. Het is bijna nooit een martelgang om een baasje te vinden voor een goede W126 zescilinder van na 1985.
Betreffen idd de type 2 w126's. Qua verbruik is het verschil te verwaarlozen. Qua betrouwbaarheid ook. Sterker, onderdelenvoorziening(gebruikt dan) voor de 8 cylinder is ruimer voorhanden dan voor de 6 cylinders.
Overigens is ook een 280 of 300 geen straf om in te rijden. Dus zeker geen reden om te laten staan.
Mijn opa had ooit een W210. Nieuw gekocht in 1996. Prachtige wagen, heerlijk statig. In het (uni?)wit, helemaal af met AMG Styling II in formaat 'lekker groot'.

Jammer dat hij de optielijst over het hoofd heeft gezien, het was namelijk een E220 diesel met handbak. Zonder airco. Maar hij heeft er wel 4 of 5 ton op gezet.
Quote
S-J
Mijn opa had ooit een W210. Nieuw gekocht in 1996. Prachtige wagen, heerlijk statig. In het (uni?)wit, helemaal af met AMG Styling II in formaat 'lekker groot'.

Jammer dat hij de optielijst over het hoofd heeft gezien, het was namelijk een E220 diesel met handbak. Zonder airco. Maar hij heeft er wel 4 of 5 ton op gezet.
Heb 10 dagen als leenauto een E320 moeten rijden. Was bepaald geen straf maar mooi??? Mwah.
Van de W210 heb ik het nooit warm gekregen. Het model spreekt mij, ook na al die jaren, nog steeds niet aan. Wat mij betreft is de W210 een van de grote missers van Mercedes geweest. Het rijdt best goed, maar de magie van de voorgaande series verdween wat mij betreft met de W210.
Quote
520d
Van de W210 heb ik het nooit warm gekregen. Het model spreekt mij, ook na al die jaren, nog steeds niet aan. Wat mij betreft is de W210 een van de grote missers van Mercedes geweest. Het rijdt best goed, maar de magie van de voorgaande series verdween wat mij betreft met de W210.

Helemaal mee eens. De W124 was een model dat in alle opzichten klopte, met een krachtige zelfverzekerde uitstraling.
En toen kwam de W210....... Die keek om te beginnen al wat "lodderig" uit z'n ronde koplamp-ogen, en verder is het ook een wat lomp model vergeleken met de W124.

Als je nu iemand die 30 jaar onder een steen gelegen heeft zou wijsmaken dat de W124 het nieuwere model is, de opvolger van de W210, dan zou die dat zo geloven.

De W211 klopte daarentegen weer wel, zie ik eigenlijk als een bijgeslepen W210. Maar de W211 kwam vergeleken met z'n concurrenten 5-Serie en A6 weer wat ouderwets over. Het tij was gekeerd, waar de W124 de concurrentie voor was liep de W211 achter de feiten aan.

De W124 is zo'n geniaal ontwerp geweest, dat ie zelfs nu (bijna 30 jaar na introductie) nog modern oogt. Mercedes heeft dat succes nadien helaas nooit meer kunnen evenaren.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18-04-2012 09:16 door R.W.D..
Kreeg met de 300E laatst nog de vraag of ik een nieuwe had gekocht, omdat ik de kleur wit zat was. nut smiley

Eerlijk gezegd zie ik dat niet, de 124 is gedateerd. Ja, voor z'n 26/27 jaar is hij nog redelijk modern. Maar in 2012 is alles zo, tjah.. Koreaans.. dat de stevige Duitse 124 echt oud aan doet.

Het verschilt ook wel heel erg hoe de 124 overkomt op plaatsen waar je er mee aan komt. Eigenlijk past een originele 124 juist overal goed bij. In Amsterdam West krioelt het van de (verroeste, verpauperde) 124 diesels, in de kamperbuurten stikt het van de foute wannabe AMG/Lorinser meuk en in Oud Zuid zie je ze niet en is een originele gewoon 'een Mercedes'.

Op de kwaliteit issues na vind ik een 210 trouwens gewoon een nette auto. Niet uitzonderlijk mooi, maar dat vind ik van de 124 ook niet. De doffe koplampen op een 210 zijn wel echt een dooddoener.
Zo, er zit weer een knipperlicht op. De fitting plus het lampje komen morgen, dan werkt het ook allemaal weer naar behoren.

Ook wordt morgen een nieuwe antenne geplaatst. Origineel zat er bij aflevering kennelijk een mechanische antenne op, die later is vervangen door een electrisch bedienbaar exemplaar van Hirschmann/Bosch. Dat bleek echter een kortere versie en niet de originele Hirschmann te zijn die Mercedes af fabriek monteert, zodat ik de antennespriet niet eenvoudigweg kon wisselen. Nu komt er een compleet nieuwe antenne op, wat hopelijk de ontvangst verbetert en er in elk geval mooier uitziet.

Qua carkit heb ik uiteindelijk toch gekozen voor een Parrot, die ook morgen wordt gemonteerd. Ik laat de microfoon op het dashboard plaatsen, net boven het stuur. De parrot zelf laat ik op de telefoonconsole plaatsen, dan zit hij mooi verstopt achter de telefoon.
voor mij is het een toet mem ..en vooral heel oud. (don't shoot the pianist) spinning smiley sticking its tongue out
Ach, kijk in z'n profiel. Die man is 81 en doet het met konijnen, zegt genoeg grinning smiley1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18-04-2012 21:24 door R.W.D..
Ziet er best mooi uit zo! Doe mij er maar zo eentje. grinning smiley (Brabus/AMG/Lorinser??)
JW01, jij hebt smaak. thumbs up Het is trouwens een AMG 300 E Widebody/Breitversion.

[www.nast-sonderfahrzeuge.de]
Quote
Twingo1
JW01, jij hebt smaak. thumbs up
[www.nast-sonderfahrzeuge.de]

Ik zie 't... grinning smiley

Zoiets vind ik ook wel wat als hobby. Maar dan wel eentje die niet meer in gebruik is! tongue sticking out smiley
Die is zeker mooi. Even oranje blinkers (zij- en achterkant) zetten, dan is hij perfect.
Quote
Jol D.
Die is zeker mooi. Even oranje blinkers (zij- en achterkant) zetten, dan is hij perfect.

Dit is een E-klasse neus, die hoort niet met oranje blinkers......., of bedoel je die zwarte van 3 posts eerder?
Dan heb je gelijk, daar hoort oranje in smiling smiley1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 19-04-2012 15:21 door R.W.D..
Ik bedoel inderdaad die van Weide. Die heeft E-klasse achterlichten, maar dat hoort natuurlijk niet. winking smiley
Dat is bij dat model wel het minste waar ik me zorgen om zou maken grinning smiley
Quote
Gullwing
Dat is bij dat model wel het minste waar ik me zorgen om zou maken grinning smiley

Is het nog wat geworden met die 320?
nog niet eens bekeken, wordt waarschijnlijk zaterdag. Ik heb er ook niet echt haast mee, het liefst koop ik voor mezelf een T met zwart karo.
Quote
Gullwing
het liefst koop ik voor mezelf een T met zwart karo.

Zeer herkenbaar.
Quote
Dionysus
...
Is het nog wat geworden met die 320?

Quote
W124STER
... de kabelboom is inderdaad berucht en is inmiddels veelal vervangen. Een reparatie van ongeveer 1500 (al hebben we hiervoor al verschillende bedragen langs zien komen).

Quote
Gullwing
en hoe zou je zoiets kunnen herkennen? De eigenaar heb ik eindelijk te pakken kunnen krijgen, hij heeft de auto destijds nieuw gekocht.

Nou ik weet dus nu ook hoe een verrotte kabelboom eruit ziet, ik had geen camera bij me, maar het plastic/isolatie van de snoertjes is gewoon compleet broos. Op veel plekken kon je gewoon het koper zien, lijkt mij niet helemaal goed om kortsluitingen te voorkomen sad smiley

even gegoogled; zo zag het er idd uitBetekent dat dan dat alle kabels in de auto moeten worden vervangen? 1500 euro lijkt mij dan nog vrij weinig, de hele auto moet dan toch open.
Ai, dat lijkt me ook een hele ingreep. Wat moet die 320 kosten?
Die kan mee voor 2250,- wat natuurlijk helemaal niet veel geld is. Er zat verder alleen een deukje op de deur van het openslaan tegen een paaltje oid. Verder gewoon een echt mooie auto.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20-04-2012 15:47 door Gullwing.
wat staat er aan kilometers op? Voor dat bedrag kun je wel een gokje wagen natuurlijk, maar die kabelboom is wel een mooi afdingpunt.
176K.

Ik zal eens vragen wat het kost om te repareren. Maar als de kabels in de hele auto moeten worden vervangen, dan lijkt mij dat een prijzige klus.
ik heb vanmiddag deze ook nog gezien, wat een apparaat cool smiley


[www.autoscout24.es]

Maar dat is me toch echt teveel van het goede big smile smiley
Quote
Gullwing
176K.

Ik zal eens vragen wat het kost om te repareren. Maar als de kabels in de hele auto moeten worden vervangen, dan lijkt mij dat een prijzige klus.

Zeker niet discriminerend bedoeld, maar ik zou een dergelijk ingrijpende reparatie aan het elektrisch systeem toch minder snel uitbesteden aan ene Juan in een Zuid Europees land, dan aan een Youngtimer specialist in onze omgeving.
Quote
smarter
Zeker niet discriminerend bedoeld, maar ik zou een dergelijk ingrijpende reparatie aan het elektrisch systeem toch minder snel uitbesteden aan ene Juan in een Zuid Europees land, dan aan een Youngtimer specialist in onze omgeving.

Hier zit een groot duits bedrijf gespecialiseerd in Mercedes Benz, niet goedkoop (wel goedkoper dan de dealer), wel perfect.

Van de week ook even kijken naar:
[www.milanuncios.com]
Quote
Gullwing
Quote
smarter
Zeker niet discriminerend bedoeld, maar ik zou een dergelijk ingrijpende reparatie aan het elektrisch systeem toch minder snel uitbesteden aan ene Juan in een Zuid Europees land, dan aan een Youngtimer specialist in onze omgeving.

Hier zit een groot duits bedrijf gespecialiseerd in Mercedes Benz, niet goedkoop (wel goedkoper dan de dealer), wel perfect.

Zo zie je maar weer: 'Assumption is the mother of all f*ck ups'.

Sorry...eye rolling smiley

Mooi dat er een goed bedrijf op dit gebied in jouw omgeving zit! thumbs up
Hier zitten gewoon veel niet Spanjaarden, waaronder veel Duitsers, en die willen -meestal- wel kwaliteit.

Zojuist even mijn vriendin laten zien wat ik erbij wil kopen, en zij wil er dus never nooit in gezien worden big smile smiley
Ach, dat hoeft ook niet. Het wordt jouw auto, toch? cool smiley
Ik heb de afgelopen dagen zitten puzzelen over de vraag hoe je handmatig zenders kunt zoeken op de Becker GP 2000. Automatisch zoeken lukt wel, maar hij pakt maar twee of drie zenders. Iemand hier die weet hoe dat werkt? En wat betekenen die toetsen V U en MK?

Lijkt er wel op of het signaal te zwak is. Zit de antenne wel goed aangesloten. Had hetzelfde euvel. Bleek antenne er in de achterkant niet goed in te zitten waardoor alleen de hele sterke zenders doorkwamen.

Maarreuh wel genieten he?? Blijft n van de mooiste en praktische cabrio die er rondrijdt. Ben geen liefhebber van rode auto's (uitzonderingen daargelaten voor auto's die het horen te zijn) Maar dit is wel een hele mooie uitzondering.
Daarnaast cabrio icm. stoelverwarming staat garant voor heeeeeeeel veel uren openrijden.
Quote

Ben geen liefhebber van rode auto's

dat had ik ook altijd, maar hier in het zuiden bijv. is het (zon) licht al anders dan in NL. Vandaag nog een nieuwe 3 in het rood gezien, en dat staat toch wel erg fraai. Zeker in de volle zon bij 34C cool smileythumbs up
Quote
520d
Ik heb de afgelopen dagen zitten puzzelen over de vraag hoe je handmatig zenders kunt zoeken op de Becker GP 2000. ...

[www.gdtm.net] alstu big smile smiley
Quote
michel1975
Lijkt er wel op of het signaal te zwak is. Zit de antenne wel goed aangesloten. Had hetzelfde euvel. Bleek antenne er in de achterkant niet goed in te zitten waardoor alleen de hele sterke zenders doorkwamen.

Maarreuh wel genieten he?? Blijft n van de mooiste en praktische cabrio die er rondrijdt. Ben geen liefhebber van rode auto's (uitzonderingen daargelaten voor auto's die het horen te zijn) Maar dit is wel een hele mooie uitzondering.
Daarnaast cabrio icm. stoelverwarming staat garant voor heeeeeeeel veel uren openrijden.

De antenne is het probleem niet, die is net vervangen. Inmiddels werkt het overigens beter, ik had vanmiddag ineens een heel aantal zenders erbij.

@ Gullwing: thanks!

En genieten is het zeker. Tussen de buien door rijd ik eigenlijk altijd open. Het is echt een heerlijke auto waarin ik lekker onthaast. 100 a 110 op de rechter rijstrook, dakje open en een lekker muziekje. Dan is het leven goed. En het blijft een plaatje om naar te kijken.1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 24-04-2012 21:20 door 520d.
Ja, dat snap ik ook niet. Ik gebruikte de scantoets om nieuwe zenders te zoeken en ineens pakte hij radio 2, 3 en 4, terwijl dat eerst niet zo was. Waar het aan ligt, geen idee.
En nu is het knipperlicht linksvoor weg. Minder erg dan de vorige keer, de fitting en het lampje heb ik nu nog wel....sad smiley

Buiten dat: heerlijke auto. Vandaag 300 kilometer gereden en heerlijk onthaast. Tussen de buien door zelfs nog even het dak open.thumbs up
Quote
520d
En nu is het knipperlicht linksvoor weg. Minder erg dan de vorige keer, de fitting en het lampje heb ik nu nog wel....sad smiley

Buiten dat: heerlijke auto. Vandaag 300 kilometer gereden en heerlijk onthaast. Tussen de buien door zelfs nog even het dak open.thumbs up

Je zou er bijna witte knipperlichten inzetten, die heeft de doelgroep immers al. Die markt is dus zeker 100% verzadigd.winking smiley
Hij verliest dus knipperlichten.

Heeft Das Haus misschien destijds stiekem enkele cabrio's in Engeland door Engelsen inelkaar laten zetten?
Hmz. Dan is er toch ooit sprake geweest van een knipperwisselexercitie. Een ondeskundige, zelfs.
Quote
520d
En nu is het knipperlicht linksvoor weg. Minder erg dan de vorige keer, de fitting en het lampje heb ik nu nog wel....sad smiley

Inderdaad, er heeft ooit een knipperlichtenwisselexercitie plaatsgevonden, dat was ook al het eerste dat ik dacht. De verwensingen aan criminelen die een lichtunit zouden willen stelen, kunnen dus weer worden ingetrokken...1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26-04-2012 23:19 door up!.
Quote
Twingo1
Een knul van 12 vindt jouw 300 CE antiek.
Buurjongetje van 10 laat hier elke keer weten hoe mooi hij mijn Almadinrode W124 vindt. thumbs up
Dat vind ik ook, al is hij na 6 jaar intensief gebruik en kinderen op de achterbank, met 2,5 ton op de teller niet echt een topper meer. Ik ga er vast nog wel een ton bij zetten denk ik zo, 3 op de achterbank past nog best...

Ik zou eigenlijk graag een Benz in NL erbij kopen om te gebruiken tijdens vakanties. Dan maakt'ie weinig kilometers en blijft in goede staat terwijl kosten redelijk blijven want ik hoef geen huurauto. Twee vliegen in 1 klap, hobby en praksis. Zat te kijken naar de W126, want we passen met z'n 5-en ook in een 206, bagage inclusief, dus het hoeft geen station te zijn. Benzine dan ws, want kilometers zal hooguit 5000 per jaar zijn.
Stalling zal het grootste probleem zijn, want dat moet binnen redelijke afstand van Schiphol en het liefst in de buurt van een treinstation o.i.d.
Zitten er haken en ogen aan een bezit van een auto in NL als "buitenlander"?
Quote
up!
Inderdaad, er heeft ooit een knipperlichtenwisselexercitie plaatsgevonden, dat was ook al het eerste dat ik dacht. De verwensingen aan criminelen die een lichtunit zouden willen stelen, kunnen dus weer worden ingetrokken...

Tja, wie het weet mag het zeggen. Ik riep dat wellicht wat al te snel, maar ik kan me eigenlijk nog steeds niet voorstellen dat die dingen er zomaar uitvallen. dat licht linksvoor zat echt vast, en nu is het weg. Maar goed, er zit een nieuwe in, hopelijk is het nu afgelopen met dat gezeur. Overigens wel oranje natuurlijk...
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.

AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep