Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want autoweek.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor autoweek.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Crashtests

Mercedes-Benz M-klasse (2011)

31 oktober 2011  |  13:46
    Print     Mail
Totaal oordeel:
96%
volwassenen
75%
kinderen
60%
voetgangers
86%
veiligheidsvoorzieningen

Kenmerken

ML 350 BlueTEC 4Matic
suv
2011

Het passagierscompartiment van de M-klasse blijft stabiel in de frontale botsing. De ledematen van de voorste inzittenden werden bij de botsing goed beschermd. Ook voor inzittenden van andere lengtes is de bescherming in orde. De Mercedes-Benz biedt bij de zijwaartse aanrijding goede bescherming. Bij de zwaardere paaltest werd de bescherming van het bovenlichaam als redelijk beoordeeld. Bescherming tegen een whiplash bij een aanrijding van achteren werd gewaardeerd als goed.
Kinderen worden goed beschermd. De passagiersairbag kan worden uitgeschakeld. De informatie over de status van de airbag is duidelijk. De informatie over de gevaren van een kinderzitje in combinatie met een airbag is goed zichtbaar en duidelijk.

Voetgangers worden door de bumper goed beschermd. Het voorste gedeelte van de motorkap scoorde echter overwegend slecht. Het gedeelte waar een kind met het hoofd de motorkap zou raken scoorde goed, het gedeelte waar een volwassene met z'n hoofd zou komen scoorde overwegend slecht. 

 

  Minimaal
Klein
Aanzienlijk
Groot
Zeer groot

AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep