Slideshow

Partir, c'est mourir un peu…

Tja, wat zal ik zeggen? Het waren vijf geweldige weken met onze 605, a.k.a. 'Barrel nr. 3', 'El Peuzerino' of ook wel 'His Royal Peusness'. Dágen hebben we lopen wroeten in de meest obscure krochten van het internet, op zoek naar een enigszins fatsoenlijke (lees: in elk geval apk-goedgekeurde) auto voor maximaal € 3.0 (lees: driehonderd euro). Geen gemakkelijke opgave, kan ik je vertellen – en al helemaal omdat Barrelteam 3, waar ik onderdeel van uitmaak, in een eerder stadium had besloten alléén auto's met minstens vijf cilinders te accepteren. Daarnaast is zo'n 95 procent van de voertuigen die je in deze categorie tegenkomt op sterven na dood. Rijp voor de sloop, zogezegd. Dat deze auto's na een laatste keuring überhaupt de weg weer op mochten, is dan ook dubieus, om niet te zeggen onverantwoord.
Hoe anders was dat met onze Peugeot 605 SR 3.0. We ontdekten hem in het Friese Raerd, waar hij aanvankelijk te koop stond voor € 400. Goedgekeurd tot juni 2013, drie ton op de teller en op het eerste gezicht nog een redelijk knappe auto ook. Barrelteam 3 was op slag verliefd op het machtige 3,0-liter V6-blok, die gedistingeerde lijnen uit de koker van Pininfarina, de ietwat behoudende, maar smaakvolle metallic groene lak… Dit zou 'm worden. Alleen een belletje met de garagehouder was voldoende om honderd euro van de prijs te praten en diezelfde dag haalden we 'm op.
Inmiddels zijn we een aantal hemeltergend zware proeven en tests verder (zie de overigens zeer genietbare artikelen in AutoWeek en de video's op onze site voor details) en is het helaas alweer tijd om onze limousine van de hand te doen. Vanochtend hebben we terwijl dikke tranen me over de wangen biggelden een eerste advertentie op het web geplempt. Nu hangt mijn vinger nerveus boven de F5-toets; is er iemand die de 605 misschien wil hebben? Wie is bereid deze Franse legende van een te vroege sloopdood te redden? Iemand…?
Nu is het zo dat het leeuwendeel van onze sitebezoekers liefhebber is of zou moeten zijn. Wat dat betreft zou ik goede kans maken één van jullie blij te maken met 'El Peuzerino'. Natuurlijk, er moet het één en ander gebeuren om de joie de vivre en souplesse van weleer nieuw leven in te blazen, maar ik ga ervan uit dat iemand er de energie en de kluiten voor heeft om van Barrel nr. 3 een tijdloze klassieker te maken die nog jaren mee kan.

Interesse? Stuur me even een mailtje.