Slideshow

Adam Rocks Concept: schot in de roos

Lekker bezig, daar bij Opel! Niet alleen kunnen we op de Autosalon van Genève de fraaie Cascada bewonderen, vanmiddag ploften ook de eerste schetsen van een concept-car in onze mailbox. En ik moet zeggen, die Adam Rocks Concept belooft één van de belangrijkste primeurs van Genève te worden.

Waarom? Kijk maar naar de auto's die momenteel op de markt komen. Mini en Nissan pionierden in 2010 met de Countryman en de Juke en nu in 2013 is er een stroom aan B-segment SUV's op gang gekomen die z'n weerga niet kent. De fabrikanten storten zich nu op deze kleinere cross-overs omdat de moderne autokoper geen behoefte meer heeft aan grote, hoge bakbeesten.

Opel denkt met Adam Rocks Concept alweer een stap verder en dat lijkt me een schot in de roos. Want als de cross-overkoper wil downsizen naar een opgehoogde B-segmenter, waarom dan niet meteen naar een kekke A-segmenter die wat stoerder oogt?

Het Duitse merk zou wel gek zijn als het deze cross-over niet in productie neemt. Want het scheppen van zo'n nieuw segment is precies wat Opel kan gebruiken in deze moeilijke tijden. Dus nogmaals: goed bezig, daar in Rüsselsheim!