Autoreviews

Peugeot 106 Accent 1.1 (1999)

Impressiefoto - de beschreven auto kan er anders uitzien
Uitvoering3-deurs
Versnellingen5, handgeschakeld
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf1999
Km-stand bij aanschaf0 km
Km-stand laatst114.000 km
Eerste review-invoer23-10-2004
Laatst gewijzigd14-03-2006
Comfortster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Prestatiesster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Betrouwbaarheidster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Kostenster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Overall waarderingster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Zou u weer een auto van dit merk willen kopen: ja
 
Vorige autopeugeot 205
(Gemiddelde lezerswaardering 84%)
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

ERVARINGEN

Onze 106 is een Color Line uitvoering, standaard dus vrij veel opties, electrische ruiten, mistlichten, stuurbekrachtiging, regelabre lichten...
Voor een kleine wagen is de handelbaarheid en het rijden zelf zeer aangenaam vind ik. Zelfs op lange trajecten (meerdere keren +1000 km per dag gereden, Zuid-Frankrijk) is het een comfortabele reisgezel. Je hebt nooit echt het gevoel in zo’n kleine wagen te rijden.
De motor is de alombeproefde 1124cc. Indien de wagen niet geladen is (1 of 2 personen), dan is hij vrij vlot, (rekening houdende dat het een 1100 betreft) aangenaam en soepel te rijden. Hij toont dan werkelijk het beste van zichzelf. Anders wordt het wanneer hij geladen is, dan heb je gewoonweg koppel en vermogen te kort, zo ook voor de remmen, in geladen toestand merk je aanzienlijk het verschil.
Bij dagelijks gebruik schommelt het verbruik rond de 1 op 16.5, wat zeer aanvaardbaar is.
Wat de betrouwbaarheid betreft zit het wel snor bij Peugeot, nooit enig probleem gehad.
De onderhoudskosten vallen zeer goed mee, om de 10.000 km olie verversen en een groot onderhoud (distributieriem, bougies, filters, ...) kost ons 500 euro.
Ook onze andere Peugeot, een 205 die 18 jaar jong is, steeds buiten slaapt, rijdt nog steeds en de motor draait als een uurwerk.
Goed gedaan Peugeot.
**Update 14/03/2006
De 106 is bezig aan zijn laatste dagen (kilometers), althans bij ons. Volgende maand krijgt hij een nieuwe eigenaar. De wagen is overgelaten aan de garage, we hebben een nieuwe 206SW 1.6Hdif aangeschaft. Op de teller staan nu 144.000 probleemloze kilometers.
De 106 heeft zes jaar trouwe dienst geleverd, nooit een onvoorziene kost gehad, nooit een panne gehad, altijd starten warm of koud.
Onderhoudskosten zijn echt laag, zo ook het brandstofverbruik, zie boven.
Wat stukgegaan is, is het motortje van de ruitensproeier.
Wel voelen de remmen iets minder fel aan dan voorheen, maar dat lees je in meerdere reviews van de 106. Op alle andere bedieningsorganen voel of ondervind je geen slijtage.

PROBLEMEN

De wagen blijkt tot nu toe zeer betrouwbaar te zijn, enig probleem in 5 jaar tijd was aan 60000 km een remzadel van de achterste trommel (merk BOSCH!) die losgekomen is, gevolg geen remdruk meer.
De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. Sanoma B.V. (“Sanoma”) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.
Het is niet toegestaan zonder toestemming van Sanoma de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.
 
Gebruikers geven Sanoma een wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare licentie (met het recht tot sublicentie) voor het commercieel gebruik, de verveelvoudiging, de verspreiding, het maken van afgeleide werken, het tonen en uitvoeren van de gebruikersbijdragen in verband met de verlening van de diensten en anderszins in verband met het aanbieden van de website www.autoweek.nl en aanverwante activiteiten van Sanoma, waaronder publicatie in print en het promoten en verder verspreiden van de website (en daarvan afgeleide werken waaronder in print), in welke media-formats en via welke mediakanalen dan ook.
 
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin