Na vele jaren met veel plezier met de S max gereden te hebben op zoek gegaan naar een andere auto. Waarbij de ruimte een minder belangrijk punt is dan voorheen. Destijds kleine kinderen, welke nu groter zijn en we dus minder mee hoeven te nemen.
Bij toeval bij volvo terecht gekomen waarbij men een zeer interessante aanbieding had voor een showroom model volvo S60 D4 R design ( dikke velgen, speciale grill, zilveren spiegels, verlaagd, spoiler en dubbele uitlaat ) met de volgende opties.
- Business Pack Pro
- Driver Support Line
- Security Line
- Winter Line
- Schuif/kanteldak
- Volvo on call
Kortom een super complete auto, welke dankzij een showroom aanbieding en de nu nog 20% bijtelling tot een zeer grote maandelikse bezuiniging leidt. Wat toch fijn is, en ondanks dat een erg leuke en mooie auto om in te rijden kan bezorgen. Het heerlijke 5 cilinder geluid is heerlijk om te horen en ondanks het mindere vermogen 163 pk tov de s max 175 pk ( beide 400 Nm ) is deze sneller, door met name het lagere gewicht.
Ben dus benieuwd hoe deze bevalt, maar kijk er absoluut naar uit!
De 1e duitse kilometers (4.000 km)
Afgelopen week eens even flink op het gas gegaan richting Duitsland.
Moet zeggen dat gaat best lekker door! Nu op de 18" inch Fortuna velgen en winterbanden merk je wel dat de banden wat zachter zijn en dat er daardoor iets minder grip in de bochten is, maar de wegligging is nog steeds dik voor elkaar.
De achterramen zijn ook geblindeerd middels folie (professioneel gedaan ) en daardoor wordt het uiterlijk nog fraaier.
Zal eerdaags als hij weer schoon is eens wat foto's maken en op internet zetten met deze velgen en donkere ramen.
Heerlijk! (6.500 km)
Wat een heerlijk geluid toch die 5 cilinder!
Het is zodra hij op toeren is een genot van het geluid, waarbij je wel rekening moet houden met de lange versnellingen, dus lekker in de toeren waarbij de motor het uitzingt.
Hij staat nu in de winteruitvoering dus op 18" 245 lichtmetaal ( zie foto's ) waarbij hij er in mijn optiek nog mooier uitziet dan met de originele velgen.
Ook mijn 1e ervaringen nu met de On Call app. Erg handige functie. Het alarm ging ( foutief ) af, waarbij ik via mijn telefoon een melding kreeg en kort daarna door Volvo On Call werd gebeld of alles in orde was. Kortom er letten er meer op mijn Volvo.
De vering ( sport onderstel ) is wel wat hard afgesteld, dus bij korte hobbels komt deze aardig door, maar na wat tijd raak je hier wel aan gewend.
1 vakantie verder (15.000 km)
Afgelopen week voor het eerst met de volvo op vakantie geweest en wel te weten op wintersport met het gezin. Kortom met zijn 4en en de complete bepakking. Gelukkig bij de volvo dealer een grote skibox en imperiaal bij geleast dus wat meer extra ruimte.
Dankzij het gebruik van de skibox kon alles gemakkelijk mee ( zoals 3 paar skies en 3 sleetjes enz ) buiten uiteraard alle andere benodigdheden. Nu met de grote skibox bovenop en flink doorrijden ( cruis control op 150 ) toch nog altijd een verbruik van boven de 1op10 zeer netjes zou ik zeggen.
Tot nu is mijn gemiddelde verbruik over 15.0000 km heen 1op14,3 waarbij de wintersport vakantie het naar beneden heeft gedrukt aangezien hij tot voor kort 1op15,2 was.
Niet slecht zou ik zo zeggen met een zeer sportieve rijstel erbij opgeteld.
Kortom gaat nog steeds goed.
De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. Sanoma Media Netherlands B.V. (“Sanoma”) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen. Het is niet toegestaan zonder toestemming van Sanoma de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.
Gebruikers geven Sanoma een wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare licentie (met het recht tot sublicentie) voor het commercieel gebruik, de verveelvoudiging, de verspreiding, het maken van afgeleide werken, het tonen en uitvoeren van de gebruikersbijdragen in verband met de verlening van de diensten en anderszins in verband met het aanbieden van de website www.autoweek.nl en aanverwante activiteiten van Sanoma, waaronder publicatie in print en het promoten en verder verspreiden van de website (en daarvan afgeleide werken waaronder in print), in welke media-formats en via welke mediakanalen dan ook.
Geef uw mening over schrijfstijl en bruikbaarheid.
Bij tenminste vijf binnengekomen waarderingen krijgt een review een waardering in het overzicht.
Gedragsregels AutoWeek.nl:
Gebruikers zullen geen misleidende, racistische, beledigende, seksistische, discriminerende, bedreigende of anderszins
kwetsende uitingen doen, grof taalgebruik hanteren, misplaatste grappen maken of andere gebruikers op een andere manier
lastig vallen.
Gebruikers zullen elkaar met het nodige respect behandelen. Schelden, beledigen of op de man spelen zijn niet toegestaan.
Ook onrust stoken of berichten die de sfeer bedreigen zijn niet toegestaan.
Het plaatsten van privé-informatie, privécorrespondentie of iemands beeltenis zonder de uitdrukkelijke
toestemming van die persoon is niet toegestaan.
Misleiding, oplichting of je voordoen als iemand anders is niet toegestaan.
Het maken van reclame en het doen van commerciële aanbiedingen is niet toegestaan.
Het is niet toegestaan auteursrechtelijk beschermde foto's te gebruiken of foto's van een webserver zonder
toestemming van de hostende partij.
De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde afkeuren voor plaatsing,
verwijderen of aanpassen. Gebruikers die zich (herhaaldelijk) niet aan bovenstaande regels houden kan de schrijftoegang ontzegd worden.