Review
Verbruik

Autoreviews  |  Fiat Punto 1.3 MultiJet 16v Easy (2012)

Fiat Punto 1.3 MultiJet 16v Easy
Impressiefoto - de beschreven auto kan er anders uitzien
Uitvoering3-deurs
Versnellingen5, handgeschakeld
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012
Km-stand bij aanschaf5 km
Km-stand laatst13.000 km
Eerste review-invoer11-10-2012
Laatst gewijzigd07-02-2013

Comfortster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Prestatiesster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Betrouwbaarheidster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Kostenster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Overall waarderingster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Zou u weer een auto van dit merk willen kopen: ja
Auteur
Vorige autoOpel Astra 1.9 CDTI 110PK Station 2006
(Gemiddelde lezerswaardering 81%)

Eerste tankbeurt na week rondrijden (855 km)

Toen ik in juni van 2012 de balans opmaakte rondom de kosten die er aan zaten te komen voor mijn toenmalige ASTRA kwam de FIAT in beeld. Het wegenbelasting voordeel voor de FIAT tot 2014, samen met het geringe verbruik (in tegenstelling tot de FIAT lust de ASTRA heel graag diesel, vooral in de stad) en de goede inruilwaarde die ik kreeg voor mijn ASTRA maakten dat het voordeliger zou zijn om te kiezen voor de nieuwe FIAT. Na een testrit in de stromende regen was ik om. Heerlijk karretje waar ik, niet onbelangrijk, met mijn 1 meter 90 goed in kan zitten.

Daarna was het heel lang wachten op de auto, vooral vanwege een vakantieperiode in Italie waarbij de fabriek een maand dicht gaat. Vorige week het verlossende telefoontje: hij is er.

Ik rijd er nu een week in en in kan maar 1 ding zeggen: wat een fijne auto! De pluspunten op een rij:
- prachtige auto om te zien (kleur is rock en roll blue - zeg maar donkerblauw :-)).
- afwerking is top, heb nog niets kunnen ontdekken.
- rijcomfort is groot omdat je als bestuurder zowel jezelf als het stuur in hoogte/laagte kunt bewegen - daarom pas ik er waarschijnlijk goed in.
- rijcomfort is groot voor zo'n kleine auto. Weinig tot geen windruis, hele stille auto tot 130, harder ben ik nog niet gegaan.
- rijcomfort is groot vanwege de lekker, bijna Frans aanvoelende stoelen (moet je van houden).
- Blue en me! Super, praten tegen je auto. Carkit in je auto die zonder problemen te verbinden is met mijn telefoon (BB). Praten tegen je USB stick en zo een artiest uitkiezen! Navigatie had ik al, dus heb ik niet genomen. In de toekomst waarschijnlijk wel, auto is er helemaal klaar voor.
- het verbruik! 1 op 23,4 na de eerste tankbeurt: ik was even sprakeloos. Moet je wel op tijd doorschakelen en niet boven de 120 rijden.
- De compleetheid van de auto: je koopt geen vergelijkbare auto voor dit geld die net zo compeet is als deze FIAT punto. Ik ga het niet allemaal opnoemen, wie vergelijkt met de Polo/Twingo/Mito/...O zal dat zelf ondervinden. De goedkoopste van de klas en ook nog eens helemaal compleet.

Mensen, koop een Punto.

2e Tankbeurt, 2 weken in bezit (1.591 km)

In week 2 weer met heel veel pleziet in deze auto rond gereden. Het "nieuwe" rijden gaat vanzelf als je de instructies vanuit de cockpit volgt.

Ik heb deze auto vooral gekocht om te besparen op kosten, daarvoor levert de auto. Ongelovelijk wat een verschil met de vorige auto, waarover verder overigens niets dan lof.

Het praten tegen blue&me gaat voor de mediaspeler heel behoorlijk, voor het bellen kom ik moeilijk bij de juiste persoon uit. Heeft waarschijnlijk te maken met een op het systeem afgestemde adressenlijst, ga ik nog proberen te verbeteren.

Enige minpuntje, voor zover dit er eentje is, betreft de beenruimte voor onze dochter als ze in haar zitje zit op de achterbank. Nu gaat dit nog, over een jaar of 2 wordt dit problematischer.

Conclusie na week 2 en ijna 1600 kilometers: wat een heerkijke auto!

Na de nodige kilometers nog steeds met een glimlac (13.000 km)

Nog steeds heel tevreden over deze auto. Kan geen echt slechte zaken benoemen.

Wat opvalt is dat het verbruik in de winter iets oploopt en grilliger is. De ene keer haal ik 1 op 23, de andere keer 1 op 21. Dat was voor de winter niet het geval. Het is me niet duidelijk waar 'm dat in zit, kan natuurlijk ook in mijn eigen rechter voetje zitten.

Hoe dan ook: nog steeds een gemiddelde van 1 op 22,5.

Verder vallen op:
- auto is stil voor zo'n kleine wagentje
- ook zonder airco kun je met een volle auto in de winter zonder beslagen ruiten rijden
- blue&me is handig en werkt altijd (voice daargelaten :-))
- ik kom fris uit de auto, ook na een rit van 1,5 uur
- gedrag van andere automobilisten bij het zien van een kleinere auto...ik had hiervoor een grote wagen en daarmee niet het probleem dat ze je soms gewoon snijden
- technisch nog geen enkele problemen gehad, ondanks de vrieskoude
- ruitenwisservloeistofreservoir is met 2 liter snel leeg

Lange mensen die willen bezuinigen op kosten van vervoer: dit is 'm.
De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. Sanoma Media Netherlands B.V. (“Sanoma”) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.
Het is niet toegestaan zonder toestemming van Sanoma de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Gebruikers geven Sanoma een wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare licentie (met het recht tot sublicentie) voor het commercieel gebruik, de verveelvoudiging, de verspreiding, het maken van afgeleide werken, het tonen en uitvoeren van de gebruikersbijdragen in verband met de verlening van de diensten en anderszins in verband met het aanbieden van de website www.autoweek.nl en aanverwante activiteiten van Sanoma, waaronder publicatie in print en het promoten en verder verspreiden van de website (en daarvan afgeleide werken waaronder in print), in welke media-formats en via welke mediakanalen dan ook.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op hyves plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Gedragsregels AutoWeek.nl:
  1. Gebruikers zullen geen misleidende, racistische, beledigende, seksistische, discriminerende, bedreigende of anderszins kwetsende uitingen doen, grof taalgebruik hanteren, misplaatste grappen maken of andere gebruikers op een andere manier lastig vallen.
  2. Gebruikers zullen elkaar met het nodige respect behandelen. Schelden, beledigen of op de man spelen zijn niet toegestaan. Ook onrust stoken of berichten die de sfeer bedreigen zijn niet toegestaan.
  3. Het plaatsten van privé-informatie, privécorrespondentie of iemands beeltenis zonder de uitdrukkelijke toestemming van die persoon is niet toegestaan.
  4. Misleiding, oplichting of je voordoen als iemand anders is niet toegestaan.
  5. Het maken van reclame en het doen van commerciële aanbiedingen is niet toegestaan.
  6. Het is niet toegestaan auteursrechtelijk beschermde foto's te gebruiken of foto's van een webserver zonder toestemming van de hostende partij.
De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde afkeuren voor plaatsing, verwijderen of aanpassen. Gebruikers die zich (herhaaldelijk) niet aan bovenstaande regels houden kan de schrijftoegang ontzegd worden.

AutoWeek Autoverzekering

bij total loss: autowaarde garantie +10%

Logo AutoWeek Verzekeringen

ActieAuto

Fiat is met de 500, Panda en Punto gul in de maand van de kroning Fiat 500 is nationale ...

Verkoop je auto

Binnen 2 minuten je auto te koop zetten?

Verkoop je auto al vanaf € 7,75 én adverteer op AutoWeek en Auto Trader.
© 2013 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Abonneren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - RSS - Twitter - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep