Autoreviews  |  Toyota Prius THSD Comfort (2008)

Uitvoering5-deurs
Versnellingen1, automaat
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2012
Km-stand bij aanschaf68.240 km
Km-stand laatst84.600 km
Eerste review-invoer16-07-2012
Laatst gewijzigd24-03-2013

Comfortster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Prestatiesster vol ster vol ster vol ster leeg ster leeg
Betrouwbaarheidster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Kostenster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Overall waarderingster vol ster vol ster vol ster vol ster half
Zou u weer een auto van dit merk willen kopen: ja
Auteur
Vorige autoToyota Auris 1.6 16v VVT-i Luna (2007)
(Gemiddelde lezerswaardering 72%)

De eerste hybride kilometers (68.796 km)

Je zou denken, welke autoliefhebber koopt nu een prius? Tja, ik zei de gek. Ik ben eigenlijk niet trouw aan een bepaald merk, wel vond ik Toyota altijd saai. Ik vind het nog steeds geen spannende wagen, wel vond ik mijn oude celica van 23 jaar fantastisch en mijn vorige auris best leuk voor een Toyota. De auris was niet zo betrouwbaar als ik dacht en zeker geen zuinigheids wonder. Nu de benzine prijzen maar blijven stijgen en ik zo'n 23000km per jaar rijdt werd de auris mij net wat te duur, en ben toen op zoek gegaan naar een alternatief. De prius was een optie, ondanks ik het model niet echt mooi vind. Uitendelijk toch besloten om een proefritje te maken na dat ik mijn calculator had geraadpleegd. Ik zou in mijn geval elke maand zo'n € 150,- besparen, dus reden genoeg voor een ritje in de prius. Helaas was een nieuwe / occasion prius 3 boven mijn budget, dus moest het er een worden van het vorige model. Even wennen want bij het indrukken van de startknop hoor je niets, en als je gaat rijden komt de benzine motor naadloos in. Blij verrast was ik na de proefrit, want wat is dit een rustige en comfortabele auto. Ik hoefde dus ook niet lang te denken om tot aankoop over te gaan. Na een goeie deal heb ik een blauwe prius met leren bekleding gekocht. Na het ophalen besloot ik de volgende dag met het gezin een dagje naar Duitsland te gaan om de prius te testen. De prius nodigd niet uit om hard of sportief te rijden, eerder om lekker rustig en relaxed te rijden. Op de snelweg doet hij zijn werk in alle stilte, alleen als je moet invoegen en veel gas moet geven maakt de motor veel toeren. De stoelen zijn redelijk maar de kids (16 en 13) zaten echt als een vorst. De prius is geen bochtenridder en is wat zijwind gevoelig. Maar waar heb ik hem nu voor aangeschafd? Kosten besparing, en dat doet de prius als de beste, gecombineerd stad en snelweg 1 op 20. Helemaal top, als je eenmaal in de prius zit waan je jezelf in een andere wagen. Voor mij, een spaarpot die ook nog heerlijk comfortabel rijdt en lekker ruim is voor een gezin met 2 pubers.

Ervaring na bijna 5000km rijden (73.900 km)

Na al weer heel wat tevreden kilometers in de stad zijn wij met de prius na Tsjechië gereden om vakantie te vieren. Ik was erg benieuwd hoe de prius presteerde in de bergen. De eerste heuvel was wel even wennen, hij had er geen moeite mee maar gilde het uit. Tja als je een heivel opgaat gaan de toeren behoorlijk omhoog. Maar dat is dan ook het enigste minpunt(je) van de prius want wat is dit een fijne reis en gezinswagen. De prius heeft het keurig gedaan en met een gemiddeld gebruik van 1 op 19,7 ben ik dik tevreden.

Zonder problemen (84.600 km)

Ik denk, laat ik weer eens iets schrijven. Eigenlijk is er gewoon weinig te melden over deze auto hij is gewoon goed, zo heb ik vanaf het moment van aanschaf tot op dit moment nog niets gehad aan deze auto. Januari verliep de garantie dus heb ik de auto aan mijn buurjongen meegegeven die bij toyota werkt. Hij kon niets ontdekken aan de prius. Wel heeft hij de prius een keer meegenomen vanwege een terugroep actie van toyota. De prius is echt een toppertje, rijd erg goed, zuinig, comfortabel enz. Volgende week is hij alweer toe aan een beurtje en gaan de zomerbanden er weer onder. De prius is zo goed dat de review gewoon saai wordt. Echt een aanrader, ik heb al een aantal mensen hiervan overtuigd en zij rijden inmiddels ook in een prius.
De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. Sanoma Media Netherlands B.V. (“Sanoma”) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.
Het is niet toegestaan zonder toestemming van Sanoma de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Gebruikers geven Sanoma een wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare licentie (met het recht tot sublicentie) voor het commercieel gebruik, de verveelvoudiging, de verspreiding, het maken van afgeleide werken, het tonen en uitvoeren van de gebruikersbijdragen in verband met de verlening van de diensten en anderszins in verband met het aanbieden van de website www.autoweek.nl en aanverwante activiteiten van Sanoma, waaronder publicatie in print en het promoten en verder verspreiden van de website (en daarvan afgeleide werken waaronder in print), in welke media-formats en via welke mediakanalen dan ook.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op hyves plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Gedragsregels AutoWeek.nl:
  1. Gebruikers zullen geen misleidende, racistische, beledigende, seksistische, discriminerende, bedreigende of anderszins kwetsende uitingen doen, grof taalgebruik hanteren, misplaatste grappen maken of andere gebruikers op een andere manier lastig vallen.
  2. Gebruikers zullen elkaar met het nodige respect behandelen. Schelden, beledigen of op de man spelen zijn niet toegestaan. Ook onrust stoken of berichten die de sfeer bedreigen zijn niet toegestaan.
  3. Het plaatsten van privé-informatie, privécorrespondentie of iemands beeltenis zonder de uitdrukkelijke toestemming van die persoon is niet toegestaan.
  4. Misleiding, oplichting of je voordoen als iemand anders is niet toegestaan.
  5. Het maken van reclame en het doen van commerciële aanbiedingen is niet toegestaan.
  6. Het is niet toegestaan auteursrechtelijk beschermde foto's te gebruiken of foto's van een webserver zonder toestemming van de hostende partij.
De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde afkeuren voor plaatsing, verwijderen of aanpassen. Gebruikers die zich (herhaaldelijk) niet aan bovenstaande regels houden kan de schrijftoegang ontzegd worden.

AutoWeek Autoverzekering

bij total loss: autowaarde garantie +10%

Logo AutoWeek Verzekeringen

Verkoop je auto

Binnen 2 minuten je auto te koop zetten?

Verkoop je auto al vanaf € 7,75 én adverteer op AutoWeek en Auto Trader.
© 2013 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Abonneren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - RSS - Twitter - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep