Autoreviews  |  BMW 320i Executive (2012)

Uitvoering4-deurs
Versnellingen8, sequentiële automaat
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012
Km-stand bij aanschaf0 km
Km-stand laatst22.500 km
Eerste review-invoer05-05-2012
Laatst gewijzigd26-12-2012

Comfortster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Prestatiesster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Betrouwbaarheidster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Kostenster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Overall waarderingster vol ster vol ster vol ster vol ster half
Zou u weer een auto van dit merk willen kopen: ja

Vorige autoAudi A4 Avant 1.8 TFSI 160pk (2008)
(Gemiddelde lezerswaardering 88%)

Eerste kilometers met nieuwe BMW 3 serie F30 (900 km)

2 weken geleden de nieuwe BMW 320i Automaat Executive uitvoering mogen ophalen bij de dealer.

Hiervoor heb ik 4 jaar een Audi A4 avant 1.8 TFSI gereden met Multitronic automaat; Een heerlijke auto maar ik wilde na 4 jaar Audi toch weer eens wat anders, en ik vond de facelift van de nieuwe Audi A4 niet zo vernieuwend als de geheel nieuwe BMW 3 serie.

Daarbij is de nieuwe 3 serie bijna 10 cm langer geworden en dit komt de binnenruimte vooral achterin en in de kofferbak ten goede. De vorige 3 serie vond ik altijd wat krap binnen vergeleken met de Audi A4; echter de nieuwe 3 serie heeft zeker evenveel ruimte achterin en ook de kofferbak is vergelijkbaar met de Audi A4 (sedan).

Momenteel kon ik gebruik maken van de gunstige 20% bijtelling regeling en daarbij een gratis 8 traps automaat.

De auto is besteld in de volgende uitvoering:

- 320i executive uitvoering, 184pk, A label.
- 8 traps automaat (innovation edition)
- sportautomaat met flippers en sport + mode
- executive edition
* navigatie business
* middenarmsteun schuifbaar
* mistlampen, sportstuurwiel
* cruise control
* park distance control achter
- sportstoelen
- lendesteun
- neerklapbare achterbank in delen
- skiluik, middenarmsteun achter
- kleur zwart ii (uni zwart)
- beige interieur (sensatec)
- chromen raamlijsten (accesoire, montage door dealer)
- 17" velgen styling 414 van luxury line (accesoire, montage dealer achteraf)
- sportautomaat (flippers aan stuur)
- verstelbare lendesteun op sportstoel

Het is dus geen zogenaamde line uitvoering, maar een standaard 3 serie met optiepakketten.

Tot zover de specificaties, nu de eerste indrukken:

- Het nieuwe model is nog een zeldzame verschijning op weg; de auto trekt de nodige aandacht op en langs de weg en mensen vragen zich af, is dit nu een 3 of 5 serie (vooral aan de achterkant, de voorkant is duidelijk anders). donkere buitenkant met chromen raamlijsten en licht interieur komen goed uit de verf bij dit model;

- bij koude start klinkt de motor een beetje rauw; roffelend/tikkend. dit verdwijnt na een paar minuten als de wagen warm is gelopen; is niet storend.

- warme motor is zeer stil; geluid nauwelijks waarneembaar in de auto, zowel stationair als op snelheid rijdend; bij optrekken een vriendelijke brom; heb nog geen plankgas gegeven dus weet niet hoe dat klinkt.

- 8 traps automaat schakelt zeer soepel, heb nog niet boven de 4000rpm gereden dus weet niet hoe de bak schakelt bij sportiever rijgedrag;

- bij snelheden boven de 60km/uur hoor je wat meer bandengerol (soort van donkere roffel) en windgeruis dan in de audi; die was iets stiller op de snelweg zo op eerste gezicht; misschien komt dat ook omdat ik bij de audi 16" had en hier 17".

- auto is zeer comfortabel afgesteld; hobbels worden soepel genomen; zal ook te maken hebben met de toegenomenen wielbasis. de auto voelt wat soepeler en minder straf als mijn audi a4; had verwacht dat de bmw wat straffer zou zijn als de audi, maar niet het geval. oneffenheden worden heel goed weggewerkt; helt niet over in bochten; wat een heerlijk onderstel; ligt als een blok op de weg.

- auto stuurt zeer direct en licht; voelt ook heel licht aan, alsof je in een veel kleinere wagen rijdt terwijl het best een grote auto is. je kan em zo de bocht ingooien op de rotonde als een blok op de weg; de audi ging in rotondes met het gas erop te snel rechtdoor; en de hele aandrijftrein van de vooras had moeite met sturen en tractie; trillen/stoten. hier gelukkig geen last meer van.

- PDC achter werkt goed, heb je wel nodig want bij een sedan heb je echt geen flauw idee waar ie ophoudt vergeleken met een avant/touring

- sportstoelen zijn de beste stoelen die ik ooit heb gehad; wat een heerlijke zetels en legio verstelmogelijkheden; ik heb trouwens de verstelbare lendesteun als optie erbij.

- interieur is mooi afgewerkt; meer als voldoende ruimte voorin, en ook achterin prima zitplek; duidelijke toename tov de vorige 3 serie; inmiddels 2x Maxicosi Ferrofix geinstalleerd op de isofix aansluiting en de kinderen zitten prima achterin.

- navigatiescherm is goed af te lezen ook in de zon

- zwarte dashboard aan de bovenkant is voor mij wel een must bij lichte interieur; ik heb ook een modern line ervaren met dat lichte oyster dashboard en dat weerspiegelt nogal in de binnenkant van de ruit.

- vreemd dat je niet achteruit kan rijden met je deur op een kiertje; wil soms wel handig zijn om even om de hoek te kijken voor een paaltje aan de zijkant, of dat je netjes langs de stoep staat; auto wil niet gaan rijden zolang de deur open is; zou hier een bypass voor zijn ? dit zou tevens betekenen dat als iemand je portier ongewenst openrukt je niet zou kunnen wegrijden ?

- stond vandaag geparkeerd naast de vorige 3 en dan zie je duidelijk het verschil in proporties; stukken langer en ook de breedte zie je duidelijk toegenomen

- telefoonaansluiting bluetooth werkt goed; de apple iphone kabel werkt wel om op te laden maar niet om muziek af te spelen; scherm zegt dat de kabel niet compatible is; moet een speciale BMW kabel kopen. Met USB Stick werkt het wel; Radio leest moeiteloos alle titels, albums, artiesten uit; Geluid standaard radio is prima voor mij;

- de instelknop om de verschillende rijdmodi in te stellen werkt goed (sport+, sport, comfort, eco pro); In eco pro modus wordt de auto heel tam en is de respons op het gaspedaal aangepast; het verbruik wordt hierdoor gunstig beinvloed;

- verbruik in de standaard comfort modus was goed te noemen; ca 780km op de eerste tank van 60l. en dat met een 2L motor met 184pk. Bij de audi kwam ik niet verder dan 600km op een tank.

Over ca 1000km is de auto officieel ingereden en zal ik verslag uitbrengen van het sportievere rijgedrag.

wagen ingereden - stoelen (1.500 km)

zo, de bmw is wel zo'n beetje ingereden. inmiddels wat meer aan het gas gehangen en tjonge, wat trekt deze motor goed. in combinatie met de 8 traps automaat is het echt een feest om mee te rijden.

in comfort stand is de automaat soms een beetje sloom als je het gaspedaal snel intrapt; net alsof de automaat even moeten denken wat ie er mee aan moet; in de sport stand is de automaat een stuk 'slimmer' en pakt direct de juiste versnelling op om maximaal te versnellen; ook op de snelweg om even in te halen.

In de eco pro mode is het een ander verhaal; dan moet je echt niet even snel willen inhalen; als je lange stukken rijdt op de snelweg op de rechterbaan is eco pro prima, of sukkelen in de stad, maar niet om sportief door te rijden.

Punt van aandacht zijn de sportstoelen; ik heb gekozen voor de optionele sportstoelen met optioneel instelbare lendesteun en ik kan absoluut geen goede zithouding vinden; sterker nog, de stoelen geven me last aan mijn rug. ondersteuning aan de benen is prima, maar ik kan niet wennen aan de rugleuning.

Het lijkt alsof de leuning onderin ter hoogte van de horizontale stiksel harder/dikker is tgv de stiksel; erboven en eronder veert de leuning in; dan blijft er een soort van randje wat in mijn onderrug drukt; daarnaast is er naar mijn gevoel teveel druk tpv de schouders en helemaal geen steun tpv bovenrug; dit is ook niet na te stellen met de lendesteun want die werkt bij de onderrug. ik heb de lendesteun helemaal uitgezet want de bolling/druk onderin wordt alleen maar vervelender als ik de lendesteun activeer.

Ik vraag me af of het kiezen van de optionele lendesteun in de stoel de rugleuning voor mij nadelig beinvloed; ik ga snel langs bij de dealer om de andere stoelen te vergelijken (normale stoel en sportstoel zonder lendesteun).

Ik heb een normaal postuur, 1.84m lang.

Als ik een oplossing heb voor de stoel, dan zal ik een update geven. voorlopig geen fijne zitpositie, helaas. Probeer de auto zoveel mogelijk te laten staan momenteel......

(el)lendesteun (2.000 km)

Vanmiddag bij de dealer geweest en stoelen vergeleken met de standaard stoel en de sportstoel zonder lendesteun. Wat een verschil! De normale sportstoel en zelfs de standaard stoel geven veel meer gelijkmatige ondersteuning dan mijn sportstoel met lendesteun. De dealer heeft dat ook beaamd. Helaas was er geen 3 in de showroom met sportstoelen en lendesteun om te vergelijken of mijn stoel een probleem heeft. Ik denk dat de lendesteun uitvoering gewoon teveel bolling geeft onderin, ook als ie helemaal 'uit' staat. Vanaf nu noem ik het dus maar een el-lendesteun. Ik ga kijken of bmw deze componenten uit de stoel kan halen zodat ik weer gewoon kan zitten!

stoel aangepast (2.500 km)

Ivm de onaangenamen zit in de stoel heb ik zelf voorzichtig het achterpaneel van de stoel losgehaald en de binnenkant onderzocht. Er blijkt een stijve spiraalvormige stang horizontaal tegen de achterzijde van de rugleuning te zitten die stijf tegen de rugleuning aandrukt. Deze stang zorgt voor de 'bobbel' onder in de rugleuning.

Met wat experimenteren heb ik deze spiraalstang 2cm naar achteren getrokken en vastgezet aan het stoelframe met ijzerdraad; dit blijkt een enorme verbetering voor mijn zitcomfort.

Ook de lendesteun is nu neutraal als die uit staat en kan naar gelang wens de bolling accentueren; Beter dan een basis bolling of extreme bolling.....

Ik ben met deze aanpassing ook bij de dealer langsgeweest en afgesproken dat ik het even aankijk; als dit mijn probleem oplost dan zetten ze de stang in kwestie permanent vast op de aangepaste positie. Zoniet, dan kijken we verder naar de vulling van de rugleuning.

Voor diegenen die niet zo lekker zitten in de sportstoel (om wat voor reden dan ook); er zitten dus nogal wat instel en aanpasmogelijkheden in het binnenste van de stoel die met wat kunst en vliegwerk aan te passen zijn.

Opvallend detail is dat de sportstoelen in de bmws in de showroom wel prima aanvoelden voor mijn rug; het lijkt erop dat mijn stoel dus ergens afwijkt.

Auto is inmiddels ingereden en rijdt verder FaNtAsTiScH!

Verbruik! 850 km op 60 liter (3.500 km)

De afgelopen week heb ik eens alleen maar in 'eco pro mode' gereden en ik ben echt wel onder de indruk van het verbruik van deze auto.

Ik heb 850km gereden op een tankinhoud van ca 60 liter.

Dat is ruim 1:14.

Met een 2 liter benzinemotor vind ik dat een hele prestatie voor bmw.

Na deze test nu weer gewoon in sport mode voorlopig :-)

stilgevallen onderweg - motorstoring (5.000 km)

Even een update. Vandaag bij km stand 5000 in Antwerpen stilgevallen met mijn nieuwe bmw.

Het motorvermogen zakte in en de auto reageerde nauwelijks meer op het gas. Ik kon ternauwernood naar de zijkant van de weg rijden. Er klonk een pling en in het display kwam de volgende melding:
"Aandrijving!

Beheerst voortrijden
Volle aandrijvingskracht niet beschikbaar
Door uw service partner laten nakijken."

Ik heb de auto geparkeerd en uitgezet en later weer aangezet; Hierna was het probleem verholpen en heeft zicht niet meer voorgedaan onderweg naar huis vanavond.

Ik ga morgen de dealer bellen voor tekst en uitleg; over een week op vakantie en geen zin in ellende.

update 5500km (5.500 km)

De eerste 5500km zitten erop; mijn ervaringen:

- prachtige auto om te zien en om in te zitten;

- de auto toon niet echt groot; eerder compact. voelt ook aan als een compacte, lichte auto; totaal niet het idee dat je met een flinke wagen op pad bent.

- uni zwart persoonlijk een hele mooie diepzwarte kleur, mits ie schoon is; beetje vuil erop en de lijnen zijn minder duidelijk. mis de metallic niet.

- de styling 414 velgen zijn goed schoon te houden; de wasstraat doet het al heel aardig, en met de hand gewoon een langwerpige borstel gebruiken.

- afwerking buiten/binnen prima in orde;

- Idrive werkt naar behoren; soms nog een beetje wennen hoe terug te gaan in menu's;

- positie knop idrive ideaal voor mij.

- verschuifbare middenarmsteun is vooral voor mijn vrouw handig; zij zit verder naar voren en dan kan ze de steun meeschuiven

- weinig opbergmogelijkheden, dashboardkastje klein; wist ik van te voren; houd niet over; jammer dat er geen bandje/stripje aan de binnenkant van de zonneklep zit om iets van kaartjes e.d. achter te schuiven.

- geen afzonderlijke binnenverlichting achter/voor in te stellen; ben ik zeker vergeten te bestellen als optie, als het al bestaat;

- Radio professional geluid eigenlijk wel OK; eerst leek het beetje mager maar ik vind het wel OK zo.

- Iphone kabel werkt goed, besturing muziek via idrive en stuurwiel

- lichtschakelaar zit voor mij iets te ver naar voren op het dashboard.

- raambediening, positie knoppen OK

- start/stop zeer irritant; gaat gepaard met onaangename trilling; in de audi was het nauwelijks voelbaar. heel irritant dat het niet standaard uitkan.

- achterklep op afstand te openen; ideale functie.

- daarentegen moet je de klep wel heel hard dichtgooien wil die afsluiten;

- weggedrag is formidabel; nog niet eerder zoiets moois meegemaakt; je kan gewoon haaks een bocht om. geen krimp.

- stuurgedrag messcherp.

- fijne motor, wel gehoorig in koude start; beetje tikkend/snorrend.

- automaat werkt heerlijk soepel; in comfort stand soms een beetje traag, net alsof de auto 1 sec moet nadenken voo r die de versnelling kiest; bijvoorbeeld je rijd een rotonde op en in de rotonde geef je gas om uit te accelereren; de automaat moet even nadenken hoever ie terugschakelt en het gas komt er pas op als je de rotonde uit bent

- ik heb enkelzone airco gekozen; gemiste kans; de kinderen achterin klagen over warmte; bij de dual zone heb je nog een aparte uitstroming voor achterin

- ruimte in de auto prima, ook achterin

- er passen makkelijk 3 koffers in de kofferbak; de website carbags.com heeft trouwens 6 tassen op maat voor de nieuwe 3.

- ik heb een setje atera dakdragers gekocht, die passen prima op de nieuwe 3.

- mijn surfspullen passen in de auto dankzij de neerklapbare achterbank. dikke plus

- isofix vind ik nogal omslachtig om te bevestigen; je moet wel heel precies de stoel in de gaten mikken om de bevestigingsstang te raken; de plastic klepjes die je moet wegklappen uit de achterbank zijn bmw onwaardig; de scharniertjes laten gelijk los en dan zit je weer met losse klepjes en gaten in je achterbank; je kan ze wel weer terug klikken maar is amateuristich.

- zeer lastig om de gordels van de kinderstoeltjes in te klikken (laat staan te ontgrendelen in noodsituatie); ze zitten te ver verzonken in de zitting van de bank.

- sportsoelen met lendesteun is een drama. hier hebben meer mensen last van; de normale sportstoelen zitten prima daarentegen; mijn stoelen zijn inmiddels verbouwd door bmw, dus er is wel iets mis met die stoelen; zit nog steeds niet optimaal, nu met kussentje gaat het, maarja dat is geen porum.

- lichte interieurkleur bevalt goed;

- sensatec ziet er mooi uit maar plakt als de neten als je er een uurtje in zit; jammer; hoor dat meer mensen hier last van hebben. misschien mijn stoelen alsnog met leer laten bekleden en gelijk de rugleuning laten fatsoeneren ivm de lendesteun.

- auto rijdt zeer soepel en is uitermate stil tot 100km/uur; boven de 100km/uur zijn er duidelijk auto's in deze klasse die stiller zijn, met name rijwind en bandengeluid is goed hoorbaar; motor blijft heerlijk stil.

- tot nu toe 1 keer stilgevallen met electrische storing; neem aan dat dit een incident is; auto gaat hier woensdag voor terug.

- gebruik de sportflippers aan het stuur maar heel sporadisch; leuke optie, maar niet echt noodzakelijk.

- park distance control achter heb ik echt nodig; door de sedan uitvoering en hoge achterruit zie je echt niet waar de auto ophoudt; aan de voorkant heb ik het niet, en mis ik het ook niet; vindt het wel irritant als je aant bellen bent tijdens inparkeren, is het uit te zetten?

- zeer zuinig; inmiddels aantal maal 850km gereden op 1 tank van 60l (2L benzine)

Over een week op vakantie; even 3000km erbij op de teller;

Met Groet
Bertuz

Storingsanalyse dealer (6.000 km)

Vandaag is mijn bmw naar de garage geweest voor diagnose van de storing.
Er stond een foutmelding van de electronica van de automaat in de historie, dat had er waarschijnlijk mee te maken, namelijk datie even niet wist hoe te schakelen of in welke versnelling we zaten.

Ze hebben de boel gereset en konden de storing niet reproduceren. Ga ervanuit dat het OK is zo.

Ook heeft men nog wat aan mij stoel met ellendesteun gefinetuned. Geloof dat het nu wel goed moet zitten met de stoel.

Goed te spreken over de service. Wordt serieus naar je geluisterd en men probeert een oplossing te zoeken.

Gaan we komende 3 weken merken. Zaterdag 3 weken naar de Franse alpen, leuke kronkelweggetjes.

De eerste 10.000 achter de rug (12.000 km)

Na ruim 4 maanden met de nieuwe bmw heb ik ruim 12.000 km gereden.
Een update van de ervaringen tot nu toe.

Eerst de vakantie. Het viel me reuze mee wat er allemaal meekon in de kofferbak. Die is toch echt wel lekker ruim tov het vorige model. Ik kan ongeveer net zoveel meenemen als in de a4 avant (tot aan de rolhoes). Wel ging er nog een probox op het dak mee voor de lichte spullen. Op internet een site gevonden die specifiek 6 mooie reis tassen op maat maakt die precies in de nieuwe bmw3 passen.

Reis naar vakantie op franse autoroute verliep prima. Het is een heerlijke reisauto. Ook vol beladen nog heel veel power. Comfortabel. Stil. En zuinig.

Eenmaal in de Franse alpen komt het sportieve karakter weer om de hoek kijken. Wat ligt deze auto als een blok op de weg. Haarspeldbochten gaat ie door alsof ie op een treinrails loopt. Geeft geen krimp. Dat kan niet met de audi. Dan hobbelde en stuiterde de voortrein opzij weg.

Wat me opviel is dat ik gedurende 3 weken geen 1 keer een nieuwe 3 in Frankrijk op de weg heb gezien. Alsof ze nog niet geleverd worden. DIt was in juli.

NAvigatie voldeed prima in Frankrijk; ook nuttige plaatsen etc was actueel.

Stoel zit wel OK met de modificaties door BMW. Dat heeft zeker geholpen alleen rij ik nog wel met kussentje op zitting; daar wil ik nog wel vanaf.

Auto is goed ingereden; verbruik gestabiliseerd op zo'n 700-800km per tank afhankelijk van rijstijl. Geen problemen meer gehad met uitvallen motor; versnellingsbakelectronica is gereset, daar zat kennelijk een kromme bit in.

Inmiddels ook een paar keer gaan windsurfen, en mijn wavesetje (board, 2 zeilen, mast en giek) past precies IN de auto met de achterbank neergeklapt en de passagiersstoel plat achterover. Als je de keuze hebt, kies dan in ieder geval voor de neerklapbare achterbank optie, anders zit de bank permanent vast.

De velgen zijn goed schoon te houden; door de wasstraat met velgenprogramma is eigenlijk al voldoende, ondanks de spaakvelgen.

Ik heb wel een paar krassen op de voorruit; denk dat ik een keer met een schuurspons wat muggen heb weggehaald. Had ik niet eerder last van gehad van die gevoeligheid op raam bij andere auto's. Dat wordt een nieuw voorruitje vrees ik, of polijsten oid als dat al kan.

Het enige wat echt irritant is is het startstop systeem. de hele auto siddert als de motor af en aanslaat; inmiddels schijnt er in amerika een default setting te zijn dat het startstop standaard uit staat en dat je het handmatig aan kan zetten; Dat zou ik ook wel ingesteld willen hebben.

Verder een perfecte auto; Nog nooit zo prettig gereden in een grote auto die stuurt en voelt als een kleine sportwagen. Top.

Ik meld me weer als ik iets interessants te melden heb, bijvoorbeeld waneer de trekhaak komt voor de boottrailer of vouwwagen. :-)

Ruim een half jaar onderweg (22.500 km)

Inmiddels alweer 22.500km op de teller;

Ik begin deze auto meer en meer te waarderen; Ik was altijd een beetje sceptisch over die mensen die lyrisch waren over het rijgedrag van hun bmw t.o.v. andere auto's... Nu echter ruim een half jaar verder moet ik toegeven dat deze auto zo ontzettend goed rijdt, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt; Niet in mijn volkswagen, peugeot, of zelfs de audi.

De wegligging is zo ontzettend goed, zelfs nu het koud en nat op de weg is blijft de bmw rijden alsof er een rails onder de auto zit. Hij volgt elke bocht even precies en laat zich zo ontzettend licht door de bocht sturen, ongelooflijk. Het voelt nog steeds alsof je met een hele compact sportauto op pad bent als je door de bochten stuurt.

Ik vind juist de combinatie achterwielaandrijving en sturen voorwielen enkel voordelen bieden; Nooit meer wielslip bij optrekken, en je voelt beter wat de auto doet in de bochten; Ook het moment dat de achterkant iets uit dreigt te breken voel je goed aan; De neus duikt wat meer de bocht in en je voelt de achterkant wat naar buiten driften; Geen stuiterende voortrein meer zoals bij mijn audi, of een neus die gevoelloos naar de buitenbocht hobbelde. Niet dat ik ontevreden was over de audi. Dat was ook een heerlijke wagen, vooral voor de lange afstanden en er paste wat meer in de kofferbak (avant).

Op de snelweg is de bmw een heerlijk luxe reisauto; de motor is volledig stil en het comfort is prima; oneffenheden worden goed weggefilterd door het onderstel.

Stoelen zitten na aanpassing goed voor me; geen last meer van de lendesteun;

Radio OK voor alledaags gebruik; volgende keer zou ik wel een hifi versie kiezen;

Navigatie heeft me nog niet in de steek gelaten; kaarten zijn up to date; auto probeert me zelfs naar huis te sturen over een nieuwe weg die pas in 2013 opengaat maar al wel in systeem staat.

Bluetooth telefoon werkt prima, zowel met de iphone en de blackberry. adresboek wordt netjes overgenomen in de display; geluidskwaliteit telefoon is goed, ook voor de ontvanger (weinig bijgeluiden van de auto).

Verbruik is over 22.500km nu 7.4L/100km. Vind ik heel netjes voor een 2Liter benzine met 185pk.

Sinds oktober zitten er winterbanden op de auto, met de originele zomervelgen; banden zijn overgezet; Het zijn Michelin Alpins, prima banden. auto rijdt er prima mee. Alleen zijn het volgens mij geen Run Flat banden dus ik moet nog even uitzoeken hoe dat zit; Heb ook geen compressor aan boord namelijk, dus met lekke band sta ik vast. Even bellen naar de leasemaatschappij.

Inmiddels al heel wat vervoerd; regelmatig mijn hele surfset erin en laatst de kerstboom; Ben wel blij dat ik de neerklapbare achterbank heb gekozen want anders zou dit nooit kunnen.

De beige tappijtmatten zijn nog steeds beige; valt me reuze mee; ze zijn makkelijk te reinigen met een sopje....voorlopig hoeven er nog geen zwarte in.

Auto is goed schoon te houden; uiteraard is het glanzende snel van het zwart af als ie een beetje vuil is, maar hij ziet er niet snel vuil uit; de chromen uitlaat is inmiddels wel zwart, dat was niet bij te poetsen; de veelspaaks velgen zijn goed schoon te houden met een borstel.

Wat ik voor de volgende auto met leer/sensatec interieur wel zou kiezen is stoelverwarming; dat heb ik nu niet en op een koude morgen is het wel even fris in de stoel zonder jas aan.

Iets wat me is opgevallen is dat je met een sedan inderdaad niet de achterruitwisser mist. door de stroomlijn van auto waait de achterruit mooi schoon en ook tijdens een hoosbui op de snelweg blijft het zicht achter vrij; knap; heel anders dan een stationwagen waar de spray van de wielen de hele achterkant natspuit.

Vrouw en kids zijn ook tevreden over de wagen, dus goede keuze geweest.

Of ik nu liever de touring had gehad? Wel een mooiere lijn, maar nu rijd ik een bmw 320i tegen 20% bijtelling; De nieuwe 3 touring is geen 20% bijtelling meer voor benzine, en de prijs is ook een stuk hoger; Geen gratis automaat, paar duizend extra voor de touring, hoger btw en co2 tarief, etc. uitgerekend dat dezelfde uitvoering ca 7500 EUR duurder zou zijn als de wagen die ik nu heb; zonde geld. misschien over 3 jaar een touring ...... maar nu even niet :-)

Een tevreden BMW rijder.
De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. Sanoma Media Netherlands B.V. (“Sanoma”) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.
Het is niet toegestaan zonder toestemming van Sanoma de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Gebruikers geven Sanoma een wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare licentie (met het recht tot sublicentie) voor het commercieel gebruik, de verveelvoudiging, de verspreiding, het maken van afgeleide werken, het tonen en uitvoeren van de gebruikersbijdragen in verband met de verlening van de diensten en anderszins in verband met het aanbieden van de website www.autoweek.nl en aanverwante activiteiten van Sanoma, waaronder publicatie in print en het promoten en verder verspreiden van de website (en daarvan afgeleide werken waaronder in print), in welke media-formats en via welke mediakanalen dan ook.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op hyves plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Gedragsregels AutoWeek.nl:
  1. Gebruikers zullen geen misleidende, racistische, beledigende, seksistische, discriminerende, bedreigende of anderszins kwetsende uitingen doen, grof taalgebruik hanteren, misplaatste grappen maken of andere gebruikers op een andere manier lastig vallen.
  2. Gebruikers zullen elkaar met het nodige respect behandelen. Schelden, beledigen of op de man spelen zijn niet toegestaan. Ook onrust stoken of berichten die de sfeer bedreigen zijn niet toegestaan.
  3. Het plaatsten van privé-informatie, privécorrespondentie of iemands beeltenis zonder de uitdrukkelijke toestemming van die persoon is niet toegestaan.
  4. Misleiding, oplichting of je voordoen als iemand anders is niet toegestaan.
  5. Het maken van reclame en het doen van commerciële aanbiedingen is niet toegestaan.
  6. Het is niet toegestaan auteursrechtelijk beschermde foto's te gebruiken of foto's van een webserver zonder toestemming van de hostende partij.
De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde afkeuren voor plaatsing, verwijderen of aanpassen. Gebruikers die zich (herhaaldelijk) niet aan bovenstaande regels houden kan de schrijftoegang ontzegd worden.

AutoWeek Autoverzekering

bij total loss: autowaarde garantie +10%

Logo AutoWeek Verzekeringen

ActieAuto

BMW UPGRADE EDITIONS. UW EXTRA RIJPLEZIER VOOR ONZE REKENING.* Een nieuwe BMW geeft u tijdelijk nog meer ...

Verkoop je auto

Binnen 2 minuten je auto te koop zetten?

Verkoop je auto al vanaf € 7,75 én adverteer op AutoWeek en Auto Trader.
© 2013 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Abonneren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - RSS - Twitter - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep