Review
Verbruik

Autoreviews  |  Lancia Delta 1.4 MultiAir 140pk Platinum (2011)

Uitvoering5-deurs
Versnellingen6, handgeschakeld
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011
Km-stand bij aanschaf6 km
Km-stand laatst5.700 km
Eerste review-invoer18-10-2011
Laatst gewijzigd14-11-2011

Comfortster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Prestatiesster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Betrouwbaarheidster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Kostenster vol ster vol ster vol ster leeg ster leeg
Overall waarderingster vol ster vol ster vol ster vol ster half
Zou u weer een auto van dit merk willen kopen: ja
Auteur
Vorige autoAlfa Romeo 147 Q2 1.9JTD 150pk
(Gemiddelde lezerswaardering 67%)

300 km

Na 4 jaar voorloopauto's en leaseauto's van andere opgereden te hebben, mocht ik nu eindelijk een eigen auto uitkiezen. Ik heb veel gehad aan de gebruikersreviews op deze site en heb me dus voorgenomen om dit ook bij te gaan houden.

Mijn vorige auto heb ik, op een halve maand na, 2 jaar gereden en bijna 140.000 km mee afgelegd. Auto deed het goed en beviel ook goed, maar was vooral sportief ingesteld. Met het aantal KM's wat ik rij (ongeveer 70000 per jaar) wilde ik toch meer comfort. Verschillende auto's bekeken, maar bleef toch gefascineerd door de nieuwe Lancia Delta. Hij paste in het leasebudget en dus dan ook maar meteen genomen ;) !

Gisterenochtend om 10.00 uur was het dan zover, de nieuwe auto stond kalar op opgehaald te worden. Iets meer dan een week eerder was de auto al van de trailer gerold en toen ben ik meteen gaan kijken natuurlijk! In 1 woord: sprakeloos!
De auto is prachtig vormgegeven en persoonlijk vind ik de kleurstelling perfect bij de auto passen!

De volgende opties zijn extra genomen:
- Schuifdak "Gran Luce"
- Business Pack Platinum
- Adaptieve Xenon Verlichting

De auto is prachtig en de bijna 300 km in anderhalve dag tijd vertelt ook dat ie heerlijk rijdt!

Geregeld zal ik hier dus mijn bevindingen bij gaan houden en foto's bijwerken.

1.206 km

Gezien de opmerkingen zal ik meer vertellen over mijn keuze voor de Delta.

De Alfa 147 die ik hiervoor had, was mij doorgeschoven in de organisatie om deze leasetechnisch "op" te rijden. Deze auto is puur sportief ingesteld, dus stuiterend van het sportonderstel en platte banden. Zie daar mijn eerste eis die ik had voor mijn volgende auto: comfort.
Het tweede punt wat mij tegenviel in de Alfa was het gebrek aan binnenruimte. Ik wilde dus zowieso een grotere auto.
Het derde punt was dat ik een auto wilde met 20% bijtelling. Mijn leasebudget is inclusief brandstof en de keuze van de auto is vrij (zo ook de keuze van brandstof).
Tot slot wilde ik een auto die qua snelheid ongeveer hetzelfde in de weegschaal zou leggen als de Alfa.

Ik vind diesel rustiger rijden, vooral als er langere afstanden afgelegd worden, maar gezien het feit dat de 20% bijtelling niet meer geldt en dat het totale leasebedrag hoger is, wordt dat feestje te duur ;) !

Aangezien ik de Lancia meteen vanaf de eerste tekeningen mooi vond, ben ik daarvoor ook gaan kijken. Als autofreak ga je natuurlijk geregeld kijken wat een bepaalde auto doet in de lease. Zo ben ik voor verschillende auto's wezen kijken, zoals bijvoorbeeld de Ford Focus Wagon en de Hyundai i40.
Voordat ik de Alfa had, heb ik een half jaar een Focus Wagon 1.6 TDCI gereden (en daarvoor een paar weken in het laatste model Fiësta). Mijn vader rijdt al jaar en dag Hyundai en de i40 vind ik ook een mooie auto.

Tijdens de AutoRAI ook in die auto's gezeten en daarna ook proefritten gemaakt. De Hyundai vind ik te langzaam en de Focus was net een Tupperware fabriek van binnen. Daarentegen zijn beide auto's wel een flink stuk gebruiksvriendelijker dan de Delta en ook een stuk goedkoper.

Toen ik in de Delta stapte, klopte dat plaatje voor mij wel. Hij paste binnen budget, qua snelheid is ie (op papier) iets langzamer dan de Alfa, qua grootte is ie net zo groot als de Focus Wagon (wat vooral de inzittenden ten goede komt, kofferruim is ie niet veel groter dan de Alfa). Daarnaast is de Delta van binnen gewoon veel mooier, luxer en weelderiger. Het lijkt echt alsof je in een auto van een hoger segment stapt.

Ja het klopt, het is en blijft een Italiaan! Dus al dat moois heeft een prijs. Het letterlijke iets duurder zijn dan bijvoorbeeld een Focus of i40, maar ook het figuurlijke. De regensensor is net zo temperamentvol als een rasechte Italiaan op kookpunt en de combinatie van het handsfree bellen met een Nokia N8 zorgt ervoordat de toehoorder aan de andere kant denkt dat ik vanuit Timboektoe bel... En nee, het is absoluut geen zuinigheidswonder zoals in de verbruiksmonitor te zien is.

Bij deze auto staat echt vorm boven functie. Deze auto heeft het bij mij gewonnen op het totaalplaatje, waarbij vooral het visuele aspect de uiteindelijke doorslag heeft gegeven.

eerste garagebezoek (5.700 km)

Allereerst dien ik terug te komen op mijn opmerking over de regensensor. In andere reviews op deze site heb ik gelezen dat de regensensor een onding is ;) !
Echter in deze gefacelifte versie hebben ze deze getracht te verbeteren. Je kunt deze namelijk zelf activeren en ook weer deactiveren. Het enige nadeel van de regensensor is dat deze moeite heeft met wannabee regen, regen die niet doorzet, maar heel zachtjes blijft druppelen. Op dat moment heeft de regensensor iets te veel temperament en dat is een understatement.

Mijn eerste bezoek aan de garage is een feit. Afgelopen donderdag is de auto bij dealer geweest voor het handsfree systeem. In een vorige ervaring sprak ik er ook al over dat men mij hoorde alsof ik aan de andere kant van de wereld zat. De microfoon is vervangen en nu werkt het geheel een heel stuk beter. Ik hoef niet meer te schreeuwen en de andere kant hoort mij tenminste weer fatsoenlijk.

Voor de rest heb ik absoluut nog steeds geen klagen met de Delta en voelt het nog steeds als een voorrecht om in deze auto te mogen rijden ;) !
De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. Sanoma Media Netherlands B.V. (“Sanoma Media”) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.
Het is niet toegestaan zonder toestemming van Sanoma Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Gebruikers geven Sanoma Media een wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare licentie (met het recht tot sublicentie) voor het commercieel gebruik, de verveelvoudiging, de verspreiding, het maken van afgeleide werken, het tonen en uitvoeren van de gebruikersbijdragen in verband met de verlening van de diensten en anderszins in verband met het aanbieden van de website www.autoweek.nl en aanverwante activiteiten van Sanoma Media, waaronder publicatie in print en het promoten en verder verspreiden van de website (en daarvan afgeleide werken waaronder in print), in welke media-formats en via welke mediakanalen dan ook.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op hyves plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Gedragsregels AutoWeek.nl:
  1. Gebruikers zullen geen misleidende, racistische, beledigende, seksistische, discriminerende, bedreigende of anderszins kwetsende uitingen doen, grof taalgebruik hanteren, misplaatste grappen maken of andere gebruikers op een andere manier lastig vallen.
  2. Gebruikers zullen elkaar met het nodige respect behandelen. Schelden, beledigen of op de man spelen zijn niet toegestaan. Ook onrust stoken of berichten die de sfeer bedreigen zijn niet toegestaan.
  3. Het plaatsten van privé-informatie, privécorrespondentie of iemands beeltenis zonder de uitdrukkelijke toestemming van die persoon is niet toegestaan.
  4. Misleiding, oplichting of je voordoen als iemand anders is niet toegestaan.
  5. Het maken van reclame en het doen van commerciële aanbiedingen is niet toegestaan.
  6. Het is niet toegestaan auteursrechtelijk beschermde foto's te gebruiken of foto's van een webserver zonder toestemming van de hostende partij.
De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde afkeuren voor plaatsing, verwijderen of aanpassen. Gebruikers die zich (herhaaldelijk) niet aan bovenstaande regels houden kan de schrijftoegang ontzegd worden.

AutoWeek Autoverzekering

bij total loss: autowaarde garantie +10%

Logo AutoWeek Verzekeringen

Verkoop je auto

Binnen 2 minuten je auto te koop zetten?

Verkoop je auto al vanaf € 6,95 én adverteer op AutoWeek en Auto Trader.

© 2012 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Abonneren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - RSS - Twitter - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep