De VW passat is de opvolger van mijn vorige leaseauto Seat Altea XL 2.0 tdi.
De keuze was niet zo moeilijk en met een beetje hulp van mijn "groene" werkgever heb ik gekozen voor de Comfortline 1.6 tdi variant.
De samenstelling is als volgt:
Kleur:
Chromen dakrails
Inklapbare buitenspiegels
Stalen reservewiel
Zonder type aanduiding
Verder voldoet de ruime standaarduitrusting aan mijn behoefte.
Na een zeer uitgebreide en deskundige uitleg bij Wealer Heerlen begon ik aan de eerste kilometers.
Al snel was duidelijk dat de passat zeer stil is en dat hij voldoende vermogen heeft . Het verbruik is al bij de eerste lange ritten rond de 4,5 L/100 Km !!
De opties van het Executive pakket zijn zeer uitgebreid. Meteen een harddisk in het dashboardkastje aangesloten op de multi mediabox en zonder enige moeite een enorme hoeveelheid muziek via het touchscreen van de radio/nav beschikbaar. De nav werkt snel en nauwkeurig en is naar mijn tevredenheid.
Verder een zeer comfortabele auto.
Ik zal, net als bij de Altea, regelmatig updates doen van mijn ervaringen met de Passat.
eerste kilometers (2.500 km)
Binnen anderhalve week zo'n 2500 Km gereden.
De verwachtingen zijn uitgekomen. Lange ritten worden met veel comfort afgelegd. De stoelen zitten prima. het verbruik is laag voor zo'n forse auto. Ik heb Amstelveen-Zuid Limburg (200 km) met 4.4 liter per 100 km gehaald.
Het autohold systeem werkt perfect en ondersteund het comfort op een subtiele doch efficiënte manier. Ook de automatische parkeerrem werkt feilloos.
Ritje Duitse autobahn deed de teller op 204 !!!! eindigen. Met de tomtom er naast bleken dit toch nog 199 echte km/h te zijn. Dik tevreden.......
Na ruim 16.000Km (16.300 km)
Na ruim 16.0000 Km nog steeds dik tevreden.
Verbuik zit gemiddeld op 5.6 l/100km.
Geen problemen gehad en alles bevalt nog zeer goed. Klein puntje van aandacht is het controlelampje voor de verlichting. In de auto-stand is aan het controlelampje bij de lichtschakelaar nauwelijks te zien of de verlichting geactiveerd is(enig hulpmiddel is de NAV die met de nachtstand aangeeft dat de verlichting ingeschakeld is ;-)).
Rij nu met winderbanden (Bridgestone) die iets meer afrolgeluid produceren.
update (29.500 km)
Na bijna 30.000 KM nog zeer dik tevreden. Geen problemen gehad (buiten 2 nieuwe voorruiten).
De passat bevalt nog steeds super. Helemaal gewend aan de 1.6 TDI. Blijf wel benieuwd hoe hij het straks op vakantie in de bergen gaat doen.
Nav RNS 315 hick-up (31.000 km)
Onlangs onderweg van Amsterdam naar het zuiden gaf de RNS 315 aan dat er een nieuwe route berekend was i.v.m. verkeersopstakel. Ik wilde FF kijken op de kaart hoe de NAV dacht mij verder te geleiden Toen ik terug wilde naar de NAV stand kreeg ik een wit scherm, terwijl de navigatie netjes doorwerkte (spraak en pijlen op multi-display en de coördinaten in Info stand).
Stop start wilde niet werken. Na thuiskomst en ruim 1 uur werd ik nieuwsgierig en ging ik FF checken....Alles weer prima in orde. Na wat googlen kwam ik er achter dat meerderen hier wel eens last van hebben gehad.
Update
Met de Passat op vakantie geweest naar Italië.
Met volle koffer en 3 personen over de Duitse Autobahn naar het zuiden, door de Alpen en de Brenner over. Geen probleem voor de 1.6 diesel, als je hem maar op toeren houdt.
Ook de trips door de Dolomieten (tot hellingen van 28% genomen) voldeed de 1.6 prima. Uiteraard niet de boost die in de 2.0 Altea te beleven was, maar helemaal niet mis. Ik moet toegeven dit ik minder verwacht had en me ingesteld had op wat tegenvallende ervaringen.
Na ca 4.000 KM een gemiddeld verbruik van 6.7 vind ik dan ook niet misstaan met de berg-trips en flink doorrijden (tot 200 Km/h) op de heen en terugweg in acht nemend. Geen drup olie minder aan de pijlstok sinds de beurt (17.000 KM)
Achterklep slot (47.500 km)
Net na de vakantie gaat de achterklep niet meer open. Enkel een hoop geratel als de koffer probeert open te maken. Meteen naar de snel service van de VAG garage en meteen het slot vervangen (Garantie). Super service.
De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. Sanoma Media Netherlands B.V. (“Sanoma”) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen. Het is niet toegestaan zonder toestemming van Sanoma de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.
Gebruikers geven Sanoma een wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare licentie (met het recht tot sublicentie) voor het commercieel gebruik, de verveelvoudiging, de verspreiding, het maken van afgeleide werken, het tonen en uitvoeren van de gebruikersbijdragen in verband met de verlening van de diensten en anderszins in verband met het aanbieden van de website www.autoweek.nl en aanverwante activiteiten van Sanoma, waaronder publicatie in print en het promoten en verder verspreiden van de website (en daarvan afgeleide werken waaronder in print), in welke media-formats en via welke mediakanalen dan ook.
Geef uw mening over schrijfstijl en bruikbaarheid.
Bij tenminste vijf binnengekomen waarderingen krijgt een review een waardering in het overzicht.
Gedragsregels AutoWeek.nl:
Gebruikers zullen geen misleidende, racistische, beledigende, seksistische, discriminerende, bedreigende of anderszins
kwetsende uitingen doen, grof taalgebruik hanteren, misplaatste grappen maken of andere gebruikers op een andere manier
lastig vallen.
Gebruikers zullen elkaar met het nodige respect behandelen. Schelden, beledigen of op de man spelen zijn niet toegestaan.
Ook onrust stoken of berichten die de sfeer bedreigen zijn niet toegestaan.
Het plaatsten van privé-informatie, privécorrespondentie of iemands beeltenis zonder de uitdrukkelijke
toestemming van die persoon is niet toegestaan.
Misleiding, oplichting of je voordoen als iemand anders is niet toegestaan.
Het maken van reclame en het doen van commerciële aanbiedingen is niet toegestaan.
Het is niet toegestaan auteursrechtelijk beschermde foto's te gebruiken of foto's van een webserver zonder
toestemming van de hostende partij.
De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde afkeuren voor plaatsing,
verwijderen of aanpassen. Gebruikers die zich (herhaaldelijk) niet aan bovenstaande regels houden kan de schrijftoegang ontzegd worden.