Autoreviews  |  Skoda Octavia Combi 2.0 16V FSI Elegance (2006)

Uitvoering5-deurs
Versnellingen6, sequentiële automaat
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2011
Km-stand bij aanschaf83.000 km
Km-stand laatst96.355 km
Eerste review-invoer08-06-2011
Laatst gewijzigd13-02-2013

Comfortster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Prestatiesster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Betrouwbaarheidster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Kostenster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Overall waarderingster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Zou u weer een auto van dit merk willen kopen: ja

Vorige autoPeugeot 206 XS Pack 1.6-16V (2003)
(Gemiddelde lezerswaardering 50%)

2 maanden (85.000 km)

Ik weet dat je na 2 maanden nog niet zo veel over de kwaliteit van een auto kunt zeggen maar toch wil ik een paar positieve punten aankaarten.

De skoda octavia combi is een ruime en comfortabele auto, die uitermate geschikt is voor het afleggen van grote afstanden. Mijn octavia is van alle gemakken voorzien o.a. leer, automaat, climate controle, parkeer sensoren voor en achter enz enz. Na 2 maanden gebruik kan ik in ieder geval zeggen dat de auto erg goed bevalt. Dit is mijn eerste automaat, maar wat mij betreft nooit meer zelf schakelen. Ik heb gekozen voor een 2.0 en dankzij deze motor gaat hij als een speer en ondanks dat wij toch veel kleine stukken rijden valt het gemiddelde verbruik met 1:12 niet tegen. Met mijn vorige 206 1.6 deed ik gemiddeld 1:13

Een half jaar verder (88.000 km)

Inmiddels is de octavia een half jaar in mijn bezit en kan ik zeggen dat ik het comfort en de ruimte nog steeds als super ervaar. Tot op heden zijn er geen problemen geweest wel heb ik een paar zaken vervangen en aangepakt.

- Naamloze kentekenplaathouders bevestigd
- Luchtfilter vervangen
- Radiateur vervangen en koelvloeistof
ververst.
Een steentje op de verkeerd plaats
maakte een voortijdig einde aan de oude.

Daarnaast heb ik een set winterbanden incl. velgen gekocht en heb ik een set hulpveren besteld voor op de achter as. Zodra deze gemonteerd zijn, zal ik mijn bevindingen plaatsen.

De reden voor het bestellen van de hulpveren is een bekend octavia combi probleem en dat is dat de achterveren wat slap zijn en dan vooral met belading. Tijdens de vakantie, met een fietsendrager incl. 2 fietsen erop en de kofferbak gevuld was het bij de eerste drempel al meteen raak. Hierdoor moest ik inderdaad concluderen dat daar niet over nagedacht is, of een verkeerde bezuiniging van skoda?

De winterbanden heb ik gekocht om de winter dit jaar goed en veilig door te komen. Vanwege de hoge kosten van een nieuwe set heb ik op internet een 2e hands set l.m. velgen gekocht met continetal bandjes erop.

winterbanden en hulpveren (89.500 km)

Inmiddels zijn de hulpveren gemonteerd, liggen de winterbanden eronder. Daarnaast de auto een kleine beurt gegeven en de olie en het filter vervangen.

Over de hulpveren kan ik zeggen dat ik zelf het weggedraag beter vind hij zakt bij belading niet zo ver meer door en je kunt harder over een drempel. Wel moet ik nog wennen aan het feit dat hij nu wat hoger ligt waardoor de wielkasten achter minder goed gevuld zijn.

De winterbanden tja? er ligt nog geen sneeuw dus daar valt weinig over te zeggen wel vind ik dat ze meer afrol geluid maken dan de zomerbanden, niet storend maar wel aanwezig. Om de puntjes op de i te zetten heb ik nieuwe naafkapjes met logo en afdekdoppen voor de wielmoeren gekocht en op de velgen geplaats

Een dik jaar verder (91.200 km)

Inmiddels zijn we al weer een jaar na aankoop van de octavia aanbeland. Ik kan op dit moment nog steeds zeggen dat ik geen spijt heb en super blij ben met octo. Wat een comfortabele en ruime wagen en alles past er in. 2 kinderwagen en dan nog heel veel ruimte over. Ook de combinatie van de 2.0 met automaat in 1 woord super!! Wat heerlijk om voldoende vermogen te hebben en wat fijn om niet meer zelf te hoeven schakelen. Ook de lederen bekleding is gebruiksvriendelijk en erg makkelijk als je kinderen hebt. Het is wel even koud in de winter, maar daarvoor hebben ze stoelverwarming uitgevonden.

Inmiddels zijn de winterbanden natuurlijk weer gewisseld voor zomerbanden. Helaas hebben we niet heel veel sneeuw gezien, en kan ik dus niet veel zeggen over de toegevoegde waarde van winterbanden. Volgend jaar beter?

Inmiddels heb ik wel een punt gevonden waar ik niet zo blij mee was toen ik het ontdekte. Roest!! op de rand van de motorkap (aan de binnenkant aan de zijde van de voorraam) Maar 3 avondjes werk en het is weer netjes. Zou toch eigenlijk niet moeten mogen? Zoals ik kon zien was de kitrand niet goed gezet waardoor hier vocht tussen kon komen, woordoor het is gaan roesten.

Ook heb ik inmiddels het logo op de motorkap vervangen aangezien ik deze niet meer zo mooi vond. Er zaten verschillende luchtbellen onder de toplaag van de sticker. Van meerdere mensen gehoord en op forums gelezen dat deze niet van beste kwaliteit zijn. Het verwijderen hiervan is een behoorlijke rot klus, maar met wat beleid is het goed te doen. En het maakt de auto toch weer een beetje netter.

Daarnaast heb ik om de kids een plezier te doen (heb zelf een hekel aan van die blije zonneschermen met opdrukken) een mooie set sonniboys gekocht. Ik vond ze nieuw te duur maar een mooie set 2e handse kunnen kopen voor een goede prijs. Na montage moet ik zeggen dat het er erg netjes uitziet en het werkt mijn inziens ook echt. Je kijkt bijna niet meer naar binnen maar het zicht naar buiten is goed. Ik heb ze op alle 5 de achterramen geplaatst waardoor het 1 geheel is.

Verder zijn er geen bijzonderheden geweest.

Winterklaar maken (94.600 km)

Inmiddels is de zomer weer voorbij en gaan we de winter tegemoed. De afgelopen maanden geen noemswaardigheden gehad, wel heb ik eind juni de lampjes aan de voorzijde vervangen, aangezien 1 lampje het tijd vond om stuk te gaan.

De auto een kleine beurt gegeven, dus alles even nagelopen nieuwe oliefilter en olie erop en de bougies zoals in boekje aangegeven vervangen. Aangezien de winterbanden er ook weer onder zijn gezet en ik daardoor de ruimte had bij het achterwiel aan beide zijden de remblokjes vervangen, waren inmiddels wel erg dun aan het worden.

Nu alleen binnenkort een keer de climate controle checken want ik heb het idee dat hij niet meer zo koelt als hij eigenlijk zou moeten doen? Voor de rest zijn er geen bijzonderheden of dingen die ik nog moet controleren.

Wel zullen 2 van de 4 zomerbanden volgend jaar niet meer mee gaan maken aangezien ze tot op het indicatie streepje versleten zijn.

Zodra ik de climate controle gecontroleerd heb zal ik dit in de review plaatsen, ik hoop dat het een kleinigheidje is!!

Bijna 2 jaar verder (96.355 km)

Inmiddels zijn we al weer bijna 2 jaar onderweg met de octo. Hij bevalt nog steeds goed.

De auto heeft vorige week een verse apk gehad. Ik heb enkel 1 lampje van de kentekenplaat verlichting hoeven te varvangen en daarmee was de auto weer goedgekeurd. Wel was het erg toevallig dat ik onderweg naar de garage een foutmelding kreeg d.m.v. een oranje motorlampje. Bij het uitlezen gaf hij storing van de bobine op de 1 cilinder aan. Inmiddels heb ik een nieuwe bobine besteld, moet hem er alleen nog even inzetten.

Door te weinig tijd heb ik nog niet naar de climat control laten kijken
De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. Sanoma Media Netherlands B.V. (“Sanoma”) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.
Het is niet toegestaan zonder toestemming van Sanoma de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Gebruikers geven Sanoma een wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare licentie (met het recht tot sublicentie) voor het commercieel gebruik, de verveelvoudiging, de verspreiding, het maken van afgeleide werken, het tonen en uitvoeren van de gebruikersbijdragen in verband met de verlening van de diensten en anderszins in verband met het aanbieden van de website www.autoweek.nl en aanverwante activiteiten van Sanoma, waaronder publicatie in print en het promoten en verder verspreiden van de website (en daarvan afgeleide werken waaronder in print), in welke media-formats en via welke mediakanalen dan ook.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op hyves plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Gedragsregels AutoWeek.nl:
  1. Gebruikers zullen geen misleidende, racistische, beledigende, seksistische, discriminerende, bedreigende of anderszins kwetsende uitingen doen, grof taalgebruik hanteren, misplaatste grappen maken of andere gebruikers op een andere manier lastig vallen.
  2. Gebruikers zullen elkaar met het nodige respect behandelen. Schelden, beledigen of op de man spelen zijn niet toegestaan. Ook onrust stoken of berichten die de sfeer bedreigen zijn niet toegestaan.
  3. Het plaatsten van privé-informatie, privécorrespondentie of iemands beeltenis zonder de uitdrukkelijke toestemming van die persoon is niet toegestaan.
  4. Misleiding, oplichting of je voordoen als iemand anders is niet toegestaan.
  5. Het maken van reclame en het doen van commerciële aanbiedingen is niet toegestaan.
  6. Het is niet toegestaan auteursrechtelijk beschermde foto's te gebruiken of foto's van een webserver zonder toestemming van de hostende partij.
De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde afkeuren voor plaatsing, verwijderen of aanpassen. Gebruikers die zich (herhaaldelijk) niet aan bovenstaande regels houden kan de schrijftoegang ontzegd worden.

AutoWeek Autoverzekering

bij total loss: autowaarde garantie +10%

Logo AutoWeek Verzekeringen

ActieAuto

Skoda viert feest   ŠKODA heeft veel te vieren in 2013. Er komen acht nieuwe of vernieuwde ...

Verkoop je auto

Binnen 2 minuten je auto te koop zetten?

Verkoop je auto al vanaf € 7,75 én adverteer op AutoWeek en Auto Trader.
© 2013 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Abonneren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - RSS - Twitter - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep