Autoreviews  |  Fiat Punto Evo 1.3 Multijet 16v 85 Dynamic (2010)

Uitvoering5-deurs
Versnellingen5, handgeschakeld
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010
Km-stand bij aanschaf10 km
Km-stand laatst32.750 km
Eerste review-invoer27-12-2010
Laatst gewijzigd28-10-2012

Comfortster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Prestatiesster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Betrouwbaarheidster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Kostenster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Overall waarderingster vol ster vol ster vol ster vol ster half
Zou u weer een auto van dit merk willen kopen: ja
Auteur
Vorige autoOpel Astra SW 1.6 Easytronic
(Gemiddelde lezerswaardering 68%)

Mijn Punto Evo MJ85 (1.655 km)

Na vele jaren jong gebruikte auto's te hebben gereden ditmaal voor nieuw gekozen.
Dit mede door de aanbiedingen van BPM en MRB vrije uitvoeringen.
Na eerst met een Polo BM te hebben gereden, ook een proefrit met de Punto gemaakt.
Smaken verschillen, maar het Italiaanse design van het interieur van de Punto Evo is voor mij veel aantrekkelijker dan het degelijk Duitse van de Polo.
Wat mij echter het meest verwonderde was het enorme verschil in motor. Waar de polo met stevig gasgeven in de stad en op 80 KM wegen met het verkeer mee kon, daar verbaasde ik me over de enorme souplesse van de Fiat. Dus was het voor mij duidelijk welke keuze ik zou maken. Er waren nog wel enkele merken met dieselmotor, maar aangezien die dezelfde VAG krachtbron hadden vielen die voor mij ook af.
Na nu zo'n 1650 km te hebben gereden, ben ik zeer enthousiast over deze Punto.
Het rijden is lekker comfortabel en lekker stil.
Het tot nu toe gerealiseerde verbruik is 1ltr/23,4 km..
Gezien de temperaturen van dit moment en in ogenschouw genomen dat de motor nog moet inlopen een zeer goed resultaat.
Het enige punt waar ik nog aan moet wennen, is het volgen van de schakelindicator. Met name voor de 4 en 5 geeft deze al zeer vroeg het advies om op te schakelen, maar zoals gezegd dit zal wel een kwestie van wennen zijn.
Verder komt de kacheltemperatuur maar langzaam op gang, zodat je bij kortere ritten het interieur niet echt lekker warm krijgt.
Tot nog toe eigenlijk geen verdere kritiekpunten kunnen ontdekken

update (8.650 km)

Inmiddels wat meer km gemaakt, en moet bekennen dat ik nog steeds erg enthousiast ben over deze auto.
Het gem. verbruik is inmiddels opgelopen naar 25km/ltr en dit met veelvuldig gebruik van de airco, waarvan het dualzone systeem prima werkt.

tijd voor een update (25.460 km)

Nog steeds met veel plezier in de Punto Evo onderweg.
Tot nu toe geen problemen gehad, en alles verder prima in orde.

Begin mei wel de auto laten tunen, waardoor deze nu 100 PK en 260 Nm heeft.
De trekkracht blijft ook over een groot toerenbereik beschikbaar.
Tot 3500 blijft dit boven de 200Nm.
Het rijden is hierdoor nog een stuk aangenamer geworden, hoewel het standaard al niet slecht was.
Het grote voordeel is de trekkracht bij vernellen en de het soepeler oppakken van de motor, hierdoor kun je rotondes rustig in zijn 3e versnelling nemen.

Positief ben ik ook nog steeds over het gebruik, dit zit nu na ruim 25000 km op een gemiddelde van 4,43 ltr/100 km.

1e beurt. (32.750 km)

Vlak voor het verlopen van de fabrieksgarantie de 1e onderhoudsbeurt laten uitvoeren, dit om eventuele problemen nog onder garantie te laten repareren.
Zoals ik al had verwacht, zijn bij de beurt geen problemen gevonden, alles prima in orde.
luchtfilter en interieurfilter zijn volgens schema vervangen.
Vindt het nog steeds een heerlijke auto om te rijden, en ondanks de vermogenswinst door het chippen blijft het brandstofverbruik gelijk.
De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. Sanoma Media Netherlands B.V. (“Sanoma”) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.
Het is niet toegestaan zonder toestemming van Sanoma de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Gebruikers geven Sanoma een wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare licentie (met het recht tot sublicentie) voor het commercieel gebruik, de verveelvoudiging, de verspreiding, het maken van afgeleide werken, het tonen en uitvoeren van de gebruikersbijdragen in verband met de verlening van de diensten en anderszins in verband met het aanbieden van de website www.autoweek.nl en aanverwante activiteiten van Sanoma, waaronder publicatie in print en het promoten en verder verspreiden van de website (en daarvan afgeleide werken waaronder in print), in welke media-formats en via welke mediakanalen dan ook.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op hyves plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Gedragsregels AutoWeek.nl:
  1. Gebruikers zullen geen misleidende, racistische, beledigende, seksistische, discriminerende, bedreigende of anderszins kwetsende uitingen doen, grof taalgebruik hanteren, misplaatste grappen maken of andere gebruikers op een andere manier lastig vallen.
  2. Gebruikers zullen elkaar met het nodige respect behandelen. Schelden, beledigen of op de man spelen zijn niet toegestaan. Ook onrust stoken of berichten die de sfeer bedreigen zijn niet toegestaan.
  3. Het plaatsten van privé-informatie, privécorrespondentie of iemands beeltenis zonder de uitdrukkelijke toestemming van die persoon is niet toegestaan.
  4. Misleiding, oplichting of je voordoen als iemand anders is niet toegestaan.
  5. Het maken van reclame en het doen van commerciële aanbiedingen is niet toegestaan.
  6. Het is niet toegestaan auteursrechtelijk beschermde foto's te gebruiken of foto's van een webserver zonder toestemming van de hostende partij.
De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde afkeuren voor plaatsing, verwijderen of aanpassen. Gebruikers die zich (herhaaldelijk) niet aan bovenstaande regels houden kan de schrijftoegang ontzegd worden.

AutoWeek Autoverzekering

bij total loss: autowaarde garantie +10%

Logo AutoWeek Verzekeringen

ActieAuto

Fiat is met de 500, Panda en Punto gul in de maand van de kroning Fiat 500 is nationale ...

Verkoop je auto

Binnen 2 minuten je auto te koop zetten?

Verkoop je auto al vanaf € 7,75 én adverteer op AutoWeek en Auto Trader.
© 2013 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Abonneren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - RSS - Twitter - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep