Erg tevreden over mijn Seat Toledo 1.6 Signo, dus bij de volgende auto was het dus normaal dat je wanneer gewenst voor de opvolger gaat.
Bij de introductie was het duidelijk dat het een hele andere auto was.
Seat had voor een MPV-achtig model gekozen al zeggen ze zelf dat dit een sedan is, maar ik houdt het bij een Hatchback omdat hij duidelijk een vijfde deur (achterklep) heeft.
Bij dit schrijven heb ik al een ander auto gekocht zoals je kunt lezen in mijn andere review hier op autoweek.nl.
Maar ik wil toch nog wel een verslagje schrijven om het verhaaltje kompleet te maken, en om een ieder die van plan is om een Seat Toledo 3 aan te schaffen van informatie te voorzien;
Wat rijeigenschappen betreft is het misschien wel een van de meest ondergewaardeerde auto`s die ik ken, want iedereen (nou ja bijna iedereen) vind de achterkant van de auto lelijk, maar als men eenmaal met deze auto heeft gereden zal men overstag gaan, of een Altea of Altea XL willen kopen, want dit is een hele fijne rijdersauto.
Zeer goede stoelen, een mooi dashboard, veel bergruimte en rijk in z`n uitrusting, want werkelijk alles wat je van een moderne auto mag verwachten zit erop, zeker in de Stylance uitvoering zoals ik hem heb gekocht.
Ook qua veiligheid is hij helemaal top met zijairbags, gordijnbags en vijfsterren in de botsbroef.
Met 500 liter bagageruimte kun je alles kwijt en de auto is eigenlijk voor 4 volwassenen, want de middelste zitplaats achterin is smal en hoog.
Ik had de 1.6 liter motor wat voldoende power geeft, maar je moet er geen sprintjes mee trekken, want die verlies je geheid.
Voor meer power dus een 2.0 liter FSI motor nemen, daarbij gezegd dat deze 1.6 liter motor bij normaal rijgedrag ruim voldoende is.
In het begin even problemen gehad met de achterverlichting, maar dat is door de dealer opgelost, zodat ik in ieder geval geen noemenswaardige problemen heb ondervonden.
In de 39 maanden dat deze auto in mijn bezit is geweest heb ik het een fijne auto gevonden waarvan je steeds met plezier instapt.
Geen noemenswaardige problemen, behalve dat de auto wel wat windgeruis veroorzaakt, wat eigenlijk jammer is want dat verdient deze auto niet.
Hopelijk is dit bij latere lichting verholpen.
De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. Sanoma Media Netherlands B.V. (“Sanoma”) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen. Het is niet toegestaan zonder toestemming van Sanoma de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.
Gebruikers geven Sanoma een wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare licentie (met het recht tot sublicentie) voor het commercieel gebruik, de verveelvoudiging, de verspreiding, het maken van afgeleide werken, het tonen en uitvoeren van de gebruikersbijdragen in verband met de verlening van de diensten en anderszins in verband met het aanbieden van de website www.autoweek.nl en aanverwante activiteiten van Sanoma, waaronder publicatie in print en het promoten en verder verspreiden van de website (en daarvan afgeleide werken waaronder in print), in welke media-formats en via welke mediakanalen dan ook.
Geef uw mening over schrijfstijl en bruikbaarheid.
Bij tenminste vijf binnengekomen waarderingen krijgt een review een waardering in het overzicht.
Gedragsregels AutoWeek.nl:
Gebruikers zullen geen misleidende, racistische, beledigende, seksistische, discriminerende, bedreigende of anderszins
kwetsende uitingen doen, grof taalgebruik hanteren, misplaatste grappen maken of andere gebruikers op een andere manier
lastig vallen.
Gebruikers zullen elkaar met het nodige respect behandelen. Schelden, beledigen of op de man spelen zijn niet toegestaan.
Ook onrust stoken of berichten die de sfeer bedreigen zijn niet toegestaan.
Het plaatsten van privé-informatie, privécorrespondentie of iemands beeltenis zonder de uitdrukkelijke
toestemming van die persoon is niet toegestaan.
Misleiding, oplichting of je voordoen als iemand anders is niet toegestaan.
Het maken van reclame en het doen van commerciële aanbiedingen is niet toegestaan.
Het is niet toegestaan auteursrechtelijk beschermde foto's te gebruiken of foto's van een webserver zonder
toestemming van de hostende partij.
De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde afkeuren voor plaatsing,
verwijderen of aanpassen. Gebruikers die zich (herhaaldelijk) niet aan bovenstaande regels houden kan de schrijftoegang ontzegd worden.