Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want autoweek.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor autoweek.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Autoreviews

Hyundai Matrix 1.5 CRDi VGT DynamicVersion (2005)

Impressiefoto - de beschreven auto kan er anders uitzien
Uitvoering5-deurs
Versnellingen5, handgeschakeld
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2006
Km-stand bij aanschaf23.500 km
Km-stand laatst55.000 km
Eerste review-invoer09-08-2007
Laatst gewijzigd09-08-2007
Comfortster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Prestatiesster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Betrouwbaarheidster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Kostenster vol ster vol ster vol ster leeg ster leeg
Overall waarderingster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Zou u weer een auto van dit merk willen kopen: ja
 
Vorige autohyundai elantra 2.0 crdi
(Gemiddelde lezerswaardering 64%)
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

ERVARINGEN

Dit is mijn tweede Matrix. De eerste was een 1.6 en heb hier 140.000km mee geren in 3 1/2 jaar tijd op benzine. Daarna een klein jaar een elantra diesel gehad maar kon niet wennen aan de slechte zit. ( Ben zelf nogal lang 1.92 m ) Huidige matrix is een 1.5 diesel vgt. en heeft een zit als een vorst. Gebruik de auto voor rijles en zit er dus de hele dag in.
Gezien de geringe buitenafmetingen zit je zeer ruim, ook achterin dankzij de bank die naar achteren te schuiven is, weinig auto’s bieden zoveel binnenruimte.
Hyundai steekt met kop en schouders uit boven europeese automerken die ik heb gehad wat betreft bedrijfszekerheid. Leerlingen willen per ongeluk de auto nog wel eens onvriendelijk testen maar de Matrix geeft zich niet gewonnen. Verbruik met lessen 1 op 17 gem. (veel stadswerk....netjes)
De vernieuwde 1.5 diesel met variabele turbo geometrie is vooral bij het invoegen behoorlijk pittig, invoegen is daardoor een fluitje van een cent.
Kortom; aanrader.

PROBLEMEN

Tot nu toe geen echte problemen; alleen het schakelen verdient niet meteen de schoonheidsprijs, enigszins hakerig en met name het terugschakelen van 3 naar 2, en vooral het rijdend terugschakelen van 2 naar 1 gaat moeizaam ( vooral als de auto nog koud is )
De dealer heeft de versnellingsbakolie hierom vernieuwd, met een deel olie voor automaat (dunner), maar dit helpt niets.
De onderhoudsbeurten met helaas een korte interval (15000 km) zijn niet voordelig maar in ruil daarvoor is drie jaar garantie ook wat waard.
De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. Sanoma Media Netherlands B.V. (“Sanoma Media Netherlands”) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.
Het is niet toegestaan zonder toestemming van Sanoma Media Netherlands de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.
 
Gebruikers geven Sanoma Media Netherlands een wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare licentie (met het recht tot sublicentie) voor het commercieel gebruik, de verveelvoudiging, de verspreiding, het maken van afgeleide werken, het tonen en uitvoeren van de gebruikersbijdragen in verband met de verlening van de diensten en anderszins in verband met het aanbieden van de website www.autoweek.nl en aanverwante activiteiten van Sanoma Media Netherlands, waaronder publicatie in print en het promoten en verder verspreiden van de website (en daarvan afgeleide werken waaronder in print), in welke media-formats en via welke mediakanalen dan ook.
 
mail naar een vriend  plaats dit bericht op linkedin
 
 

AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep