Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want autoweek.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor autoweek.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Autoreviews

Peugeot 207 XR 1.4 HDi (2007)

Uitvoering5-deurs
Versnellingen5, handgeschakeld
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007
Km-stand bij aanschaf9 km
Km-stand laatst202 km
Eerste review-invoer27-04-2007
Laatst gewijzigd05-05-2007
Comfortster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Prestatiesster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Betrouwbaarheidster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Kostenster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Overall waarderingster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Zou u weer een auto van dit merk willen kopen: ja
 
Vorige autoOpel Astra
(Gemiddelde lezerswaardering 60%)
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

ERVARINGEN

Daar stond hij dan. Pikzwart te fonkelen in de volle zon in het Brabantse Diesen bij Vingerhoeds Peugeot. Een forse snuit en prachtige kont!
Met de verkoper e.e.a. doorgenomen en toen was het rijden maar.

Eerste kilometers onder de indruk van de knopjes, boardcomputer en ontbrekende zicht op de neus. De auto voelt volwassen aan, maar de wegligging, daar moest ik wel even aan wennen:
De elektronische stuurbekrachtiging lijkt soms eigenwijs te zijn zo rond de 70-100 km/u, echt hard door de bochten durfde ik (er toen nog) niet door. Maar dat is een kwestie van wennen, nu 200 km verder heb ik al wat meer vertrouwen in het kunstje van Peugeot. De remkrachtverdeler lijkt het bij hogere snelheden (120-140) en hard remmen beter te weten dan de bestuurder zelf: af en toe voel je de auto wel degelijk een kant op trekken en zichzelf dan weer corrigeren. Nu lijkt dat trouwens wel verdwenen. Heel anders remmen iig dan met mijn ’oude’ astra uit ’99 met enkel ABS.

De uitrusting is echt heerlijk: heerlijke stoelen, goed verstelbaar. Heerlijk kort versnellingspookje. Piepende handrem bij het eropzetten bij hogere snelheden, grote spiegels om de mooie dames achter me in de file ook goed te bekijken! Nadeel is wel dat die enkel mechanisch te verstellen zijn. Goed geluid ingebouwd. Ook achterin kan je fatsoenlijk zitten als je tenminste geen 1.90 bent.

De motor reageert steeds beter op mijn zware rechtervoet, voor je het weet zit je aan de 80, no problems.

500 km
Irritant getik vanachter het dashboard/boardcomputer..
Houdt minutenlang aan.
Verbruik tot op heden: 1:14,7 | voornamelijk stadsverkeer gereden

PROBLEMEN

enkel het getik
De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. Sanoma Media Netherlands B.V. (“Sanoma Media Netherlands”) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.
Het is niet toegestaan zonder toestemming van Sanoma Media Netherlands de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.
 
Gebruikers geven Sanoma Media Netherlands een wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare licentie (met het recht tot sublicentie) voor het commercieel gebruik, de verveelvoudiging, de verspreiding, het maken van afgeleide werken, het tonen en uitvoeren van de gebruikersbijdragen in verband met de verlening van de diensten en anderszins in verband met het aanbieden van de website www.autoweek.nl en aanverwante activiteiten van Sanoma Media Netherlands, waaronder publicatie in print en het promoten en verder verspreiden van de website (en daarvan afgeleide werken waaronder in print), in welke media-formats en via welke mediakanalen dan ook.
 
mail naar een vriend  plaats dit bericht op linkedin
 
 

AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep