Autoreviews

Suzuki Swift 1.3 GL (1989)

Uitvoering3-deurs
Versnellingen3, automaat
Bouwjaar1989
Jaar van aanschaf2006
Km-stand bij aanschaf104.000 km
Km-stand laatst111.500 km
Eerste review-invoer09-12-2006
Laatst gewijzigd03-05-2015
Comfortster vol ster vol ster vol ster leeg ster leeg
Prestatiesster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Betrouwbaarheidster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Kostenster vol ster vol ster vol ster vol ster vol
Overall waarderingster vol ster vol ster vol ster vol ster leeg
Zou u weer een auto van dit merk willen kopen: ja
 
Vorige autoOpel Kadett Cabrio 1.6i
(Gemiddelde lezerswaardering 69%)
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

ERVARINGEN

Ik heb deze auto particulier gekocht voor 600 euro als vervanger voor m’n total losse Kadett cabrio. De auto zag er niet uit en heb hem gelijk een grote beurt gegeven. Flink gepoetst, distributieriem, spanrol, multiriem, rotor, verdeelkap, bougies, accu, luchtfilter, olie, oliefilter vervangen. Materiaalkosten: 160 euro’s en alles zelf gemonteerd. Zo spaar je kosten. O ja, vraagbaak gekocht via marktplaats voor 10 euro en je komt heel ver met reparaties. De auto kraakte erg bij bochten en drempels, dus alle scharnierpunten van de ophanging gesmeerd. Volgens mij is nog nooit onderhoud gepleegd aan deze auto. Nu rijdt hij heerlijk. Alleen jammer, geen overdrive op de automaat, dus boven de 100 veel binnengeluid. Maar ja de geluidsinstallatie maakt veel goed.

Update 18 oktober 2007: De auto kwam niet door de APK vanwege een doorgeroeste draagarm rechts achter. Ook de rubber van de draagarm rechts voor was kapot. Dus heb ik op de sloperij andere draagarmen gehaald; 3 stuks voor 50 euro, rechts voor, rechts achter en links achter. Ook heb ik de auto voorzien van nieuwe sapjes, dus koelvloeistof, automaatolie, remolie en motorolie. Nu mag ik weer ’n jaartje ermee rijden. De foto’s hieboven zijn ook vernieuwd.

PROBLEMEN

Distributieriem, spanrol, multiriem, rotor, verdeelkap, bougies, accu, luchtfilter, olie, oliefilter, koelvloeistof, automaatolie, remolie.
De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. Sanoma B.V. (“Sanoma”) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.
Het is niet toegestaan zonder toestemming van Sanoma de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.
 
Gebruikers geven Sanoma een wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare licentie (met het recht tot sublicentie) voor het commercieel gebruik, de verveelvoudiging, de verspreiding, het maken van afgeleide werken, het tonen en uitvoeren van de gebruikersbijdragen in verband met de verlening van de diensten en anderszins in verband met het aanbieden van de website www.autoweek.nl en aanverwante activiteiten van Sanoma, waaronder publicatie in print en het promoten en verder verspreiden van de website (en daarvan afgeleide werken waaronder in print), in welke media-formats en via welke mediakanalen dan ook.
 
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Probeer de vernieuwde AutoWeek 4 weken gratis! (Advertorial)

En maak bovendien ook nog eens kans op een van de 3 onvergetelijke Auto Avonturen!   Lees verder
Probeer de vernieuwde AutoWeek 4 weken gratis!