APK vragen  |  Schorsing opheffen

Rubriek: Administratieve procedure

Dick Karssemeijer uit Rhenen diende via de website van de RDW een verzoek in om zijn auto na een periode van anderhalf jaar uit de schorsing te halen. Hij wil de auto apk laten keuren en verzekeren, zodat hij er weer mee kan rijden. Het apk-station heeft pas over meer dan een maand tijd om zijn auto te keuren en nu vraagt de briefschrijver zich af of hij na het opheffen van de schorsing een bekeuring krijgt omdat er geen geldige keuring op de auto zit.

Voor alle duidelijkheid, een geschorste auto kan verzekerd worden en ook apk-gekeurd. Uit de brief valt op te maken dat de eigenaar er direct mee wil gaan rijden. Als dat het geval is moet in ieder geval de schorsing zijn opgeheven. Dit kan door naar het postkantoor te gaan, daar krijg je direct het nieuwe kentekenbewijs deel 1b mee. De schorsing opheffen via de website van de RDW duurt maximaal 5 werkdagen. Als je zolang moet wachten tot je de auto kunt laten keuren, moet je de keuze maken. Of je stelt ook het opheffen van de schorsing uit tot de datum van de keuring, of je zoekt een keuringsinstantie waar je de auto eerder voor de apk kunt brengen. Met een ongekeurde auto mag je overigens wel van huis naar de keurende garage rijden. Wanneer je tijdens die rit wordt aangehouden, zal de politie dit natuurlijk wel even checken.
 

AutoWeek 12/2015

AutoWeek 12 2015
Klokje Rond Speciaal: Ford Focus 1.0 Ecoboost Titanium
De Verzameling: Michel Pont - Abarth
© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep