Advertorial  | 

Vier broers verloren hun ouders

Vechten tegen kanker

Op 1 juni beklimmen bijna vijfduizend mensen de Alpe d’Huez tijdens Alpe d’HuZes. Te voet of op de fiets. Tot wel zes keer. De beklimming van hun leven voor het leven van een ander. Dat doen ook de broers Ronald, Mark, Jeroen en Tim Gielleit. Zij verloren binnen één jaar hun beide ouders aan de gevolgen van kanker. Daarom vechten de broers dit jaar met hun vieren voor een wereld zonder kanker.​“De strijd tegen kanker begon voor ons in oktober 2014, toen papa de diagnose darmkanker kreeg”, vertelt Mark. “Helaas waren er al uitzaaiingen, en ondanks zijn strijdvaardigheid overleed hij op 9 juli 2015.

Na een hectische periode van rouw en verdriet om hun vader kregen de broers nog een extra klap. Mark legt uit: “Helaas bleek voor onze familie na het overlijden van papa de strijd tegen kanker nog niet gestreden. In september 2015 kreeg mama de diagnose slokdarmkanker. Onze wereld stortte in. Gelukkig was ze erg strijdbaar en ging ze er vol voor.”
 

Vliegticket voor mama
“Tijdens ons eerste kerstdiner zonder papa hebben we, mede vanwege onze zieke moeder, besloten ons in te schrijven voor Alpe d’HuZes 2016. In mei 2016 was alles voorbereid: we hadden ruim 30.000 euro sponsorgeld opgehaald, we hadden getraind, verblijf en vervoer waren geregeld en vele vrienden en familie zouden ons komen aanmoedigen. Er was zelfs een vliegticket voor mama gekocht.”
 

Via tv en internet gevolgd
Helaas werd mama door de uitzaaiingen steeds zwakker, waardoor Alpe d’HuZes 2016 voor ons niet door kon gaan. We hebben het evenement via tv en internet gevolgd aan het bed van mama.” Na een moedige strijd overleed hun moeder op 5 juni 2016 aan de gevolgen van kanker.
 

Trainen op Tenerife
Vol nieuwe moed vertelt Mark: “We hebben ons weer ingeschreven om op 1 juni 2017 de Alpe d’Huez te beklimmen: om af te maken waar we vorig jaar aan begonnen zijn en om stil te staan bij de strijd die papa en mama hebben gevoerd. En we hebben nu zelfs een trainingsweek op Tenerife gepland!”
 

Klimmen tegen kanker
Sinds 2006 is Alpe d’HuZes uitgegroeid tot de grootste Nederlandse sportieve inzamelingsactie waarbij de deelnemers - individueel of in teamverband - fietsend, wandelend of hardlopend de strijd aangaan tegen kanker. Elke gedoneerde euro gaat naar een speciaal Alpe d’HuZes/KWF-fonds. Een fonds dat projecten financiert die zich richten op het onderzoek naar kanker.

Wil jij Ronald, Mark, Jeroen en Tim en al die anderen steunen in hun strijd? Sponsoren kan via https://www.opgevenisgeenoptie.nl/sponsoren/doneren

Of ben je geïnspireerd geraakt door hun verhaal? Meld je dan aan als deelnemer of vrijwilliger via https://www.opgevenisgeenoptie.nl/deelnemen